Σάββατο, 4 Μαΐ
21oC Αθήνα

ΑΒΑΞ: Το μετρό, το ανεκτέλεστο υπόλοιπο 2,2 δισ. ευρώ και τα σχέδια για νέα έργα – Ανακοινώσεις διοίκησης

ΑΒΑΞ: Το μετρό, το ανεκτέλεστο υπόλοιπο 2,2 δισ. ευρώ και τα σχέδια για νέα έργα – Ανακοινώσεις διοίκησης

Άμεση έναρξη των εργασιών για τη γραμμή 4 του Μετρό και για το Flyover, το μεγάλο έργο των 370 εκατ. ευρώ που θα αναβαθμίσει τις υποδομές της Θεσσαλονίκης, καθώς και για την φάση Α’ των έργων υποδομής στο Ελληνικό και του City of Dreams Mediterranean Integrated Casino Resort στη Λεμεσό, ανακοίνωσε, μεταξύ άλλων η διοίκηση της κατασκευαστικής εταιρείας ΑΒΑΞ.

Στην παρούσα φάση το ανεκτέλεστο υπόλοιπο εργασιών του ομίλου ΑΒΑΞ ανέρχεται στα 2,2 δισ. ευρώ, με υπογεγραμμένες συμβάσεις κατά 98%, με τη διοίκηση να εκτιμά ότι ο τζίρος το 2023 θα αυξηθεί κατά 40%

Στο πλαίσιο ενημερωτικής συνάντησης με εκπροσώπους του Τύπου ο κ. Χρήστος Ιωάννου, πρόεδρος του ομίλου ΑΒΑΞ ανέλυσε τους τρόπους με τους οποίους η εταιρεία πρωτοπορεί στον κατασκευαστικό κλάδο και πως αναμένεται να κινηθεί το νέο έτος, ενώ στους τομείς δραστηριοποίησης και στα αντίστοιχα έργα αναφέρθηκε ο κ. Κωνσταντίνος Μιτζάλης, διευθύνων σύμβουλος του ομίλου.

Επιτυχημένο 2022

Μεταξύ άλλων, το 2022, ο όμιλος κατάφερε να ολοκληρώσει και να παραδώσει εμβληματικά έργα σε όλο το φάσμα των τομέων δραστηριοποίησής του, όπως ο IGB και η επέκταση της Γραμμής 3 του Μετρό. 

Όπως τόνισε ο κ. Ιωάννου, ο ΑΒΑΞ βρίσκεται σε τροχιά σημαντικής ανάκαμψης των οικονομικών αποτελεσμάτων μέσα από μία αποτελεσματική κεφαλαιακή πολιτική θέτοντας τις βάσεις για δυναμικές διεκδικήσεις έργων τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό. Επιπλέον, ανέλυσε τις στρατηγικές αποεπενδύσεις στον τομέα των παραχωρήσεων, την ενδυνάμωση της ΑΒΑΞ Παραχωρήσεις, καθώς και τα σχέδια τόνωσης της ρευστότητας για το 2023 και στη συνέχεια αναφέρθηκε στην κρυμμένη αξία του ομίλου τόσο στις παραχωρήσεις/ΣΔΙΤ όσο και στον Τομέα Ακινήτων και Μαρίνων όπου η αξία του χαρτοφυλακίου είναι γύρω στα 500 εκατ. ευρώ.

Σημαντικά έργα

Ο κ. Μιτζάλης, χαρακτήρισε πετυχημένο έτος το 2022. Κατά τη διάρκειά του, ο ομιλος κατάφερε να ολοκληρώσει και να παραδώσει εμβληματικά έργα σε όλο το φάσμα των τομέων δραστηριοποίησής του, όπως ο IGB και η επέκταση της Γραμμής 3 του Μετρό.

Για το 2023, ο όμιλος αξιολογεί τις ευκαιρίες που διαμορφώνονται στον κλάδο, δεδομένης της πληθώρας των υπό δημοπράτηση έργων στην Ελλάδα, αλλά και τη μεταστροφή που έχει προκληθεί ως προς τις επενδύσεις σε υποδομές φυσικού αερίου.

Ο όμιλος θα συμμετάσχει με αξιώσεις στις δημοπρατήσεις διεθνών έργων αγωγών φυσικού αερίου και σχετικών υποδομών στην περιοχή της Ανατολικής  Μεσογείου. Παράλληλα σχεδιάζει τη συνέχιση της συμμετοχής του σε διαγωνισμούς επέκτασης των τοπικών δικτύων διανομής αερίου, ώστε να διατηρήσει τη θέση της στη σχετική αγορά.  

Επιχειρήσεις Τελευταίες ειδήσεις