Κυριακή, 28 Απρ.
23oC Αθήνα

Ελληνικό: 1.500 σπίτια στη γειτονιά Little Athens έως το 2027 – Το οικιστικό στο επίκεντρο του μεγαλύτερου έργου αστικής ανάπλασης

Ελληνικό: 1.500 σπίτια στη γειτονιά Little Athens έως το 2027 – Το οικιστικό στο επίκεντρο του μεγαλύτερου έργου αστικής ανάπλασης

Την οικιστική γειτονιά Little Athens στο Ελληνικό, όπου θα δημιουργηθούν 1.500 σπίτια από 50 τ.μ. και πάνω παρουσίασε σε εκπροσώπους του Τύπου η διοίκηση της Lamda Development, με τον διευθύνοντα σύμβουλο Οδυσσέα Αθανασίου να δηλώνει ότι υπάρχει μεγάλη ζήτηση, ενώ ολόκληρο το έργο υλοποιείται με γοργούς ρυθμούς.

Όσον αφορά της προδιαγραφές της οικιστικής γειτονιάς Little Athens στο Ελληνικό, οι κάτοικοι των διαμερισμάτων θα απολαμβάνουν όλα τα προνόμια του The Ellinikon, ενώ τα σπίτια θα συνδέονται μέσω σκιασμένων μονοπατιών. Πρόκειται για 10 οικοδομικά τετράγωνα με τα πέντε πρώτα να κάνουν launch το επόμενο διάστημα. Οι τιμές τους θα ξεκινούν από 350.000 ευρώ και πάνω, ανάλογα με τα τετραγωνικά και τον τύπο του διαμερίσματος.

Η εταιρεία σχεδιάζει και νέες αναπτύξεις σε πέντε οικοδομικά τετράγωνα κοντά στα σύνορα με τον Άλιμο, με σκοπό τη δημιουργία μίας «ζωντανής γειτονιάς» με εμπορικά καταστήματα κι άλλες εγκαταστάσεις που εξυπηρετούν τους κατοίκους. Σύμφωνα με τον κ. Αθανασίου, σε αριθμούς το σχέδιο αυτό μεταφράζεται στο λανσάρισμα 460 οικιστικών μονάδων, για 160 από τα οποία θα αναζητηθούν αγοραστές το επόμενο δίμηνο, ενώ αν προστεθούν σε αυτά οι «ακριβές» κατοικίες στην παραθαλάσσια έκταση και τα διαμερίσματα του Riviera Tower, κατά την πρώτη φάση ανάπλασης του πρώην αεροδρομίου θα έχουν χτιστεί και παραδοθεί 1.100 κατοικίες. Να σημειωθεί ότι όταν το Ελληνικό θα έχει ολοκληρωθεί το σχέδιο θέλει να έχουν αναπτυχθεί περίπου 8.500 σπίτια.

Όσον αφορά την ανάπτυξη στο Ελληνικό αυτή περιλαμβάνει το Park Rise με κτίρια 50 μέτρων, 12 και 8 ορόφων σχεδιασμένα από τον Δανό Bjarke Ingels, τα οποία περιλαμβάνουν 88 διαμερίσματα επιφάνειας 70 έως 350 τ.μ., καθώς και την ανάπτυξη με 7 κτίρια καταστημάτων και 156 διαμερισμάτων επιφάνειας 60 έως 300 τ.μ., που φέρει την υπογραφή της 314 Architects του Παύλου Χατζηαγγελίδη. Επιπλέον η ανάπτυξη περιλαμβάνει συγκρότημα 9 κτιρίων με 79 διαμερίσματα με χαρακτηριστικό τους τα στρογγυλά μπαλκόνια, επιφάνειας 60 έως 200 τ.μ., σχεδιασμένα επίσης από το γραφείο 314 Architects, καθώς και συγκρότημα 56 διαμερισμάτων σε σχέδια της Deda & Architects και τέλος, συγκρότημα 80 διαμερισμάτων με την υπογραφή Tsolakis Architects.

Επιχειρήσεις Τελευταίες ειδήσεις