Κυριακή, 28 Απρ.
20oC Αθήνα

Δημήτρης Γερογιάννης: Η Aegean επενδύει στην εκπαίδευση – Δημιουργεί το πρώτο σύγχρονο οικοσύστημα για την αερομεταφορά στην Ελλάδα

Δημήτρης Γερογιάννης: Η Aegean επενδύει στην εκπαίδευση – Δημιουργεί το πρώτο σύγχρονο οικοσύστημα για την αερομεταφορά στην Ελλάδα
Δημήτρης Γερογιάννης, GEO Aegean

Στην αξία της ποιοτικής και κυρίως πρακτικής εκπαίδευσης νέων τεχνικών και μηχανικών αεροσκαφών αναφέρθηκε ο CEO της AEGEAN κ. Δημήτρης Γερογιάννης στην 79η Γενική Συνέλευση της Επιτροπής για την Τεχνική Αεροπορική Εκπαίδευση στην Ευρώπη (European Aviation Maintenance Training Committee), η διεξαγωγή της οποίας συμπίπτει με τη μεγάλη επένδυση της εταιρεία για τη δημιουργία του πρώτου σύγχρονου οικοσυστήματος για την αερομεταφορά στην Ελλάδα.

Η Γενική Συνέλευση της Επιτροπής για την Τεχνική Αεροπορική Εκπαίδευση στην Ευρώπη σκοπό έχει να προάγει την ασφάλεια στον αεροπορικό κλάδο μέσω της εκπαίδευσης και της διάχυσης της γνώσης σε θέματα τεχνικής εκπαίδευσης.

Συνεισφορά στην εκπαίδευση

Ο κ. Γερογιάννης τόνισε την ικανοποίησή του για την φιλοξενία μιας τέτοιας εκδήλωσης στην Ελλάδα, όπου διαμορφώνεται το μέλλον της εκπαίδευσης των μηχανικών αεροσκαφών του αύριο.

Ανέφερε χαρακτηριστικά ότι: «Η 79η Γενική Συνέλευση διεξάγεται σε μια σημαντική περίοδο για εμάς, καθώς συμπίπτει χρονικά με τη μεγάλη επένδυση της AEGEAN για τη δημιουργία του πρώτου σύγχρονου οικοσυστήματος για την αερομεταφορά στην Ελλάδα, το οποίο θα βρίσκεται στην υπηρεσία τόσο της AEGEAN και της Olympic Air, αλλά και σε τρίτους, με τη συγκεκριμένη επένδυση να αναμένεται να λειτουργήσει πριν το τέλος του έτους.

Εστιάζοντας στη σημασία της εκπαίδευσης η AEGEAN επιδιώκει τη διεύρυνση του εκπαιδευτικού βραχίονα για την εκπαίδευση των πιλότων μας με το κέντρο προσομοιωτών και την επέκταση των δραστηριοτήτων της τεχνικής μας βάσης, καθώς πλέον παρέχουμε υπηρεσίες συντήρησης αεροσκαφών και προς τρίτους».

Να σημειωθεί, ότι σε αυτό το οικοσύστημα εντάσσεται και η ήδη υπάρχουσα σχολή εκπαίδευσης μηχανικών της Olympic Air. Μια σχολή με διεθνή αναγνωρισιμότητα και μακροχρόνια ιστορία που ξεκίνησε από την εποχή της Olympic Airways, της οποίας πλέον το 65% της δραστηριότητας της σχολής αφορά υπηρεσίες προς τρίτους.

Τεχνικές προδιαγραφές

Το πρωτοποριακό πρόγραμμα τεχνικής εκπαίδευσης που ήδη εφαρμόζουν οι σπουδαστές της σχολής, με στόχο την αύξηση των πρακτικών, τεχνικών δεξιοτήτων τους ήδη από τα πρώιμα στάδια της εκπαίδευσής τους παρουσίασε ο κ. Άρης Οικονόμου, Επικεφαλής του Οργανισμού Εκπαίδευσης Μηχανικών Αεροσκαφών, Olympic Air ΜΤΟ, κατά τη διάρκεια της πρώτης μέρας των εργασιών της Γενικής Συνέλευσης.

