Κυριακή, 5 Μαΐ
19oC Αθήνα

Αλλαγή «σελίδας» στην Πλαίσιο: Στην οικογένεια Γεράρδου το 93,72% των μετοχών – Τι θα γίνει με το ΧΑΑ

Αλλαγή «σελίδας» στην Πλαίσιο: Στην οικογένεια Γεράρδου το 93,72% των μετοχών – Τι θα γίνει με το ΧΑΑ

Σε νέα τροχιά ανάπτυξης μπαίνει η Πλαίσιο, μετά την επίσημη ανακοίνωση ότι ο ιδρυτής της, κ. Γεώργιος Γεράρδος, κατόπιν προαιρετικής δημόσιας πρότασης, ενίσχυσε τη συμμετοχή του στο μετοχικό κεφάλαιο της εταιρείας, με προοπτική το σύνολο των μετοχών που σήμερα διαπραγματεύεται στο Χρηματιστήριο, να περιέλθει στην οικογένεια Γεράρδου.

Στόχος αποτελεί, η απόκτηση του 100% των μετοχών της εταιρείας και στη συνέχεια η εκκίνηση διαδικασίας για «έξοδο» από το Χρηματιστήριο, όπως υπαγορεύει ο νόμος.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση προς τις αρμόδιες Αρχές του Χρηματιστηρίου ο κ. Γεράρδος, την 27η Δεκεμβρίου 2022 απέκτησε 856.153 μετοχές, στην τιμή των 4,58 ευρώ ανά μετοχή, που αντιστοιχούν σε ποσοστό 3,88% του συνόλου των μετοχών και των δικαιωμάτων ψήφου.  Με αυτή του την κίνηση, ο ίδιος μαζί με τα συντονισμένα πρόσωπα κατέχουν 20.688.821 μετοχές, που αντιπροσωπεύουν περίπου το 93,72% των δικαιωμάτων ψήφου της εταιρείας.     

Υπενθυμίζεται, ότι η εισαγωγή της εταιρείας στην Κύρια Αγορά του Χρηματιστηρίου πραγματοποιήθηκε στις 15 Μαρτίου του 1999.   Όλα αυτά τα χρόνια, η Πλαίσιο Computers έχει διανέμει το ποσό των 70 εκατ. ευρώ περίπου, σε μερίσματα προς τους μετόχους της.

Η ιστορία της Πλαίσιο αποτελεί ένα ελληνικό success story, καθώς από το μικρό κατάστημα της οδού Στουρνάρη, σήμερα διαθέτει ένα ισχυρό δίκτυο λιανικής στην ελληνική αγορά, με διευρυμένη παρουσία κι εκτός συνόρων. Για την πολυετή πείρα, τη συνεισφορά της εταιρείας στην οικονομία και την κοινωνία, αλλά και για το άριστο εργασιακό περιβάλλον, έχει αποσπάσει πολλές διακρίσεις σε βάθος χρόνου.

Ιστορική αναδρομή, καθώς και τους λόγους που οδήγησαν την Πλαίσιο στην κορυφή της επιτυχίας είχε αναλύσει σε συνέντευξη που παραχώρησε στο newsit.gr στις 7/10, ο ιδρυτής και πρόεδρος της Πλαίσιο κ. Γεώργιος Γεράρδος.

Επιχειρήσεις Τελευταίες ειδήσεις