Πέμπτη, 2 Μαΐ
17oC Αθήνα

ΔΑΑ: Συνεργασία με Ξενοδόχους για το καλλιτεχνικό δρώμενο «Οι Πέτρες Μιλούν» στο Ελ. Βενιζέλος – Η σημασία για τον τουρισμό

ΔΑΑ: Συνεργασία με Ξενοδόχους για το καλλιτεχνικό δρώμενο «Οι Πέτρες Μιλούν» στο Ελ. Βενιζέλος – Η σημασία για τον τουρισμό

Με τη λάμψη της αρχαιοελληνικής γραμματείας ο Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών (ΔΑΑ) σε συνεργασία με την Ένωση Ξενοδόχων Αθηνών, Αττικής & Αργοσαρωνικού (ΕΞΑΑΑ) αποχαιρετά τους ταξιδιώτες πριν από την αναχώρησή τους από την Αθήνα, μέσω της επιτυχημένης δράσης «Οι Πέτρες Μιλούν» που διοργανώνεται για τέταρτη χρονιά.

Σκοπός της επιτυχημένης πολιτιστικής δράσης που διοργανώνεται στον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών (ΔΑΑ), είναι να φέρει τους χιλιάδες επισκέπτες της Αθήνας σε επαφή με το πνεύμα της αρχαίας Ελληνικής Γραμματείας κατά τη διάρκεια της επίσκεψής τους σε κορυφαίους αρχαιολογικούς χώρους και μουσεία της πόλης.

Ο πολιτισμός στο Αεροδρόμιο

Με αφορμή την ημέρα του θερινού ηλιοστασίου, τα θεατρικά δρώμενα με τίτλο «Οι Πέτρες Μιλούν» φιλοξενήθηκαν στον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών (Επίπεδο Αναχωρήσεων – Είσοδος 3) στις 21 Ιουνίου.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε με την συνεργασία ΕΞΑΑΑ, ΔΑΑ και των καλλιτεχνικών συντελεστών της δράσης -ως μια ευχάριστη έκπληξη που περίμενε στο Αεροδρόμιο τους αναχωρούντες- με αφορμή την επίσημη υποδοχή του καλοκαιριού. Η δράση ολοκληρώθηκε στο χώρο του  Μουσείου του αεροδρομίου όπου φιλοξενείται η μόνιμη έκθεση αρχαιολογικών ευρημάτων που ανακαλύφθηκαν στη Μεσογαία και χρονολογούνται από τη Νεολιθική και την Πρωτοελλαδική έως τη Μεταβυζαντινή περίοδο.

Η σημασία για τον τουρισμό

Η πρόεδρος ΕΞΑΑΑ κ. Λαμπρινή Καρανάσιου Ζούλοβιτς, δήλωσε μεταξύ άλλων: «Προβάλλοντας το παρελθόν, ενισχύουμε το παρόν σε όλη τη θαυμαστή πολυπλοκότητα και μαγεία του. Η σημερινή δράση στο Αεροδρόμιο ανέδειξε γλαφυρά την αστείρευτη δυνατότητα συνάντησης όλων των πολιτισμών και όλων των γλωσσών, δημιουργώντας, σε συμβολικό επίπεδο, ένα αληθινό σταυροδρόμι σύμπνοιας και φιλοξενίας, που μόνον η σύμπραξη Πολιτισμού και Τουρισμού μπορούν να γεννήσουν».

Η κ. Ιωάννα Παπαδοπούλου, διευθύντρια Επικοινωνίας & Μάρκετινγκ του ΔΑΑ δήλωσε: «Ειδικά στη νέα εποχή που διανύουμε, των ταξιδιωτών που αναζητούν τη βιωματική εμπειρία σε όλη την αλυσίδα του ταξιδιού τους, η δυναμική του προορισμού ενισχύεται ουσιαστικά μέσα από τόσο ευρηματικές συνέργειες για την προβολή και την ανάδειξη της πολιτιστικής κληρονομιάς μας».

Τουριστική εμπειρία

Ο γενικός γραμματέας ΕΞΑΑΑ κ. Ευγένιος Βασιλικός συμπλήρωσε: «Η ολοκληρωμένη τουριστική εμπειρία οφείλει να είναι πλούσια, πολυεπίπεδη και ευφάνταστη. Με αυτό το σκεπτικό, η Ένωση Ξενοδόχων Αθηνών, Αττικής και Αργοσαρωνικού, σε συνεργασία με τον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών, προσφέρει και φέτος, για τέταρτη χρονιά, τη δράση «Οι πέτρες μιλούν» σε όλους τους επισκέπτες της Αθήνας. Στόχος μας, να  αποδείξουμε έμπρακτα ότι ο Τουρισμός και ο Πολιτισμός είναι έννοιες -αλλά και πρακτικές- αλληλένδετες που όταν συνεργάζονται μεταξύ τους μπορούν να δημιουργήσουν μοναδικές εμπειρίες και αναμνήσεις στον επισκέπτη. Έχει δε, ιδιαίτερη αξία, η μοντέρνα ματιά με την οποία αποδίδεται από τους νέους ηθοποιούς το σφρίγος του κλασικού. Ευχαριστούμε όλους τους συνεργάτες».

Επιχειρήσεις Τελευταίες ειδήσεις