Τρίτη, 30 Απρ.
16oC Αθήνα

Αύρα: Το εργοστάσιο φυσικού μεταλλικού νερού της Coca Cola Τρία Έψιλον και οι νέες βιώσιμες επενδύσεις

Αύρα: Το εργοστάσιο φυσικού μεταλλικού νερού της Coca Cola Τρία Έψιλον και οι νέες βιώσιμες επενδύσεις

Το όραμά της για μηδενικές εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα στη μονάδα παραγωγής του φυσικού μεταλλικού νερού Αύρα με στόχο το 2025, ανακοίνωσε η Coca-Cola Τρία Έψιλον στο πλαίσιο εκδήλωσης που υλοποιήθηκε στις 10 Μαΐου στο Αίγιο.

Το εργοστάσιο της Coca Cola Τρία Έψιλον στο Αίγιο είναι μία μονάδα πρότυπο βιωσιμότητας και καινοτομίας. Η μετατροπή του σε ένα κλιματικά ουδέτερο εργοστάσιο αποτελεί το επόμενο βήμα στη βιώσιμη ανάπτυξη του εργοστασίου, στο πλαίσιο της στρατηγικής της εταιρείας για μηδενικές εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα σε ολόκληρη την αλυσίδα αξίας της, μέχρι το 2040.

Νέα συσκευασία

Παράλληλα, παρουσιάστηκε η νέα συσκευασία του φυσικού μεταλλικού νερού ΑΥΡΑ της Coca Cola Τρία Έψιλον με μη αποσπώμενο καπάκι, που θα κυκλοφορήσει στην αγορά στο τέλος του μήνα. Με τον τρόπο αυτό, η εταιρεία εφαρμόζει την Ευρωπαϊκή Οδηγία και τη σχετική ελληνική νομοθεσία νωρίτερα από το προβλεπόμενο χρονικό πλαίσιο, συμβάλλοντας, ώστε περισσότερα από 250 εκατομμύρια καπάκια να μπορούν να συλλεχθούν και να ανακυκλωθούν.

Να σημειωθεί, ότι το εργοστάσιο φυσικού μεταλλικού νερού ΑΥΡΑ έχει λάβει Platimun διάκριση AWS για τη σωστή διαχείριση υδάτινων πόρων. Χρησιμοποιεί ηλεκτρική ενέργεια από 100% ανανεώσιμες πηγές και μειώνει διαρκώς τον δείκτη κατανάλωσης ενέργειας. Από το 2016 έχει μειώσει το πλαστικό που χρησιμοποιεί για την παραγωγή των προϊόντων του, 23% κατά μέσο όρο.

Παράλληλα, είναι ένα εργοστάσιο μηδενικών απορριμμάτων καθώς ανακυκλώνει και αξιοποιεί το 100% των απορριμμάτων του. Oι βιώσιμες πρακτικές του, το κατατάσσουν 2ο σε δείκτες χρήσης νερού και ενέργειας ανάμεσα σε όλα τα εργοστάσια νερού στις 29 χώρες που δραστηριοποιείται ο Όμιλος Coca-Cola HBC.

Πολλαπλά οφέλη

Η Μαρία Αναργύρου – Νίκολιτς, Γενική Διευθύντρια της Coca-Cola Τρία Έψιλον για Ελλάδα & Κύπρο, δήλωσε: «Είμαστε ιδιαίτερα υπερήφανοι που ανακοινώνουμε τον στόχο του εργοστασίου να γίνει κλιματικά ουδέτερο μέχρι το 2025, ενώ παρουσιάζουμε ταυτόχρονα και τη νέα πιο βιώσιμη συσκευασία με μη αποσπώμενο καπάκι. Είναι μία στιγμή ορόσημο για την εταιρεία μας και για την στρατηγική μας για μηδενικές εκπομπές διοξειδίου του άνθρακά μέχρι το 2040, με όραμα έναν καλύτερο κόσμο για όλους».

Ο Γιώργος Χαντουμάκος, Διευθυντής Εφοδιαστικής Αλυσίδας της Coca-Cola Τρία Έψιλον για Ελλάδα & Κύπρο, δήλωσε: «Το εργοστάσιο του Φυσικού Μεταλλικού Νερού ΑΥΡΑ αποδεικνύει στην πράξη τις προσπάθειές μας να μειώνουμε διαρκώς το περιβαλλοντικό μας αποτύπωμα και να έχουμε μία αειφόρο και ανθεκτική εφοδιαστική αλυσίδα».

Το κοινωνικό αποτύπωμα

Σχετικά με το εργοστάσιο του Αιγίου της Coca-Cola Τρία Έψιλον, όπου από το 1989 εμφιαλώνεται το Φυσικό Μεταλλικό Νερό ΑΥΡΑ, αποτελεί μία από τις μεγαλύτερες και πιο σύγχρονες βιομηχανίες της περιοχής. Στηρίζει την ανάπτυξη της τοπικής οικονομίας μέσα από δεκάδες θέσεις εργασίας και συνεργασίες με τοπικούς προμηθευτές πρώτων υλών, αφήνοντας συνολικά ένα σημαντικό αποτύπωμα.

Συνολικά, από το 2017 και μέχρι το 2025 θα έχουν επενδυθεί 17 εκατομμύρια ευρώ για την αναβάθμιση του εργοστασίου και τη μετατροπή του σε ένα εργοστάσιο ουδέτερου ανθρακικού αποτυπώματος.

Επιχειρήσεις Τελευταίες ειδήσεις