Πέμπτη, 25 Απρ.
19oC Αθήνα

Αναβίωση του θρύλου της Θεσσαλονίκης: Επιστρέφει το ιστορικό Όλυμπος Νάουσα μετά από 28 χρόνια – Επένδυση 20 εκατ. ευρώ

Αναβίωση του θρύλου της Θεσσαλονίκης: Επιστρέφει το ιστορικό Όλυμπος Νάουσα μετά από 28 χρόνια – Επένδυση 20 εκατ. ευρώ

Σχεδόν τρεις δεκαετίες μετά, ο θρύλος του Όλυμπος Νάουσα επιστρέφει στην παραλία της Θεσσαλονίκης στις 29 Απριλίου του 2022, μέσα από το ON Residence, ένα boutique ξενοδοχείο 5 αστέρων που δημιουργήθηκε από τη σύμπραξη των Grivalia Hospitality και TOR Hotel Group, μια ελληνική, οικογενειακή ξενοδοχειακή επιχείρηση με μακρά παράδοση 97 ετών.

Το συνολικό ύψος της επένδυσης για την ανακατασκευή του κτιρίου και τη μετατροπή του σε On Residence, έφθασε τα 20 εκατ. ευρώ, ενώ δημιουργήθηκαν 67 νέες θέσεις μόνιμης απασχόλησης. Το ξενοδοχείο, πήρε το όνομα του από το ιστορικό εστιατόριο «Όλυμπος Νάουσα».

Το On Residense, αποτελείται από 7 ορόφους, 60 δωμάτια, το εστιατόριο Όλυμπος Νάουσα, το cocktail bar Tiger Loop κι άλλους διαμορφωμένους χώρους, όπως εσωτερική αυλή, σύγχρονο γυμναστήριο και χώρους για επαγγελματικές συναντήσεις.

Σε ενημέρωση εκπροσώπων του Τύπου, οι επικεφαλής των εταιρειών Grivalia Hospitality και TOR Hotel Group, τόνισαν πώς στόχος του On Residence είναι να επαναπροσδιορίσει τα standards της πολυτελούς φιλοξενίας σε εγχώριο και διεθνές επίπεδο, αναβαθμίζοντας την τουριστική αγορά της βορείου Ελλάδας.

Τοπόσημο της Βόρειας Ελλάδας

Ο ιδρυτής και πρόεδρος Δ.Σ της Grivalia Hospitality κ. Γιώργος Χρυσικός δήλωσε ότι: «Το ON Residence είναι μεγάλης σημασίας για εμάς, καθώς αποτελεί το πρώτο μας ολοκληρωμένο έργο τουριστικής ανάπτυξης το οποίο έγινε ακριβώς όπως το φανταζόμασταν και ακόμη καλύτερο». Αναφερόμενος στα επενδυτικά σχέδια της εταιρείας ο κ. Χρυσικός είπε ότι «Θα συνεχίσουμε να επενδύουμε σε αναπτύξεις υψηλών προδιαγραφών, με σεβασμό στο φυσικό τοπίο και την κληρονομιά κάθε περιοχής, αναβαθμίζοντας το τουριστικό προϊόν της χώρας μας και θέτοντας νέα υψηλά δεδομένα στον κλάδο του πολυτελούς τουρισμού. Το Όλυμπος Νάουσα ένα ιστορικό τοπόσημο για την πόλη της Θεσσαλονίκης, επιστρέφει πιο όμορφο από ποτέ, για να αποτελέσει ξανά σημείο αναφοράς για την τοπική κοινωνία και για τον τομέα της πολυτελούς φιλοξενίας στη χώρα μας.».

Από την πλευρά του ο κ. Κωνσταντίνος Τορνιβούκα, CEO της Tor Hotel Group ανέφερε την ικανοποίησή του για την επιστροφή του ιστορικού ξενοδοχείου και όπως τόνισε ότι «Το ΟΝ Residence και το εστιατόριο Όλυμπος Νάουσα δεν είναι απλά ένα πολυτελές ξενοδοχείο και ένα εστιατόριο. Είναι μία αναβίωση ενός μνημείου με τεράστια ιστορία, μία προσφορά για την πόλη της Θεσσαλονίκης, αλλά και την Ελλάδα γενικότερα».

