Παρασκευή, 26 Απρ.
21oC Αθήνα

Ελλάκτωρ: Σταθερή ανάπτυξη κι επιστροφή στην κερδοφορία μετά από 10 χρόνια

Ελλάκτωρ: Σταθερή ανάπτυξη κι επιστροφή στην κερδοφορία μετά από 10 χρόνια

Παρά τις προκλήσεις του μακροοικονομικού περιβάλλοντος, ο όμιλος Ελλάκτωρ διανύει πορεία σταθερής ανάπτυξης και χαράσσει στρατηγικές κινήσεις χρηματοοικονομικής θωράκισης. Αξιοσημείωτο είναι ότι στο ενεάμηνο, ενίσχυσε τον κύκλο εργασιών κι επέστρεψε  στην κερδοφορία μετά από 10 χρόνια.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τη δημοσιευμένα λογιστική κατάσταση ενεαμήνου,  ο όμιλος πέτυχε το υψηλότερο EBITDA εννεαμήνου των τελευταίων ετών  κι επέστρεψε σε καθαρή (μετά από φόρους) κερδοφορία μετά από 10 έτη. 

Με αυξημένες θετικές λειτουργικές ταμειακές ροές στα €39,8 εκατ., θετικό πρόσημο €16 εκατ. στα καθαρά κέρδη (ΕΑΤ) και €43 εκατ. στα κέρδη προ φόρων (EBT),  έναντι ζημιών την αντίστοιχη περίοδο πέρσι, συνεχίζει να καταγράφει ανοδική πορεία σε όλα του τα βασικά μεγέθη.

Επιπρόσθετα τα κέρδη προ φόρων και τόκων (ΕΒΙΤ) κατέγραψαν αύξηση >100% και ανήλθαν στα €102 εκατ., ο συνολικός Κύκλος Εργασιών Ομίλου παρουσίασε αύξηση 16% και ανήλθε στα €739 εκατ. ενώ τα συγκρίσιμα Κέρδη προ φόρων τόκων και Αποσβέσεων (EBITDA) παρουσίασαν αύξηση 41% και ανήλθαν στα €185 εκατ.

Η πορεία της Άκτωρ

Η ΑΚΤΩΡ με ανεκτέλεστο 2,7 δισ. και αυξημένο κύκλο εργασιών συνεχίζει τις θετικές της επιδόσεις με έσοδα 380εκ. και αδιαμφισβήτητη πλέον την επανάκαμψη της λειτουργικής της κερδοφορίας και θετικές προοπτικές για το μέλλον.

Παράλληλα, την 15η Δεκεμβρίου 2022 αναμένεται να λάβει χώρα και η πλήρης προπληρωμή του διεθνούς ομολόγου εκδόσεως της θυγατρικής ELLAKTOR VALUE PLC, επιτυγχάνοντας την περαιτέρω απομόχλευση του Ομίλου και ενίσχυση της κεφαλαιακής του δομής.

Στρατηγικές προτεραιότητες του Ομίλου παραμένουν η ισχυροποίηση των κύριων τομέων δραστηριότητας, η ενίσχυση συνεργειών, η ουσιαστική προώθηση καινοτόμων πρακτικών και η συνεχής δημιουργία σταθερής και μακροχρόνιας αξίας για τους μετόχους, τους εργαζομένους καθώς και την Ελληνική οικονομία και κοινωνία.

Επιχειρήσεις Τελευταίες ειδήσεις