Τρίτη, 23 Απρ.
21oC Αθήνα

Ελλάκτωρ: Η στρατηγική της νέας διοίκησης: Όλο το πλάνο ανάπτυξης

Ελλάκτωρ: Η στρατηγική της νέας διοίκησης: Όλο το πλάνο ανάπτυξης

Στόχο για επαναδραστηριοποίηση στους κλάδους κατασκευών, παραχωρήσεων, ακινήτων και ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, βάζει ο όμιλος Ελλάκτωρ. Την ανανεωμένη στρατηγική του ομίλου παρουσίασε ο διευθύνων σύμβουλος κ. Ευθύμιος Μπουλούτας.

Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο κ. Μπουλούτας, μιλώντας σε εκπροσώπους του Τύπου: «Έχουμε ήδη γυρίσει σελίδα και τώρα εστιάζουμε στην αναπτυξιακή πορεία που σημαίνει διεκδίκηση έργων».  Στο πλαίσιο αυτό όμιλος θα διεκδικήσει συμμετοχή σε όλα τα εμβληματικά έργα, με άμεση προτεραιότητα στο Βόρειο Άξονα Κρήτης, ενώ σε αρχικές συζητήσεις βρίσκεται και με την Lamda Development, για συμμετοχή στα έργα του εμβληματικού έργου στο πρώην αεροδρόμιο του Ελληνικού.  Έμφαση θα δώσει και στην Πολιτεία Καινοτομίας (ΧΡΩΠΕΙ), όπως έχει ήδη ανακοινώσει.

Από τις πρώτες κινήσεις της νέας διοίκησης αποτέλεσε η απόφαση για αύξηση μετοχικού κεφαλαίου κατά 120,5 εκατ. ευρώ, το «πράσινο φως» της οποίας αναμένει από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς μέχρι το τέλος του μήνα.  Από τα κεφάλαια που θα συγκεντρωθούν, προτεραιότητα θα δοθεί στη χρηματοδότηση της ΑΚΤΩΡ, τον κατασκευαστικό βραχίονα του ομίλου, με το ποσό των 100 εκατ. ευρώ, ενώ το υπόλοιπο ποσό θα δαπανηθεί για την επιτάχυνση σε δραστηριότητες που σχετίζονται με τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.

Επιχειρησιακοί στόχοι

Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο κ. Μπουλούτας, οι επιχειρησιακοί στόχοι του ομίλου εστιάζουν στην λειτουργική αναδιάρθρωση και την προσθήκη ικανών στελεχών, θέλοντας ταυτόχρονα να πετύχουν 1% λιγότερο κόστος κεφαλαίου στους επόμενους 12 μήνες, ώστε ο όμιλος να καταστεί πιο ανταγωνιστικός.

Το προηγούμενο τρίμηνο η ΑΚΤΩΡ υπέγραψε συμβάσεις ύψους 165 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων το μεγαλύτερο ποσό ήτοι τα 113 εκατ. ευρώ αφορούσαν την Εγνατία Οδό, τα 32 εκατ. έργα συντήρησης του έργου Ψυτάλλειας και 17 εκατ. ευρώ σε έργα φυσικού αερίου στην Ξάνθη.

Αν και το πρώτο τρίμηνο του έτους τα αποτελέσματα ήταν 14% κάτω σε επίπεδο τζίρου και 20% κάτω σε προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων κέρδη (EBITDA) σε σχέση με το αντίστοιχο περυσινό τρίμηνο, ωστόσο η διοίκηση ελπίζει ότι με την πάροδο του έτους ο ισολογισμός θα εμφανίσει βελτιωμένα μεγέθη. Ερωτηθείς για την πορεία των οικονομικών αποτελεσμάτων, ο κ. Μπουλούτας ανέφερε πως ο τομέας των κατασκευών θα είναι κερδοφόρος στις αρχές του 2022, ενώ σχετικά με την τιμή των διοδίων και τη συμμετοχή της ΕΛΛΑΚΤΩΡ στο διαγωνισμό για την Αττική Οδό, ο ίδιος απάντησε ότι δεν υπάρχει προοπτική για αύξηση στην τιμή των διοδίων, ενώ ο όμιλος προετοιμάζεται για το διαγωνισμό.

Επιχειρήσεις Τελευταίες ειδήσεις