Πέμπτη, 30 Μαΐ
25oC Αθήνα

ΔΑΑ και ΙΟΑΣ: Επέκταση συνεργασίας για ενίσχυση της οδικής ασφάλειας – Η σπουδαιότητα της πρωτοβουλίας

ΔΑΑ και ΙΟΑΣ: Επέκταση συνεργασίας για ενίσχυση της οδικής ασφάλειας – Η σπουδαιότητα της πρωτοβουλίας

Ο Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών και το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας «Πάνος Μυλωνάς» επεκτείνουν για 3 ακόμη χρόνια τη συνεργασία τους για την ενίσχυση της οδικής ασφάλειας, την πρόληψη και μείωση των τροχαίων ατυχημάτων, κίνηση με μεγάλο κοινωνικό αντίκτυπο, καθώς η Ελλάδα βρίσκεται στην 4η χειρότερη θέση στην Ευρώπη σχετικά με τους θανάτους και τους σοβαρούς τραυματισμούς.

Στοχεύοντας στην ενημέρωση, την ευαισθητοποίηση και, κυρίως, στην ασφάλεια των επιβατών, των επισκεπτών, των εργαζόμενων και των πολιτών των 9 όμορων Δήμων της περιοχής των Μεσογείων, το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας (Ι.Ο.ΑΣ.) «Πάνος Μυλωνάς» και ο Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών ανακοίνωσαν τη Δευτέρα 6/11, την επέκταση της μακρόχρονης συνεργασίας τους για τα επόμενα 3 χρόνια (2023-2026) για την ενίσχυση της Οδικής Ασφάλειας, σε Συνέντευξη Τύπου στο Ζάππειο Μέγαρο.

Άξονες δράσης

Πιο συγκεκριμένα, στο πλαίσιο της εκδήλωσης ανακοινώθηκαν δράσεις σε τρεις κύριους άξονες: Ο πρώτος άξονας εστιάζει στην ασφάλεια των επιβατών/επισκεπτών στους εξωτερικούς χώρους του αεροδρομίου.

Ο δεύτερος άξονας εστιάζει στην ασφάλεια των επιβατών κατά τη μετακίνησή τους στη χώρα. Ειδικότερα, θα επεκταθεί η εκστρατεία ”Enjoy visiting Greece  Stay safe on the road” που πραγματοποιείται από το 2013 σε περισσότερα σημεία του αεροδρομίου με προσαρμοσμένα μηνύματα ανάλογα με τους χώρους προβολής.

Ο τρίτος άξονας εστιάζει στην ασφάλεια των πολιτών των 9 όμορων δήμων μέσα από την υλοποίηση προγραμμάτων κυκλοφοριακής αγωγής σε μαθητές Δ/θμιας εκπαίδευσης, με σκοπό την ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση των μαθητών της περιοχής των Μεσογείων σχετικά με την υπεύθυνη συμπεριφορά στο δρόμο.

Την επέκταση της συνεργασίας των δυο οργανισμών παρουσίασαν κατά τη διάρκεια της Συνέντευξης Τύπου, η Διευθύντρια Επικοινωνίας & Marketing του ΔΑΑ, Ιωάννα Παπαδοπούλου και η Πρόεδρος του Ινστιτούτου Οδικής Ασφάλειας «Πάνος Μυλωνάς», Βασιλική Δανέλλη – Μυλωνά. Χαιρετισμό και σύντομη ομιλία στην εκδήλωση απηύθυνε επίσης ο Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής Αττικής, Ανδρέας Μαρίνος.

Ενημέρωση στα σχολεία

Εκ μέρους του ΔΑΑ, η Ιωάννα Παπαδοπούλου, Διευθύντρια Επικοινωνίας & Marketing, δήλωσε: «Από την 7η Ιουνίου άρχισε να λειτουργεί το έργο για την οδική κυκλοφορία στις προσβάσεις των αναχωρήσεων και των αφίξεων του αεροδρομίου μας, με στόχο την επίλυση ενός χρόνιου προβλήματος και τη βελτίωση της εμπειρίας της αποβίβασης και της παραλαβής των ταξιδιωτών.

Τα ιδιαίτερα θετικά αποτελέσματα του πρώτου 5μηνου λειτουργίας του έργου σε όλα τα επίπεδα – ταξιδιωτικής εμπειρίας, εικόνας, προσβασιμότητας, λειτουργικότητας και οδηγικής συμπεριφοράς – αποτελούν ισχυρό κίνητρο για τη συνέχιση και την επέκταση της πολυετούς συνεργασίας μας με τον εξαιρετικό και εξειδικευμένο συνεργάτη μας, το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας «Πάνος Μυλωνάς», ειδικότερα ως προς το ζήτημα της οδηγικής συμπεριφοράς.

