Σάββατο, 27 Απρ.
23oC Αθήνα

Αmanzoe: Νέα δικαστική αγωγή πυροδοτεί την επιχειρηματική κόντρα ανάμεσα στους μετόχους του υπερπολυτελούς ξενοδοχείου

Αmanzoe: Νέα δικαστική αγωγή πυροδοτεί την επιχειρηματική κόντρα ανάμεσα στους μετόχους του υπερπολυτελούς ξενοδοχείου

Συνέχεια στην αντιδικία που άνοιξε ανάμεσα στην Dolphin Capital Partners (DCP) του Μίλτου Καμπουρίδη και της Dolphin Capital Investors (DCI) επενδυτών και συνιδιοκτητών στο υπερπολυτελές ξενοδοχείο Amanzoe στο Πόρτο Χέλι, δίνει μέσω των δικηγόρων του ο Μίλτος Καμπουρίδης.

Ειδικότερα, η DCP, κατέθεσε αγωγή εναντίων της DCI, ενώ την ίδια στιγμή ρευστοποίησε το σύνολο των μετοχών που κατείχε σε αυτή, και ταυτόχρονα ανακαλεί τα δικαιώματα χρήσης του εμπορικού σήματος «Dolphin Capital» από την εισηγμένη στο Χρηματιστήριο του Λονδίνου εταιρεία.

Υπενθυμίζεται, ότι προηγουμένως και σε διάστημα μικρότερο του ενός μηνός η DCI είχε δημοσιοποιήσει προς το Χρηματιστήριο του Λονδίνου, όπου είναι εισηγμένη, την απομάκρυνση του Μίλτου Καμπουρίδη, από τη θέση του διευθυντή και τη λύση της σύμβασης (IMA) με την εταιρεία του, την DCP, λόγω παραβίασης όρων. Συγκεκριμένα, ανέφερε σε σχετική ανακοίνωση ότι «υπέπεσε στην αντίληψή της πως η DCP συνήψε μια μη δημοσιοποιημένη συμφωνία προαίρεσης με τον αγοραστή του Amanzoe στο Πόρτο Χέλι, στην Ελλάδα, την ίδια στιγμή που η εταιρεία πούλησε το μερίδιό της στο θέρετρο, όπως είχε αρχικά ανακοινωθεί στις 2 Αυγούστου 2018».

Οι νέες κινήσεις του της DCP του Μίλτου Καμπουρίδη

Ως απάντηση στα παραπάνω η Dolphin Capital Partners («DCP») του Μίλτου Καμπουρίδη, προέβη σε νεότερη ανακοίνωση στο Χρηματιστήριο του Λονδίνου αναφερόμενη όπως τονίζει «στις πρόσφατες αντισυμβατικές και παράνομες ενέργειες της Dolphin Capital Investors».

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση: Συνοπτικά, οι δικηγόροι της DCP (Covington & Burling LLP) κατέθεσαν στις 6 Απρίλιου 2023, αγωγή ενώπιον του αρμοδίου Aνώτατου Δικαστηρίου της Αγγλίας (High Court of Justice) εναντίον της DCI, μέσω της οποίας η DCP διεκδικεί την καταδίκη της DCI σε δήλωση αποκατάστασης της πραγματικότητας, ότι δηλαδή δεν έχει υπάρξει καμία παράβαση της Σύμβασης Διαχείρισης Επενδύσεων από την DCP και ότι η καταγγελία της εν λόγω σύμβασης από την DCI είναι παράνομη.

Περαιτέρω, η DCP διεκδικεί την πλήρη καταβολή των δεδουλευμένων και ληξιπρόθεσμων οφειλών της DCI προς αυτή αλλά και χρηματικές αποζημιώσεις προς αποκατάσταση της οποιασδήποτε ζημίας και διαφυγόντων κερδών.

Τέλος, η DCP είναι η μόνη νόμιμη κάτοχος του εμπορικού σήματος «Dolphin Capital» και δεν θα επιτρέψει τη συνέχιση της χρήσης του από την DCI (και τις θυγατρικές της).

Παράλληλα, η DCP προέβη στην ρευστοποίηση του συνόλου των μετοχών που κατείχε στην DCI (9.73%), καθώς δεν διατηρεί πλέον ουδεμία εμπιστοσύνη στην ικανότητα των υφισταμένων διευθυντών της DCI να ασκήσουν ορθή και αποτελεσματική διαχείριση των εταιρικών υποθέσεων της DCI και να φέρουν εις πέρας το επιχειρηματικό της πλάνο.

Η DCP και ο Μίλτος Καμπουρίδης δηλώνουν ότι θα προβούν σε όλες τις απαραίτητες περαιτέρω ενέργειες που τυχόν απαιτηθούν για την προάσπιση των εννόμων συμφερόντων και της φήμης τους, τόσο εναντίον της DCI όσο και των διευθυντών αυτής.

Επιχειρήσεις Τελευταίες ειδήσεις