Πέμπτη, 2 Μαΐ
20oC Αθήνα

Xάρης Μπρουμίδης: Η θετική έκπληξη της Vodafone TV, οι οπτικές ίνες και η πιθανή αύξηση τιμών

Xάρης Μπρουμίδης: Η θετική έκπληξη της Vodafone TV, οι οπτικές ίνες και η πιθανή αύξηση τιμών

Αύξηση εσόδων της τάξης του 6% πέτυχε η Vodafone Ελλάδος στο πρώτο πεντάμηνο του 2023, επιτυχία που όπως τόνισε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος Χάρης Μπρουμίδης, προήλθε κυρίως από την θεαματική αύξηση συνδρομητών στη Vodafone TV, την ανανέωση συμβολαίων για συνδέσεις με υψηλότερες ταχύτητες και από τους νέους εταιρικούς πελάτες.

Μιλώντας σε εκπροσώπους του Τύπου, ο επικεφαλής της εταιρείας τόνισε ότι το πεντάμηνο του 2023 ο κύκλος εργασιών ανήλθε στα 398 εκατ. ευρώ, παρά τις επιπτώσεις από τις πληθωριστικές πιέσεις και το υψηλό ενεργειακό κόστος.

Ερωτηθείς για την τιμολογιακή πολιτική της επόμενης ημέρας, ο κ. Μπρουμίδης μίλησε για τη διαβούλευση που πραγματοποιεί η ΕΕΤΤ στο θέμα της τιμαριθμικής αναπροσαρμογής στις τηλεπικοινωνίες και όπως είπε χαρακτηριστικά: «Εάν τελικά εφαρμοστεί θα αποτελεί δυνατότητα και όχι υποχρέωση δεδομένου ότι, οι τηλεπικοινωνιακοί πάροχοι έχουν απορροφήσει σημαντικά πληθωριστικά κόστη ενώ παράλληλα προχωρούν σε μεγάλες επενδύσεις για την επέκταση των δικτύων». Αναφερόμενος στις επιπτώσεις είπε, πως εάν τελικά εφαρμοστεί η τιμαριθμική προσαρμογή, τότε το μηνιαίο κόστος θα επιβαρυνθεί με 2,5 έως 3 ευρώ.

Τα προσεχή σχέδια

Αναφερόμενος στη συνολική εικόνα και τα προσεχή σχέδια της εταιρείας, ο κ. Μπρουμίδης τόνισε ότι η Vodafone παραμένει προσηλωμένη στο επενδυτικό σχέδιο των 600 εκατ. ευρώ που εστιάζει σε  υποδομές δικτύων νέας γενιάς για την διείσδυση των υπερυψηλών ταχυτήτων σε όλη τη χώρα.  Στην παρούσα φάση η πληθυσμιακή κάλυψη 5G της Vodafone, ξεπερνά το 70%, ενώ έως τον Μάρτιο του 2025 η κάλυψη θα ανέρχεται στο 92%, υπερβαίνοντας ελαφρώς τον στόχο που είχε τεθεί αρχικά.

Στις οπτικές ίνες, η εταιρεία έχει υλοποιήσει 280.000 γραμμές οπτικής ίνας απευθείας στο σπίτι (FTTH) και έχει κατασκευάσει 450.000 γραμμές οπτικής ίνας μέχρι την καμπίνα (FTTC), οι οποίες σταδιακά θα μετατρέπονται σε FTTH, ενώ ολοκλήρωσε την μεταφορά της κίνησης στα υποθαλάσσια καλώδια οπτικών σε Αιγαίο και Ιόνιο, που από φέτος το καλοκαίρι θα προσφέρουν σε συνδρομητές και επισκέπτες 10 νησιών πρόσβαση σε υπερυψηλές ταχύτητες έως 1 Gbps και αναβαθμισμένη ποιότητα δικτύου κινητής.

Το Vodafone TV

Όσον αφορά τη δραστηριότητα στη συνδρομητική τηλεόραση, ο κ. Μπρουμίδης είπε ότι το Vodafone TV αποτελεί το ταχύτερα αναπτυσσόμενο Pay TV στη χώρα. Σ’ αυτό έχουν συμβάλλει καθοριστικά οι πρόσφατες, αποκλειστικές συμφωνίες με Disney+ και Warner Bros – Discovery.  Μόνο το πρώτο εξάμηνο προστέθηκαν 20.000 νέοι συνδρομητές, ανεβάζοντας το συνολικό αριθμό στους 180.000 και πλέον το Vodafone TV βρίσκεται πολύ κοντά στο στόχο των 200.000 συνδρομητών.

Επιχειρήσεις Τελευταίες ειδήσεις