Κάνουμε σήμερα ένα ακόμα σημαντικό βήμα, συν-διαμορφώνοντας, ενισχύοντας και υποστηρίζοντας ολοκληρωμένα εκπαιδευτικά προγράμματα οδικής ασφάλειας για τους μαθητές των σχολείων των όμορων δήμων του αεροδρομίου. Στόχος μας η διαμόρφωση υπεύθυνων αυριανών οδηγών και προορισμός μας η ασφάλεια στους δρόμους της πόλης και της χώρας μας».

Σε δεινή θέση η Ελλάδα

Από πλευράς του Ινστιτούτου Οδικής Ασφάλειας «Πάνος Μυλωνάς», η Πρόεδρός του κυρία Βασιλική Δανέλλη – Μυλωνά επεσήμανε: «Ανακοινώνουμε σήμερα (Ζάππειο, 6.11.2023) την τριετή συνεργασία μας με το Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών με σκοπό την προώθηση της Οδικής Ασφάλειας. Η ανακοίνωσή μας αυτή έρχεται λίγες μόλις μέρες μετά τη δημοσιοποίηση των επίσημων στοιχείων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τις επιδόσεις των χωρών για την Οδική Ασφάλεια για το 2022 (μετά την περίοδο του κορονοϊού), που φέρνουν την Ελλάδα να βρίσκεται στην 4η χειρότερη θέση στην Ευρώπη (από την 9η που ήταν μέχρι πρότινος) σχετικά με τους θανάτους και τους σοβαρούς τραυματισμούς.

Το γεγονός αυτό μας θλίβει αλλά και μας παρακινεί να εντείνουμε τις προσπάθειές μας στο όραμά μας για έναν κόσμο χωρίς τροχαία δυστυχήματα. Με πίστη στο όραμά μας και αφοσίωση στο στόχο να ευαισθητοποιήσουμε την κοινωνία και να κινητοποιήσουμε την Πολιτεία σε δράσεις πρόληψης συνεχίζουμε δυναμικά και με την υποστήριξη και στενή συνεργασία του ΔΑΑ ανακοινώνουμε δράσεις που προάγουν την ασφάλεια και τον πολιτισμό στους δρόμους μας. Προορισμός μας η Οδική Ασφάλεια!».

Η ενημέρωση σώζει ζωές

Ιδιαίτερα ικανοποιημένος με την ανακοίνωση του προγράμματος ο Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής Αττικής, Ανδρέας Μαρίνος, τόνισε: «Χαιρόμαστε ιδιαίτερα για τη δυνατότητα να ενημερωθούν τα παιδιά μας/μαθητές των σχολείων της περιοχής μας και μέσα από τα προγράμματα κυκλοφοριακής αγωγής του Ινστιτούτου Οδικής Ασφάλειας (ΙΟΑΣ) «Πάνος Μυλωνάς» γνωρίζοντας την αξία της εκπαίδευσης και ιδιαίτερα σε ένα τόσο κρίσιμο θέμα το οποίο αφορά στα τροχαία δυστυχήματα.

Οι νέοι είναι η πλέον ευάλωτη ηλιακά ομάδα και συχνά εμφανίζουν ριψοκίνδυνες συμπεριφορές με συνέπειες και την εμπλοκή τους σε τροχαία συμβάντα.

Η γνώση έχει σίγουρα καταλυτικό ρόλο στην πρόληψη των τροχαίων και στη διαμόρφωση μιας κουλτούρας Οδικής Ασφάλειας, που θα προστατεύει τη ζωή τους και θα συμβάλλει στη διαμόρφωση ενός οδηγικού προφίλ που θα συνεισφέρει στην ασφάλεια και στον πολιτισμό στους δρόμους μας. Άλλωστε και από το Υπουργείο Παιδείας & Θρησκευμάτων έχουν συμπεριληφθεί τέτοια προγράμματα για υλοποίηση στα σχολεία στο πλαίσιο ανάπτυξης δεξιοτήτων που συμπεριλαμβάνουν την Κυκλοφοριακή Αγωγή και την Οδική Ασφάλεια».

Επιχειρήσεις Τελευταίες ειδήσεις