Δευτέρα, 6 Μαΐ
15oC Αθήνα

Αθηναϊκή Ζυθοποιία: Επενδύσεις 60 εκατ. ευρώ έως το 2025 – Στα 686 εκατ. ευρώ η συνεισφορά το 2021

Αθηναϊκή Ζυθοποιία: Επενδύσεις 60 εκατ. ευρώ έως το 2025 – Στα 686 εκατ. ευρώ η συνεισφορά το 2021

Επενδύσεις της τάξης των 60 εκατ. ευρώ, με έμφαση στη βιωσιμότητα αρχής γενομένης το 2022, με προοπτική ολοκλήρωσης το 2025, υλοποιεί η Αθηναϊκή Ζυθοποιία, όπως ανακοίνωσε ο διευθύνων σύμβουλος κ. Αλέξανδρος Δανιηλίδης, στο πλαίσιο παρουσίασης της Μελέτης Κοινωνικού και Οικονομικού Αποτυπώματος της εταιρείας για το 2021.

Ο ίδιος, διευκρίνισε, ότι το μεγαλύτερο μέρος του επενδυτικού προγράμματος αφορά μεταξύ άλλων, στη βελτιστοποίηση των ζυθοποιείων, σε δράσεις αυτοματοποίησης και αναβάθμιση παγίων, ενώ ιδιαίτερη αναφορά έκανε στην προσήλωση της εταιρείας για βιώσιμες επενδύσεις, τονίζοντας τη δέσμευση για μηδενικό αποτύπωμα έως το 2030, όπως υπαγορεύει η ευρωπαϊκή πολιτική.

Ο κ. Δανιηλίδης, τόνισε ότι η εταιρεία συνεχίζει απρόσκοπτα την αναπτυξιακή της πορεία, παρά τις πιέσεις που ασκούν τα αυξημένα κόστη και ο πληθωρισμός.  Το 2022 η Αθηναϊκή Ζυθοποιία κατέβαλε προσπάθειες να απορροφήσει τα αυξημένα κόστη.  Η χρονιά ήταν πολύ καλή για όλους. «Φέτος ο κλάδος είναι ευχαριστημένος» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Δανιηλίδης, εξηγώντας ότι η κατανάλωση ήταν αυξημένη, κυρίως λόγω τουρισμού, αλλά και της ανάγκης του Έλληνα να διασκεδάσει.  Η καλή πορεία αποτυπώθηκε και στα οικονομικά αποτελέσματα ενεαμήνου της Αθηναϊκής Ζυθοποιίας, διάστημα κατά το οποίο οι πωλήσεις αυξήθηκαν κατά 22%.  Μιλώντας για το 2023, ο κ. Δανιηλίδης έκανε συγκρατημένες εκτιμήσεις, μίλησε ωστόσο για συνέχεια της ανοδικής πορείας.

Τα ευρήματα της μελέτης

Σύμφωνα με τα ευρήματα της μελέτης Κοινωνικού και Οικονομικού Αποτυπώματος για το 2021, που εκπονείται για τέταρτη φορά, η Αθηναϊκή Ζυθοποιία υποστηρίζει άμεσα και έμμεσα 26.468 θέσεις εργασίας, οι οποίες αντιστοιχούν στο 0,7% του εργατικού δυναμικού της Ελλάδας Το 2021 η συνολική της συνεισφορά στην οικονομία έφθασε τα 686 εκατ. ευρώ, που αναλογεί στο 0,4% του ΑΕΠ.   Όπως τονίστηκε, για κάθε 1 ευρώ άμεσης συνεισφοράς της εταιρείας στο ΑΕΠ, δημιουργούνται επιπλέον 6,52 ευρώ προστιθέμενης αξίας στην ελληνική οικονομία.  Όσον αφορά τις φορολογικές εισφορές, αυτές υπολογίζονται στα 505 εκατ. ευρώ και αποτελούν το 1% των συνολικών φορολογικών εσόδων της χώρας.

Μάλιστα, συγκριτικά με την προηγούμενη Μελέτη του 2017, η Αθηναϊκή Ζυθοποιία, αύξησε κατά 66 εκατ. ευρώ τη συνολική συνεισφορά της στο ΑΕΠ, υποστηρίζοντας το εισόδημα 68.817 συμπολιτών μας.

Τα παραπάνω αναδεικνύουν τη σταθερή προσήλωση της εταιρείας στη στρατηγική της δέσμευση να «Παράγει ένα Καλύτερο Αύριο», επενδύοντας στο περιβάλλον, τις τοπικές κοινωνίες, την υπεύθυνη κατανάλωση αλκοόλ και τους εργαζομένους της.

Την απόλυτη ικανοποίηση για τα αποτελέσματα της Μελέτης εξέφρασε ο κ. Δανιηλίδης, καθώς όπως είπε «επιβεβαιώνουν ότι οι δραστηριότητές της Αθηναϊκής Ζυθοποιίας συνεχίζουν να προσφέρουν πολλαπλασιαστική αξία στη χώρα».

Επιχειρήσεις Τελευταίες ειδήσεις