Σάββατο, 27 Απρ.
15oC Αθήνα

Cambas project: Ανοίγει ο δρόμος για το εμβληματικό έργο στην Παλλήνη

Cambas project: Ανοίγει ο δρόμος για το εμβληματικό έργο στην Παλλήνη

Το «πράσινο φως» για την αναβίωση του ιστορικού οινοποιείου Καμπάς στην Παλλήνη, άναψε, η θετική γνωμοδότηση του ειδικού χωρικού σχεδίου από το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

Το Cambas project της Κάντζας Εμπορικής ΑΕ, θυγατρικής της REDS και του ομίλου ΕΛΛΑΚΤΩΡ, που για 14 χρόνια παρέμενε μόνο στα χαρτιά, θα αναπτυχθεί σε έκταση 90.000 τ.μ. και προβλέπει επενδύσεις 220 εκατ. ευρώ, που μεταξύ άλλων περιλαμβάνουν Μουσείο Οίνου, «μπουτίκ» ξενοδοχείο, συγκρότημα γραφείων, χώρους εστίασης κι εμπορικά καταστήματα.

Όλο το έργο θα αναπτυχθεί γύρω από μία κεντρική πλατεία, χαρακτηριστικό της οποίας θα είναι το παλιό οινοποιείο, που για πολλά χρόνια ο Ανδρέας Καμπάς παρήγαγε ποιοτικό κρασί και μπράντι, εξάγοντας μεγάλες ποσότητες στις κοινότητες της ελληνικής διασποράς, πριν από 100 και πλέον χρόνια.

 

Για την υλοποίηση του έργου, η REDS, έχει ξεκινήσει διαπραγματεύσεις με υποψήφιους χρηματοδότες, ενώ πριν από λίγους μήνες υπέγραψε, μνημόνιο συνεργασίας με το Δήμο Παλλήνης, στο πλαίσιο του οποίου συμφώνησε να παραχωρήσει 157 στρέμματα για κοινόχρηστη δημόσια χρήση και μετατροπή τους σε χώρο πρασίνου.

Νέες αφίξεις στο Smart Park

Την ίδια στιγμή, εκτός από το Cambas Project, η διοίκηση της REDS ασχολείται εντατικά τις τελευταίες ημέρες, με την ολοκλήρωση της β’ φάσης του εμπορικού πάρκου Smart Park στα Σπάτα, που μόλις ολοκληρωθεί θα εκτείνεται σε 53.000 τ.μ. Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα της εταιρείας, οι εργασίες επέκτασης ολοκληρώνονται στο τέλος Οκτωβρίου, έτσι, ώστε τα νέα καταστήματα, να λειτουργήσουν τον προσεχή Νοέμβριο.

Στα εμπορικά ονόματα που έχουν εξασφαλίσει εμπορική «στέγη», περιλαμβάνονται η Marks & Spencer, η Διάφανο, η Bo Concept, η αμερικανική GAP, η διεθνής αλυσίδα αθλητικών ειδών, Decathlon, η Toys Center, η μεγαλύτερη αλυσίδα επίπλων της Αμερικής Ashley Homestore, οι φίρμες Stradivarius, OYSHO, Hans & Gretel, Sunwear, Crocs και Sugarfree, ενώ μέχρι το Σεπτέμβριο του 2029, συμφώνησε να παρατείνει το μισθωτήριό της, η Jumbo.

Επιχειρήσεις Τελευταίες ειδήσεις