Τετάρτη, 1 Μαΐ
18oC Αθήνα

Ελληνικές τράπεζες: Σύσταση overweight από Morgan Stanley αλλά και «αστερίσκοι» για υποαπόδοση

Ελληνικές τράπεζες: Σύσταση overweight από Morgan Stanley αλλά και «αστερίσκοι» για υποαπόδοση

Σύσταση overweight επεφύλασσε η Morgan Stanley για τις ελληνικές τράπεζες, την ίδια στιγμή που υπογραμμίζει την υποαπόδοση τους τους τελευταίους δύο μήνες στο Χρηματιστήριο Αθηνών, συγκριτικά με τις αντίστοιχες ευρωπαϊκές.

Και αυτό γιατί, όπως επισημαίνει η Morgan Stanley, οι επιδόσεις τους στο ταμπλό του Χρηματιστήριο Αθηνών «έγραψαν» -5% με τις ευρωπαϊκές στο ίδιο διάστημα να σημειώνουν κέρδη 20%.

Η πτώση αυτή σημειώνεται παρά το γεγονός ότι για τις ελληνικές τράπεζες έχουν καταγραφεί σημαντικές αναβαθμίσεις στα κέρδη ανά μετοχή τους κατά 6% τους τελευταίους τρεις μήνες.

Το 2023 οι ελληνικές τράπεζες γνώρισαν άνοδο 74% περίπου κατά μέσο όρο το 2023. Η επενδυτική τράπεζα εκτιμά ότι οι υψηλές αποδόσεις δικαιολογούν μια περαιτέρω άνοδο των τιμών, παρά τις υψηλές ευαισθησίες στα επιτόκια.

Οι συστάσεις της Morgan Stanley είναι overweight και για τις τέσσερις συστημικές τράπεζες υπογραμμίζοντας πως οι διανομές των μερισμάτων το επόμενο διάστημα θα είναι ο επόμενος καταλύτης, μαποδίδοντας 5% ως 11% μερισματική απόδοση τη διετία 2024-2026.

Επιχειρήσεις Τελευταίες ειδήσεις