Πέμπτη, 28 Μαρ.
22oC Αθήνα

Ελληνικό: Έπεσαν οι υπογραφές ανάμεσα σε Lamda Development και ΤΑΙΠΕΔ – 647 εκατ. στο ταμείο του κράτους

Ελληνικό: Έπεσαν οι υπογραφές ανάμεσα σε Lamda Development και ΤΑΙΠΕΔ – 647 εκατ. στο ταμείο του κράτους

Ιστορική η σημερινή ημέρα για την Lamda Development και την εμβληματική επένδυση στο Ελληνικό, καθώς 7 χρόνια μετά τις πρώτες υπογραφές με το ΤΑΙΠΕΔ, σήμερα, σε ειδική τελετή, θα μεταβιβαστούν οι μετοχές της «Ελληνικό ΑΕ» εισρέοντας άμεσα €647 εκατ. στο κράτος.

Οι υπογραφές για το Ελληνικό “έπεσαν” σε τελετή που έγινε στα γραφεία του ΤΑΙΠΕΔ, όπου εκ μέρους του Ταμείου υπέγραψαν ο προσωρινός Διευθύνων Σύμβουλος και εντεταλμένος σύμβουλος Παναγιώτης Σταμπουλίδης και εκ μέρους της Lamda Development ο διευθύνων σύμβουλος Οδυσσέας Αθανασίου.

Να σημειωθεί, ότι από το συνολικό ποσό, των €647, τα €300 εκατ. θα καταβληθούν ως πρώτη δόση και τα €347 εκατ. ως εγγυητική επιστολή.

Υπενθυμίζεται, ότι ο διεθνής διαγωνισμός προκηρύχθηκε από το ΤΑΙΠΕΔ, στα τέλη του 2011 και η Lamda ανακηρύχθηκε προτιμητέος επενδυτής τον Μάρτιο του 2014.

Η σημερινή υπογραφή θα σημάνει την έναρξη υλοποίησης ενός εμβληματικού έργου, για την υλοποίηση του οποίου έχουν συναφθεί συνεργασίες με κορυφαίες εταιρείες από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Κατά την πρώτη πενταετία, εκτός από τα έργα και υποδομές δημοσίου ενδιαφέροντος –που αφορούν και το μητροπολιτικό πάρκο–, προβλέπεται η δημιουργία παραθαλάσσιου πολυτελούς ξενοδοχείου περίπου 170 δωματίων, ενυδρείο και κέντρο θαλασσίων ερευνών, αναβάθμιση της υφιστάμενης μαρίνας του Αγίου Κοσμά, 308 θέσεων ελλιμενισμού, ανάπτυξη εμπορικού κέντρου καταστημάτων στον χερσαίο χώρο της, παραθαλάσσιος πύργος κατοικιών, παραθαλάσσιος οικισμός κατοικιών ήπιας δόμησης (μονοκατοικίες, συγκροτήματα κατοικιών – διαμερισμάτων μέγιστου ύψους 11 μ.), σε περιοχή με χρήσεις αμιγούς κατοικίας, συγκρότημα κατοικιών διαφόρων τύπων (κτίρια ύψους έως 50 μ., διαμερίσματα κ.λπ.), εμπορικό κέντρο στη Βουλιαγμένης και άλλα.

Επιχειρήσεις Τελευταίες ειδήσεις