Σχετικά με το ολοκληρωμένο οικοσύστημα για την αερομεταφορά στην Ελλάδα που δημιουργεί η AEGEAN προβλέπει: α) τη λειτουργία κέντρου συντήρησης πτητικών μέσων (MRO) με την ανάπτυξη εγκατάστασης έως 10 θέσεων συντήρησης, επισκευής και τεχνικού ελέγχου για αεροσκάφη και πτητικά μέσα διαφόρων τύπων και β) την ανάπτυξη Κέντρου Προσομοιωτών Πτήσης & Εκπαίδευσης Πληρωμάτων με προσομοιωτές πτήσεων τελευταίας τεχνολογίας, σε συνεργασία με τη CAE.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι 3 από τους 6 προσομοιωτές έχουν ήδη εγκατασταθεί, ενώ μέχρι το τέλος του 2024 θα έχει πλήρως ολοκληρωθεί και η εγκατάσταση των υπόλοιπων.

Πρόγραμμα υποτροφιών

Επιπλέον, η AEGEAN δημιουργεί τις προϋποθέσεις για την κατάρτιση των νέων ανθρώπων που θα στελεχώσουν τις υφιστάμενες και νέες δραστηριότητες, συνεισφέροντας ακόμα περισσότερο στην περαιτέρω ανάπτυξη του κλάδου, μέσα από την επένδυση που έχει κάνει σε δυο προγράμματα υποτροφιών για μηχανικούς και πιλότους.

Το πρόγραμμα υποτροφιών υποψηφίων πιλότων που ξεκίνησε το 2018, προσφέρει τη δυνατότητα σε νέες και νέους να αποκτήσουν επαγγελματικό πτυχίο πολιτικής αεροπορίας και να ξεκινήσουν τη σταδιοδρομία τους, ως πιλότοι αεροσκαφών στο στόλο της AEGEAN και της Olympic Air.

Αντίστοιχα, το Πρόγραμμα Υποτροφιών εκπαίδευσης υποψηφίων μηχανικών αεροσκαφών προσφέρει τη δυνατότητα ολοκλήρωσης της πλήρους εκπαίδευσης για την απόκτηση του Επαγγελματικού Πτυχίου Κατηγορίας Β1.1, με την εκπαίδευση να πραγματοποιείται στη σχολή εκπαίδευσης μηχανικών της Olympic Air, η οποία και φιλοξενεί τις εργασίες της διήμερης Γενικής Συνέλευσης του Ευρωπαϊκού Οργανισμού για την Τεχνική Αεροπορική Εκπαίδευση.

Η σημασία της κατάρτισης

Αυτές τις ημέρες στην Αθήνα βρίσκονται περισσότεροι από 160 σύνεδροι από εκπαιδευτικούς οργανισμούς τεχνικής εκπαίδευσης και κατάρτισης του κλάδου, τεχνικά τμήματα αεροπορικών εταιρειών και ρυθμιστικές αρχές από όλη την Ευρώπη και τον κόσμο, στο πλαίσιο της 79ης Γενικής Συνέλευσης του European Aviation Maintenance Training Committee (EAMTC), μη κερδοσκοπικού οργανισμού, που εδρεύει στην Ολλανδία και μέλη του αποτελούν αεροπορικές εταιρείες, οργανισμοί συντήρησης αεροσκαφών, σχολές τεχνικής αεροπορικής εκπαίδευσης (βασικής και επί τύπου αεροσκαφών), κατασκευαστές αεροσκαφών και διάφορες σχολές ανάπτυξης εκπαιδευτικού λογισμικού.


Άρης Οικονόμου, Επικεφαλής Οργανισμού Εκπαίδευσης Μηχανικών Αεροσκαφών, Olympic Air ΜΤΟ

Μεταξύ τους θα ανταλλάξουν απόψεις και θα συζητήσουν για το μέλλον της εκπαίδευσης των μηχανικών αεροσκαφών «του αύριο», τις νέες δεξιότητες που απαιτούνται, καθώς η τεχνολογία εξελίσσεται δυναμικά, αλλά και τον τρόπο με τον οποίο, οι εκπαιδευτικοί οργανισμοί θα μπορέσουν να ανταποκριθούν στις αυξημένες ανάγκες του κλάδου για περισσότερους μηχανικούς και διαρκείς εκπαιδεύσεις.

Επιχειρήσεις Τελευταίες ειδήσεις