Πέμπτη, 2 Μαΐ
18oC Αθήνα

Ελληνικό: Το χρονοδιάγραμμα για ουρανοξύστη, κατοικίες, εμπορικό κέντρο και ξενοδοχεία

Lamda Development

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται το επενδυτικό πρόγραμμα στο Μητροπολιτικό Πάρκο Ελληνικού, με τον διευθύνοντα σύμβουλο της Lamda Development Οδυσσέα Αθανασίου να επισημαίνει ότι μέχρι τις 20 Μαρτίου θα ανακοινωθεί ο ανάδοχος για έργα υποδομής, ενώ μέσα στο 2022, μόνο από τον οικιστικό τομέα, θα εισρεύσουν στο ταμείο της εταιρείας, περί τα 250 εκατ. ευρώ.

Ειδικότερα, το επόμενο διάστημα, ο ανάδοχος θα αναλάβει να υλοποιήσει έργα υποδομών στο Ελληνικό, ύψους 250 με 300 εκατ. ευρώ, που μεταξύ άλλων περιλαμβάνουν και την υπογειοποίηση της Ποσειδώνος, ενώ τα έργα υποδομών της πρώτης πενταετίας, υπολογίζονται στα 450 με 500 εκατ. ευρώ.

Κατοικίες: Έλληνες οι καλύτεροι αγοραστές

Σε ενημέρωση εκπροσώπων του Τύπου για το χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης των έργων, ο κ. Αθανασίου στο σκέλος που αφορά το οικιστικό, διαβεβαίωσε ότι υπάρχει έντονο αγοραστικό ενδιαφέρον και μάλιστα οι Έλληνες, κυρίως κάτοικοι του εξωτερικού, είναι οι καλύτεροι αγοραστές, γεγονός που έκανε την έκπληξη!  

Ως εκ τούτου, τα περισσότερα από τα 200 διαμερίσματα που διαθέτει ο πύργος Marina Tower, τα περισσότερα έχουν πουληθεί, κυρίως σε Έλληνες, ενώ ελεύθεροι προς πώληση έχουν παραμείνει μόνο οι τρεις τελευταίοι όροφοι.  Συμφωνημένες πωλήσεις έχουν υπάρξει και για τις 27 βίλες στην παραλία, ενώ μεγάλο ενδιαφέρον υπάρχει και για το συγκρότημα 100 κατοικιών, που επίσης θα αναπτυχθεί εντός της έκτασης.   Για το σχεδιασμό της πρώτης πενταετίας, ο κ. Αθανασίου, δεν απέκλεισε ότι οι κατοικίες μπορούν να φθάσουν και τις 1.000, κάτι που θα εξαρτηθεί από τη ζήτηση.   Όσον αφορά τις εισπράξεις από την πώληση κατοικιών, φέτος αναμένεται να εισρεύσουν τα πρώτα 250 εκατ. ευρώ, όταν το συνολικό ποσό που θα εισπράξει μόνο από τον οικιστικό τομέα υπολογίζεται στα 950 εκατ. ευρώ.

Σχετικά με τον κατασκευαστή της Marina Tower, να σημειωθεί, ότι προσφορές έχουν καταθέσει 4 κοινοπραξίες ελληνικών και ξένων εταιρειών.

Εμπορικό κέντρο: Υπερβάλλουσα ζήτηση

Όσον αφορά το εμπορικό σκέλος, μέχρι το καλοκαίρι η Lamda Development θα έχει προκηρύξει το διαγωνισμό για την ανάπτυξη του εμπορικού κέντρου Vouliagmeni Mall, καθώς επίσης και των αθλητικών εγκαταστάσεων προϋπολογισμού 100 εκατ. ευρώ, που βρίσκονται εντός του πάρκου.   Η διοίκηση διαπιστώνει το υπέρμετρο ενδιαφέρον από το εγχώριο και διεθνές λιανεμπόριο για να εξασφαλίσει μία στέγη στο νέο εμπορικό κέντρο. Όπως είπε χαρακτηριστικά ο κ. Αθανασίου, η ζήτηση για μίσθωση καταστημάτων μόδας είναι κατά 145% μεγαλύτερη από τη διαθεσιμότητα, συγκρίνοντας το νέο mall με αυτά που λειτουργούν στις μεγαλύτερες μητροπόλεις του κόσμου!  Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα ο διαγωνισμός για την ανάδειξη αναδόχου που θα αναλάβει την κατασκευή του εμπορικού κέντρου θα γίνει εντός του 2023, με προοπτική οι εργασίες να ολοκληρωθούν έως τις αρχές του 2026.

Ξενοδοχεία: Συνεργασία με Κωνσταντακόπουλο

Σε προχωρημένο στάδιο βρίσκονται επίσης, τα σχέδια, που αφορούν την ανάπτυξη δύο ξενοδοχείων, εκ των οποίων το ένα θα βρίσκεται στη μαρίνα. Το ένα απ’ αυτά θα γίνει σε συνεργασία με την ΤΕΜΕΣ του Αχιλλέα Κωνσταντακόπουλου, ενώ επίσημες ανακοινώσεις για τον διαχειριστή θα γίνουν σε διάστημα δύο μηνών από σήμερα.  Στόχος αποτελεί να λειτουργήσουν την άνοιξη του 2025.

Εν τω μεταξύ, οι εργασίες εκκαθάρισης του χώρου που κάποτε λειτουργούσε το αεροδρόμιο, συνεχίζονται, καθώς από τα 425 κτίρια που προβλέπεται ότι θα γκρεμιστούν, τα 200 έχουν ήδη γκρεμιστεί, ενώ όσον αφορά την πλαζ του Αγίου Κοσμά, αυτή τη στιγμή παραμένει ανοιχτή για το κοινό, ως οργανωμένη όμως, αναμένεται να λειτουργήσει από το 2024.

Επιχειρήσεις Τελευταίες ειδήσεις