Πέμπτη, 2 Μαΐ
23oC Αθήνα

Ελλάκτωρ: Εγκρίθηκε από τους μετόχους η πώληση της Άκτωρ – Εισέρχεται σε νέο κύκλο ανάπτυξης

Ελλάκτωρ: Εγκρίθηκε από τους μετόχους η πώληση της Άκτωρ – Εισέρχεται σε νέο κύκλο ανάπτυξης

Την έγκριση για πώληση του 100% των μετοχών της θυγατρικής της Άκτωρ προς την Intrakat, με τίμημα 224 ευρώ, έδωσαν οι μέτοχοι της Ελλάκτωρ, σε έκτακτη γενική συνέλευση που πραγματοποιήθηκε νωρίτερα μέσα στην ημέρα.

Όπως είχε προαναγγείλει η εταιρεία η συμφωνία προβλέπει την καταβολή 100 εκατ. ευρώ από την Intrakat, εκ των οποίων τα 20 εκατ. ευρώ έχουν ήδη καταβληθεί, ενώ το υπόλοιπο ποσό προβλέπεται ότι θα καταβληθεί με την μεταβίβαση των μετοχών. Η συμφωνία προβλέπει επίσης, τη σταδιακή αποπληρωμή δανείων που αφορούν την Άκτωρ, μέχρι του ποσού των 114 εκατ. ευρώ και σε διάστημα δύο ετών.

Η πώληση της Άκτωρ αποτέλεσε μια στρατηγική απόφαση, που θα επιτρέψει στην Ελλάκτωρ να ενισχύσει τη ρευστότητά της και παράλληλα να επικεντρωθεί στους υπόλοιπους τομείς δραστηριοποίησής της που αφορούν, τους κλάδους των παραχωρήσεων, του περιβάλλοντος, της ανάπτυξης ακινήτων και των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας. Είχε προηγηθεί η πώληση του κλάδου ανανεώσιμων πηγών ενέργειας από την Ελλάκτωρ, απ’ όπου ο όμιλος είχε επίσης εξασφαλίσει νέα κεφάλαια, ενώ αναφορικά με την Άκτωρ, είχαν πραγματοποιηθεί κινήσεις εξυγίανσης, για ενδυνάμωση του κατασκευαστικού της βραχίονα. Έτσι, η ένταξη της Άκτωρ κάτω από νέα ιδιοκτησιακή σκέπη, της ξεκινά με ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα και αισιόδοξες προοπτικές.

Επιχειρήσεις Τελευταίες ειδήσεις