Παρασκευή, 26 Απρ.
16oC Αθήνα

ΔΕΗ: Τα σχέδια για ΔΕΔΔΗΕ και το νέο ομολογιακό δάνειο των 300 εκατ. ευρώ

ΔΕΗ

Δανειακή σύμβαση για την έκδοση νέου Κοινού Ομολογιακού Δανείου, ποσού έως €300 εκατ., υπέγραψε η ΔΕΗ, ενώ την ίδια στιγμή αντίστροφα μετρά ο χρόνος για την πώληση του 49%, της θυγατρικής ΔΕΔΔΗΕ (Διαχειριστή Ελληνικού Δικτύου Διανομής Ηλεκτρικής Ενέργειας Α.Ε)

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της ΔΕΗ, το νέο ομολογιακό δάνειο θα χρησιμοποιηθεί για γενικούς επιχειρηματικούς σκοπούς και θα έχει διάρκεια 3 έτη, η οποία δύναται να παραταθεί κατά επιπλέον 2 έτη.

 Η Alpha Bank A.E. έχει τον ρόλο του Αναδόχου, Αρχικού Διοργανωτή, Διαχειριστή Πληρωμών και Αρχικού Ομολογιούχου, ενώ στο Δάνειο συμμετέχει και η Τράπεζα Eurobank Α.Ε. ως Διοργανωτής και Αρχικός Ομολογιούχος.

Η εν λόγω έκδοση περιλαμβάνει μεταξύ άλλων και ρήτρα μείωσης εκπομπών CO2 κατά 40% μέχρι το Δεκέμβριο του 2022 με έτος βάσης το 2019, στο πλαίσιο ευθυγράμμισης της χρηματοδοτικής πολιτικής της ΔΕΗ με την συνολική της στρατηγική για το περιβάλλον και για τον μετριασμό των επιπτώσεων της κλιματικής αλλαγής.

Τα σχέδια για ΔΕΔΔΗΕ

Εν τω μεταξύ αντίστροφα μετρά ο χρόνος για το διαγωνισμό που αφορά την πώληση του 49% της ΔΕΔΔΗΕ, θυγατρικής της ΔΕΗ. Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα, η κατάθεση των δεσμευτικών προσφορών από τα σχήματα που διεκδικούν να εισέλθουν στο μετοχικό κεφάλαιο της ΔΕΔΔΗΕ, τοποθετείται χρονικά για τις 4 Σεπτεμβρίου. Σχετικά με το τίμημα, τόσο η διοίκηση της ΔΕΗ, όσο και η κυβέρνηση έχουν θέσει ψηλά τον πήχη των προσδοκιών τους.

Η είσοδος στρατηγικού επενδυτή στο ΔΕΔΔΗΕ αποτελεί έναν από τους βασικούς πυλώνες στρατηγικού σχεδιασμού της ΔΕΗ, καθώς προσβλέπει τόσο στη χρηματοδότηση του επενδυτικού της πλάνου, με έμφαση στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, όσο και στη μείωση του δανεισμού της.

Με κύκλο εργασιών € 4,6 δισ. και σύνολο ενεργητικού € 13,7 δισ. το 2020, η ΔΕΗ είναι η μεγαλύτερη εταιρεία παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας στην Ελλάδα και ο μεγαλύτερος πάροχος για περίπου 6 εκατομμύρια πελάτες. Ηγετική θέση κατέχει επίσης και στην ευρύτερη αγορά της Νοτιοανατολικής Ευρώπης.

Επιχειρήσεις Τελευταίες ειδήσεις