Παρασκευή, 3 Μαΐ
23oC Αθήνα

Zeus International Hotels & Resorts: Επενδυτικό πλάνο για τα ξενοδοχεία του ομίλου

Zeus International Hotels & Resorts: Επενδυτικό πλάνο για τα ξενοδοχεία του ομίλου

Σε νέες επενδύσεις προχωρά η Zeus International Hotels & Resorts για την περαιτέρω αναβάθμιση των ξενοδοχειακών μονάδων του εντός κι εκτός Ελλάδας, έχοντας ολοκληρώσει ένα επενδυτικό πρόγραμμα ύψους 80 εκατ. ευρώ στα ξενοδοχεία του ομίλου εντός του 2023.

Σε χθεσινή (11.4.2024) παρουσίαση της Zeus International, ο Διευθύνων Σύμβουλος κ. Χάρης Σιγανός μίλησε για τις νέες επενδύσεις στα ξενοδοχεία του ομίλου αναφέροντας: «Τα ραντάρ μας είναι ανοικτά είτε για νέες ιδιοκτησίες είτε για μακροχρόνιες μισθώσεις, ενώ και οι μονάδες που έχουμε ήδη εξαγοράσει έχουν περαιτέρω δυνατότητες επέκτασης, κάτι που αποτελεί προτεραιότητά μας».

Ο κ. Σιγανός υπογραμμίζει: «Στρατηγικά, ξεκινήσαμε προ δεκαετίες σε επίπεδο μάνατζμεντ και πλέον έχουμε 9 ιδιόκτητα ξενοδοχεία με κινήσεις που έχουν υλοποιηθεί την τελευταία 6ετία, άρα η ανάπτυξή μας χαράσσεται είτε με ιδιόκτητες μονάδες είτε με μακροχρόνιες μισθώσεις, δεδομένου ότι θεωρούμε ότι θα πρέπει να ελέγχουμε και την πορεία της κάθε επένδυσης είτε ως ιδιοκτήτες είτε ως μακροχρόνιοι μισθωτές.

Αυτή την στιγμή ο όμιλος έχει αναπτυχθεί σε 4 χώρες (Ελλάδα, Ρουμαία, Ιταλία και Κύπρο) και σε όλες τις περιπτώσεις δημιουργούμε αυθεντικές εμπειρίες διαμονής, συνδέοντας και την τοπική κουλτούρα κάθε προορισμού».

Σχετικά με την πορεία των κρατήσεων για το 2024 επισήμανε ότι «η τάση είναι ανοδική, ο κλάδος όμως είναι τόσο ευαίσθητος και πολυπαραγοντικός που είναι νωρίς ακόμη να μιλήσει κανείς για υψηλότερες επιδόσεις έναντι του 2023.

Η ουσία όμως είναι ότι η Ελλάδα ανεβαίνει ως προορισμός κι έστω κι αν σήμερα βρισκόμαστε σε μία γεωπολιτική συγκυρία όπου βασικές ξένες αγορές είναι ουσιαστικά κλειστές – όπως η Ρωσία, η Ουκρανία, το Ισραήλ- παρόλα αυτά τα νούμερα της Ελλάδας είναι ιστορικά υψηλά.

Αργά ή γρήγορα όταν ομαλοποιηθούν οι γεωπολιτικές συνθήκες μπορεί να υπάρξει και ακόμη μεγαλύτερη ώθηση. Άρα το πρόσημο είναι θετικό, είμαστε αισιόδοξοι, όμως από την άλλη δεν είμαστε της λογικής ότι φέτος θα γίνει… χαμός».

«Η παρουσία μας στην Ιταλία σηματοδοτεί και το επεκτατικό “άνοιγμα” του ομίλου για την επόμενη μέρα, γιατί σε όποιον προορισμό έχουμε φτάσει δεν έχουμε μείνει στο ένα ξενοδοχείο», τόνισε ο κ. Σιγανός, μιλώντας για την εξαγορά του Dolce Milan Malpensa στο Μιλάνο από την Zeus.

Όσον αφορά την εξαγορά του Lazart Hotel Trademark Collection by Windham στη Θεσσαλονίκη, ο ίδιος σχολίασε ότι «αποδεικνύει και τη δέσμευσή μας στον προορισμό. Θεωρούμε ότι η ανάπτυξη του τουρισμού στη συμπρωτεύουσα έχει πολύ μέλλον».

Σε ελληνικές εταιρείες έχουν ανατεθεί η ανακαίνιση και η επέκταση όλων των ξενοδοχειακών μονάδων, είτε εντός είτε εκτός συνόρων, σύμφωνα με το διοικητικό συμβούλιο της Zeus International.

Στην ανακαίνιση εγκαταστάσεων συνολικού εμβαδού άνω των 300.000 τ.μ. έχει προχωρήσει η Zeus τα τελευταία 4 χρόνια, όπως ανέφερε ο κ. Μανούσος Τσουχλαράκης, Chief Financial Officer Vice President of BoD.

Επιχειρήσεις Τελευταίες ειδήσεις