Δευτέρα, 29 Απρ.
21oC Αθήνα

Δομική Κρήτης: Νέος πρόεδρος ο Δημήτρης Κούτρας – Η σχέση με τις κατασκευές και τα επόμενα σχέδια

Δομική Κρήτης: Νέος πρόεδρος ο Δημήτρης Κούτρας – Η σχέση με τις κατασκευές και τα επόμενα σχέδια
Φωτογραφία Αρχείου / Intime

Νέα στρατηγική που μεταξύ άλλων προβλέπει την επέκταση εκτός Κρήτης χαράσσει η Δομική Κρήτης, μετά τη συγκρότηση του νέου διοικητικού συμβουλίου σε σώμα, στο οποίο ο νεοεισερχόμενος στην εταιρεία Δημήτρης Κούτρας αναλαμβάνει τη θέση του προέδρου και ο Γιώργος Συνατσάκης, βασικός μέτοχος, τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου.

Η στρατηγική της επόμενης μέρας, με τον νέο πρόεδρο Δ. Κούτρα στο τιμόνι περιλαμβάνει την ενδυνάμωση της Δομικής Κρήτης, μέσω της συμμετοχής της σε όλα τα μεγάλα δημόσια έργα, την αξιοποίηση της μεγάλης ακίνητης περιουσίας που διαθέτει η εταιρεία, όπως η έκταση 160 στρεμμάτων στη Χερσόνησο, καθώς την επέκταση των δραστηριοτήτων στον τομέα της ενέργειας.

Η σχέση με τις κατασκευές

Ο μεταλλειολόγος μηχανικός Δ. Κούτρας, διαθέτει μακρά εμπειρία στον τομέα των κατασκευών, καθώς έχει εργαστεί σε θέσεις ευθύνης σε μεγάλους ομίλους, όπως την άλλοτε κραταιά ΕΔΟΚ ΕΤΕΡ και την Άκτωρ, που στη συνέχεια μετονομάστηκε σε Ελλάκτωρ και στην οποία λόγω της θέσης του προέδρου που κατείχε έχει συνδέσει το όνομά του με πολλά μεγάλα έργα όπως: Αττική Οδό, Εγνατία Οδό, Μετρό Αθηνών, Αυτοκινητόδρομο Μορέα, σιδηρόδρομο, ΟΑΚΑ κ.λπ.

Τον Ιούλιο του 2018 σε ηλικία 74 ετών κι αφού αποχώρησε από την Ελλάκτωρ, ήρθε σε συμφωνία με τον όμιλο Κόκκαλη, αποκτώντας συμμετοχή και τη θέση του προέδρου στην Ιντρακάτ.

Λόγω ασυμφωνίας με τους νέους μετόχους της Ιντρακάτ, ο Δ. Κούτρας πούλησε το ποσοστό του κι αποχώρησε από την εταιρεία τον Ιούνιο του 2023, αποκτώντας στη συνέχεια μέσω της κυπριακής εταιρείας συμφερόντων του, της ADAMS GROUP Ltd, σημαντικό ποσοστό, κοντά στο 30%, στη Δομική Κρήτης.

Η κρητική κατασκευαστική

Όσον αφορά τη Δομική Κρήτης, ιδρύθηκε στο Ηράκλειο της Κρήτης το 1985 από τον Γ. Συνατσάκη. Διαθέτει εργοληπτικό πτυχίο 6ης τάξης και μαζί με τη θυγατρική της Δομική Βιομηχανική που κατέχει πτυχίο 4η τάξης δραστηριοποιείται μεταξύ άλλων σε οδικά, οικοδομικά, λιμενικά, περιβαλλοντικά υδραυλικά και ενεργειακά έργα.

Επιπλέον, δραστηριότητα αναπτύσσει στο real estate, αλλά και στον ενεργειακό κλάδο, διαθέτοντας δύο μικρά ηλιακά πάρκα στην Ζάκαθο του νομού Λασιθίου, εγκατεστημένης ισχύος 80 KW έκαστο.

Το νέο διοικητικό συμβούλιο

Σε σχετική ανακοίνωση προς τις Χρηματιστηριακές Αρχές, η Δομική Κρήτης ανακοινώνει ότι το διοικητικό συμβούλιο που συγκροτήθηκε σε σώμα κατά τη συνεδρίαση του στις 8 Σεπτεμβρίου 2023 έχει ως εξής:

  1. Κούτρας Δημήτριος του Αθανασίου, Μεταλλειολόγος διπλωματούχος Μηχανικός, κάτοικος Θρακομακεδόνων, Εκτελεστικό Μέλος και Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου.
  2. Συνατσάκης Γεώργιος του Μιχαήλ, Τοπογράφος Μηχανικός, Ε.Μ.Π., κάτοικος Ηρακλείου, Εκτελεστικό Μέλος του Δ.Σ. και Διευθύνων Σύμβουλος.
  3. Συνατσάκη Αλκυόνη του Γεωργίου, διπλωματούχος Μηχανικός Ορυκτών πόρων, κάτοικος Ηρακλείου Μη Εκτελεστικό Μέλος και Αντιπρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου.
  4. Μακρυδάκης Κωνσταντίνος του Ανδρέα, Πολιτικός Μηχανικός Ε.Μ.Π., κάτοικος Αθηνών, Μη Εκτελεστικό Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου.
  5. Αδάμης Αντώνιος του Οδυσσέα, διπλωματούχος Οικονομολόγος, κάτοικος Ηρακλείου, Μη Εκτελεστικό Μέλος του Δ.Σ.
  6. Παπαδοπούλου Λυδία του Γαβριήλ, διπλωματούχου Μηχανολόγου Μηχανικό και πιστοποιημένος Ορκωτός Ελεγκτής Λογιστής, κάτοικος Αθηνών, Ανεξάρτητο Μη Εκτελεστικό Μέλος του Δ.Σ.
  7. Δροσανάκης Γεώργιος του Ζαχαρία, Χημικός Μηχανικός, κάτοικος Ηρακλείου, Ανεξάρτητο Μη Εκτελεστικό Μέλος του Δ.Σ.

Επιχειρήσεις Τελευταίες ειδήσεις