Οι δύο πλευρές συνεργάστηκαν για να αποκτήσουν το ακίνητο, καταβάλλοντας 5,46 εκατ. ευρώ το 2017 μετά από σχετικό διαγωνισμό στον οποίο μετείχε από κοινού η Grivalia Hospitality (65%) με την TOR Hotel Group (35%).

Αρχιτεκτονικό αξιοθέατο από το 1926

Το κομψό κτίριο, με σχέδια του Γάλλου αρχιτέκτονα Ζακ Μοσέ, υποδέχθηκε για πρώτη φορά ο κόσμος της Θεσσαλονίκης το 1926. Σε σύντομο χρονικό διάστημα, προστέθηκε στα αρχιτεκτονικά αξιοθέατα της πόλης, ενώ η προσωπικότητα και ο υπέρκομψος διάκοσμός του, το έκαναν να ξεχωρίσει ανάμεσα στα επιβλητικά κτίρια της Θεσσαλονίκης από την πρώτη στιγμή, καθιστώντας το ένα από τα αγαπημένα σημεία της πόλης.

Για την ανακατασκευή του ιστορικού αυτού μερικώς διατηρητέου κτιρίου, υλοποιήθηκαν εργασίες εκσυγχρονισμού και επέκτασης, καθώς και εργασίες συντήρησης και αναπαραγωγής των ιδιαίτερων διακοσμητικών και αρχιτεκτονικών του στοιχείων, σύμφωνα με τις υποδείξεις της Εφορείας Νεότερων Μνημείων και Τεχνικών Έργων Κεντρικής Μακεδονίας του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού σε όλα τα στάδια. Στην διάρκεια των εργασιών απασχολήθηκαν συνολικά 350 άτομα, ενώ για τις ανάγκες λειτουργίας του ξενοδοχείου δημιουργήθηκαν 67 νέες θέσεις μόνιμης απασχόλησης.

O επενδυτής: Grivalia Hospitality

Σχετικά με τους επενδυτές να σημειωθεί, ότι η Grivalia Hospitality έχει στο χαρτοφυλάκιό της υπό ανάπτυξη ή και λειτουργία 6 premium hospitality projects αξίας 450 εκατ. ευρώ, τα οποία με την ολοκλήρωση τους θα ξεπεράσουν τα 800 εκατ. ευρώ. Πέραν του ON Residence, εντός της φετινής χρονιάς αναμένεται η ολοκλήρωση της ανάπτυξης που δρομολογεί η εταιρεία στη Νάουσα της Πάρου για τη λειτουργία πολυτελούς καταλύματος, ενώ στο χαρτοφυλάκιο της Grivalia Hospitality περιλαμβάνονται μεταξύ άλλων το υπερπολυτελές Amanzoe στο Πόρτο Χέλι, το Meli Palace στην Κρήτη και τα Αστέρια Γλυφάδας όπου το 2023 αναμένεται η λειτουργία το One&Only Aesthesis, ενός από τα καλυτέρα και πιο πολυαναμενόμενα city resorts του κόσμου, που θα μετατρέψει την Αθηναϊκή Ριβιέρα σε κορυφαίο προορισμό πολυτελούς φιλοξενίας διεθνώς.

Ο επενδυτής: TOR Hotel Group

Ο όμιλος TOR Hotel Group, ήταν η πρώτη εταιρεία που δημιούργησε και λειτούργησε ξενοδοχείο πολυτελείας στη Θεσσαλονίκη, το ιστορικό Mediterranée που άνοιξε το 1925 μέχρι το μεγάλο σεισμό της Θεσσαλονίκης το 1978. Σήμερα, ο Όμιλος απασχολεί περισσότερους από 400 εργαζόμενους, αποτελούμενος από πέντε βραβευμένες ξενοδοχειακές μονάδες στη Βόρεια Ελλάδα, όλες κορυφαίες στην κατηγορία τους. Ο όμιλος αναπτύσσεται με σταθερά και προσεκτικά βήματα, έχοντας ως γνώμονα την προστασία του περιβάλλοντος και τη βιωσιμότητα, δίνοντας ταυτόχρονα έμφαση σε ποιοτικά projects που ενισχύουν το οικονομικό αποτύπωμα της Βόρειας Ελλάδας. Παράλληλα, εξετάζει επενδυτικές ευκαιρίες και σε άλλα μέρη της χώρας, προσπαθώντας να αποφύγει τα φαινόμενα υπερτουρισμού.

Επιχειρήσεις Τελευταίες ειδήσεις