Παρασκευή, 26 Απρ.
19oC Αθήνα

Ελλάκτωρ: Κρίσιμες ώρες για το μέλλον του κατασκευαστικού ομίλου

Ελλάκτωρ: Κρίσιμες ώρες για το μέλλον του κατασκευαστικού ομίλου

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις μέχρι την αυριανή (22.04.2021) γενική συνέλευση της Ελλάκτωρ, όπου θα συζητηθεί το επίμαχο θέμα της αύξησης μετοχικού κεφαλαίου.

Μετά την αίτηση ασφαλιστικών μέτρων που έκανε η Greenhill των Δ. Μπάκου και Γ. Καϋμενάκη, τώρα πληροφορίες της αγοράς αναφέρουν, ότι θα υπάρξουν κι άλλες ανατροπές, καθώς ο εφοπλιστής Διαμαντής Διαμαντίδης, κάτοχος ποσοστού 4% στο μετοχικό κεφάλαιο της Ελλάκτωρ, δεν προτίθεται να συμμετάσχει στην αυριανή γενική συνέλευση.  

Οι επόμενες ώρες είναι ιδιαίτερα κρίσιμες, αφού οι συνθήκες που θα καθορίσουν το μέλλον του κατασκευαστικού ομίλου, αλλάζουν διαρκώς. 

Η τελευταία πληροφορία που αφορά την αποχή του Διαμαντή Διαμαντίδη από την αυριανή γενική συνέλευση των μετόχων έχει βαρύνουσα σημασία. Η εξέλιξη αυτή, για μια ακόμα φορά, αλλάζει άρδην το σκηνικό, καθώς ο ισχυρός εφοπλιστής κατέχει το διόλου ευκαταφρόνητο ποσοστό του 4% και για να λάβουν έγκριση οι αποφάσεις της γενικής συνέλευσης απαιτούνται τα 2/3. 

Έτσι, το ποσοστό που απαιτείται, απ’ ό,τι φαίνεται θα συγκεντρωθεί, εφόσον τελικά επιβεβαιωθούν οι πληροφορίες της αγοράς, σχετικά με τη στάση που θα κρατήσει ο Δ. Διαμαντίδης. 

Κι όλα αυτά, όταν σήμερα (21.04.2021) το μεσημέρι, εκδικάζονται τα ασφαλιστικά μέτρα των εφοπλιστών της Greenhill, οι οποίοι ζητούν την ακύρωση των αποφάσεων της γενικής Συνέλευσης των μετόχων που πραγματοποιήθηκε στις 27.1.2021.

Υπενθυμίζεται, ότι η διοίκηση της Ελλάκτωρ θα προτείνει στην αυριανή γενική συνέλευση την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου κατά 120,5 εκατ. ευρώ, ποσό που κρίνεται απαραίτητο, τόσο για να δώσει μία οικονομική ανάσα στον όμιλο, όσο και για να εξασφαλίσει ο όμιλος ομολογιακό δάνειο, καθώς αποτελεί όρο της τράπεζας Eurobank, η οποία θα το χορηγήσει.  

Από την πλευρά της, η ολλανδική Reggeborgh Invest, που ανέλαβε τα ηνία του ομίλου Ελλάκτωρ κατά την προηγούμενη γενική συνέλευσης της 27ης Ιανουαρίου, έχει δεσμευτεί ότι θα συμμετάσχει τόσο στο ομολογιακό δάνειο της Άκτωρ ΑΤΕ ως ομολογιούχος δανειστής με το σύνολο των 50 εκατ. ευρώ, όσο και στην επικείμενη αύξηση μετοχικού κεφαλαίου.

Επιχειρήσεις Τελευταίες ειδήσεις