Επιχειρήσεις

Wind Ελλάς: «Πρέπει να επιταχύνουμε τις επενδύσεις σε δίκτυα νέας γενιάς στην περιφέρεια»

Τις προοπτικές μίας σύγχρονης Ελλάδας, μετά από τις συνέπειες της πρωτοφανούς υγειονομικής κρίσης και το ρόλο των επιχειρήσεων ανέλυσε στο πλαίσιο της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης ο Γιώργος Τσαπρούνης, Διευθυντής Επικοινωνίας της Wind Ελλάς, μεταφέροντας το μήνυμα ότι τα δίκτυα νέας γενιάς και οι κατάλληλες υποδομές αποτελούν απαραίτητες προϋποθέσεις για την ανταγωνιστικότητα της χώρας μας.

Η WIND Ελλάς συμμετείχε για 2η συνεχή χρονιά στο φόρουμ «Δημιουργώντας την Επόμενη Μέρα», την θεσμοθετημένη πλατφόρμα διαλόγου, που πραγματοποιείται στο πλαίσιο της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης. Εκπρόσωποι της πολιτικής και της επιχειρηματικής ηγεσίας συζήτησαν για τα αναπτυξιακά και οικονομικά ζητήματα της χώρας, τις συνέπειες της πρωτοφανούς υγειονομικής κρίσης αλλά και τις προκλήσεις που δημιουργεί για τις προοπτικές μιας σύγχρονης Ελλάδας.

Η νέα ψηφιακή εποχή και οι προκλήσεις

Ο Γιώργος Τσαπρούνης, Διευθυντής Επικοινωνίας της WIND Ελλάς, συμμετείχε στο πάνελ με θέμα «Σχέση πολίτη-Δημοσίου. Η νέα ψηφιακή εποχή και οι προκλήσεις της». Η τοποθέτησή του αφορούσε την επιτάχυνση ανάπτυξης υποδομών και δικτύων νέας γενιάς, απαραίτητες προϋποθέσεις για την ανταγωνιστικότητα της χώρας μας. «Οι εθνικές υποδομές εξασφαλίζουν τη συνδεσιμότητα, συμβάλλουν στη γεφύρωση του ψηφιακού χάσματος και στην εξομάλυνση των ανισοτήτων. Τα 3 τελευταία χρόνια, ως χώρα έχουμε κάνει σημαντική πρόοδο, αλλά πρέπει να επιταχύνουμε τις επενδύσεις σε δίκτυα νέας γενιάς κυρίως στην περιφέρεια. Παράλληλα, είναι εξίσου σημαντικό οι φορείς της τοπικής αυτοδιοίκησης να στηρίξουν τις ψηφιακές επενδύσεις, μιας και αποτελούν ανταγωνιστικό πλεονέκτημα. Εκεί θα στηριχθούν οι ψηφιακές υπηρεσίες, η έξυπνη πόλη και συνολικά η σχέση πολίτη – δημοσίου.»

Το πάνελ συντόνισε ο δημοσιογράφος Κώστας Μπλιάτκας με συμμετοχή από τον Υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης κ. Κυριάκο Πιερακάκη, την Πρόεδρο του ΣΕΠΕ κα Γιώτα Παπαρίδου, τον Βουλευτή Θεσπρωτίας κ. Μάριο Κάτση, τον Πρόεδρο του ΕΚΕΤΑ Δρ. Δημήτριο Τζοβάρα, τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της LANCOM κ. Γιώργο Νώλη, και τον κ. Βασίλη Σταματόπουλο, μέλος της Επιτροπής Ηθικής και Δεοντολογίας της Έρευνας (Ε.Η.Δ.Ε.) του ΕΚΕΦΕ Δημόκριτος.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Επιχειρήσεις
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Επιχειρήσεις: Περισσότερα άρθρα
Η Κωτσόβολος προσφέρει ολοκληρωμένες λύσεις για επαγγελματίες στον κατασκευαστικό κλάδο
Το K2B - Business empowerment by Kotsovolos προσφέρει εξειδικευμένες υπηρεσίες ενεργειακής αναβάθμισης κτιρίων και επίπλωσης για επαγγελματίες του κατασκευαστικού κλάδου, με την αξιοπιστία ενός “one-stop partner”
Η Κωτσόβολος προσφέρει ολοκληρωμένες λύσεις για επαγγελματίες στον κατασκευαστικό κλάδο
Η Εθνική Ασφαλιστική αποκτά πλειοψηφικό πακέτο μετοχών των εταιρειών Elysee
Πρόκειται για μία στρατηγική επένδυση που λειτουργεί συμπληρωματικά προς τα υπάρχοντα δίκτυα συνεργατών της Εθνικής Ασφαλιστικής και προσθέτει δυναμική και συνέργειες στο συνολικό μοντέλο διανομής της
Το λογότυπο της Εθνικής Ασφαλιστικής
Στα 1,4 δισ. οι εισπράξεις του Ελληνικού – 93% των κατοικιών του Little Athens πουλήθηκαν ή δεσμεύτηκαν
Σημαντική εμπορική επιτυχία συνεχίζουν να καταγράφουν τα διαθέσιμα προς πώληση διαμερίσματα στη γειτονιά Little Athens, μέχρι την 25.08.2025 είχαν διατεθεί στην αγορά 559 διαμερίσματα προς πώληση
Το έργο Ελληνικό της Lamda Development