Κυριακή, 28 Απρ.
19oC Αθήνα

Δρ. Σπύρος Λάτσης: Το Ελληνικό απευθύνεται σε όλους

Δρ. Σπύρος Λάτσης: Το Ελληνικό απευθύνεται σε όλους

«Το έργο του Ελληνικού ενώνει μεγάλο μέρος των πολιτών, τρεις ελληνικές κυβερνήσεις και ακόμα και τις Τοπικές Αυτοδιοικήσεις, ενώ απευθύνεται σε όλους τους πολίτες και τους επισκέπτες της χώρας». Με αυτά τα λόγια ο Δρ. Σπύρος Ι. Λάτσης περιέγραψε το μεγαλύτερο έργο ανάπλασης στην Ευρώπης κι αναφέρθηκε στην πρόθεση για πριμοδότηση κατοικιών, κατά την διάρκεια της  λαμπερής τελετή των επίσημων εγκαινίων, παρουσία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη.  

Όπως τόνισε ο Δρ Σπύρος Ι. Λάτσης, σε ζωντανή διαδικτυακή σύνδεση, από το έργο του Ελληνικού θα προκύψουν οφέλη και για τις ασθενέστερες οικονομικές τάξεις, καθώς ένα τμήμα του οικιστικού προγράμματος απευθύνεται σε όλους.

Ειδικότερα στον τομέα που αφορά την ανάπτυξη πολυκατοικιών, κάποιοι θα μπορούν να αποκτήσουν διαμερίσματα με τιμές της τρέχουσας αγοράς κι άλλοι με πριμοδότηση από την Lamda Development και με μακροχρόνιες συμβάσεις από το τραπεζικό σύστημα.

«Το Ελληνικό επιθυμούμε να είναι ένα έργο για όλους, αλλά οι τιμές που έχουν διαμορφωθεί γενικότερα στα νότια προάστια για τα ακίνητα είναι πολύ υψηλές. Σκοπός μας είναι όλοι να απολαμβάνουν τα οφέλη του Ελληνικού» επεσήμανε χαρακτηριστικά.

Οδ. Αθανασίου Lamda Development

Από την πλευρά του ο CEO της Lamda Development κ. Οδυσσέας Αθανασίου, στην ομιλία του, ανέφερε χαρακτηριστικά: «Ήταν και θα είναι πολλές οι δυσκολίες σε ένα διαρκώς μεταβαλλόμενο διεθνές περιβάλλον, αλλά αυτό το έργο μας γεμίζει με πάθος γιατί πιστεύουμε ότι αποτελεί μια μεγάλη ευκαιρία για τη χώρα μας να ακουστεί με τον προσήκοντα τρόπο σε όλο τον κόσμο. Συνειδητοποιούμε πλήρως την ευθύνη που μας αναλογεί και δεσμευόμαστε ότι θα ξεπεράσουμε όλες τις δυσκολίες για να δημιουργήσουμε την καλύτερη και ομορφότερη αστική ανάπλαση στην Ευρώπη. Γιατί αυτό είναι το ελληνικό! Ένα έργο όλων μας!». 

Στη συνέχεια ο κ. Αθανασίου αναφέρθηκε στην πρόοδο των εργασιών. Υπενθύμισε ότι πέρυσι παραδόθηκε στους πολίτες το Experience Park, ένας ανοικτός χώρος πρασίνου 70 στρεμμάτων, τον οποίο έχουν ήδη επισκεφθεί 1 εκατ. άνθρωποι κι ανέφερε ότι το πρώτο έργο που θα παραδοθεί, είναι το κτίριο για ΑμΕΑ, που θα παραδοθεί εντός του 2023. Με την επένδυση ύψους 15 εκατ. ευρώ για την κάλυψη στεγαστικών αναγκών σε ιδρύματα για συμπολίτες ΑμΕΑ «κάνουμε πράξη το όραμα για μια ανοικτή πόλη, προσβάσιμη σε όλους» τόνισε ο κ. Αθανασίου. 

Επιπλέον, κατά τα 3/4 έχει ολοκληρωθεί το έργο για την υπογειοποίηση της Ποσειδώνος, ενώ λίγο πριν τα Χριστούγεννα θα ξεκινήσει η κατασκευή του Riviera Power, που θα αποτελέσει τον υψηλότερο παράκτιο ουρανοξύστη της Ευρώπης.

Τα επίσημα εγκαίνια για την ανάπτυξη του Ελληνικού, του μεγαλύτερου έργου ανάπλασης στην Ευρώπη πραγματοποιήθηκαν τη Δευτέρα 17 Οκτωβρίου 2022. Σε μια εκδήλωση με υψηλό συμβολισμό, που διεξήχθη στο χώρο του πρώην Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών, η οικογένεια του Δρ. Σπύρου Ι. Λάτση και ο CEO της Lamda Development Οδυσσέας Αθανασίου, υποδέχθηκαν τον πρωθυπουργό, εκπροσώπους της πολιτικής και θρησκευτικής ηγεσίας, της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και του επιχειρηματικού κόσμου.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης τελέστηκε αγιασμός από τον Μητροπολίτη Γλυφάδας Βούλας, Βάρης Βουλιαγμένης, Ελληνικού, π. Αντώνιο, ενώ μέσα από ένα ντοκιμαντέρ παρουσιάστηκε το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον του Ελληνικού.

Την εκδήλωση χαιρέτισε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, επισημαίνοντας: «Σήμερα, ουσιαστικά γράφεται ο πρόλογος της νέας εποχής του παραλιακού μετώπου και της Αττικής συνολικά, καθώς ξεκινά και τυπικά το κύριο μέρος της ανάπλασης του Ελληνικού. Μία από τις μεγαλύτερες -αν όχι η μεγαλύτερη- πολεοδομική παρέμβαση στην Ευρώπη, σίγουρα ένα έργο χωρίς προηγούμενο για την πατρίδα μας».

Επιχειρήσεις Τελευταίες ειδήσεις