Παρασκευή, 26 Απρ.
22oC Αθήνα

Επένδυση στο Ελληνικό: Τα έργα ξεκινούν – Ξενάγηση στο εντυπωσιακό The Ellinikon Experience Centre

Επένδυση στο Ελληνικό: Τα έργα ξεκινούν – Ξενάγηση στο εντυπωσιακό The Ellinikon Experience Centre

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι εργασίες για την ανάπλαση του Μητροπολιτικού Κέντρου στο Ελληνικό, καθώς υλοποιούνται βάσει χρονοδιαγράμματος. «Τον Ιούλιο θα έχουμε μπει για τα καλά στα έργα υποδομών, τον Οκτώβριο ξεκινάμε να σκάβουμε για τον ουρανοξύστη, ενώ στο κτίριο που θα στεγάσει 4 Σωματεία ΑμΕΑ έχει ήδη στηθεί εργοτάξιο». 

Τα παραπάνω διαβεβαίωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος της Lamda Development, Οδυσσέας Αθανασίου, στο πλαίσιο ξενάγησης εκπροσώπων του Τύπου στο μεγαλύτερο και πιο εντυπωσιακό Κέντρο Επισκεπτών στον κόσμο, το The Ellinikon Experience Centre, όπου ο επισκέπτης ο επισκέπτης μπορεί να δει να «ζωντανεύει» το όραμα και όλα τα έργα της μεγαλύτερης αστικής ανάπλασης στην Ευρώπη. 

Το Experience Centre, που άνοιξε πρόσφατα τις πύλες του από τη Lamda Development, περιλαμβάνει μοναδικά φυσικά και τεχνολογικά εκθέματα και καινοτόμες βιωματικές δράσεις για να ταξιδέψει τους επισκέπτες στο μέλλον μιας έξυπνης, πράσινης πόλης, αυτής του The Ellinikon. 

Έργα πνοής

Στην πρώτη φάση του έργου The Ellinikon θα υλοποιηθούν έργα, που ο προϋπολογισμός τους θα αγγίξει τα 300 εκατ. ευρώ.  O ανάδοχος έχει ανακηρυχθεί κι έτσι από τον Οκτώβριο θα ξεκινήσουν οι εκσκαφές για την ανέγερση του Πύργου κατοικιών, που θα αποτελέσει τον υψηλότερο πράσινο ουρανοξύστη στη Μεσόγειο και τοπόσημο της Ευρώπης.  Κατόπιν διαγωνισμού θα ανακηρυχθεί ο ανάδοχος που θα κατασκευάσει το έργο.   Όπως τόνισε ο κ. Αθανασίου, το Μάρτιο του 2023 θα ξεκινήσει η ανέγερση του πύργου.  Το ρόλο του συμβούλου  έργου στο συγκεκριμένο Πύργο έχει αναλάβει η κοινοπραξία των εταιρειών Intrakat – Bouygues Batiment International και η Intakat.

Όσον αφορά το κτίριο που θα στεγάσει 4 σωματεία ΑμΕΑ, που θα αποτελέσει και το πρώτο ολοκληρωμένο κτίριο που θα παραδοθεί,  σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα θα είναι έτοιμο μέσα στο 2023, με την Lamda Development να έχει αναλάβει εξ’ ολοκλήρου το κόστος κατασκευής.  Όπως τόνισε ο κ. Αθανασίου, οι κατεδαφίσεις στο κτίριο έγιναν κατόπιν μελέτης, ώστε να ακολουθήσει διαχωρισμός και αξιοποίηση των υλικών, μέσα από διαδικασίες ανακύκλωσης.  Μέρος των υλικών αξιοποιείται για την κατασκευή χρηστικών ειδών, ενώ αξιοσημείωτο είναι ότι υπάρχει πρόβλεψη και για αξιοποίηση των υδάτινων πόρων.

Σχετικά με τη ζήτηση για τις κατοικίες στον ουρανοξύστη, ο κ. Αθανασίου επανέλαβε ότι η ζήτηση έχει ξεπεράσει κατά πολύ τις κατοικίες, κι αυτό αποτελεί όχι μόνο δείγμα αισιοδοξίας για την επιτυχία του έργου, αλλά παράλληλα εξασφαλίζει και τη χρηματοδότηση.   Ιδιαίτερα στο θέμα της χρηματοδότησης, ο επικεφαλής της Lamda Development επανέλαβε, ότι είναι εξασφαλισμένη, λόγω της επιτυχημένης αύξησης μετοχικού κεφαλαίου κατά 650 εκατ. ευρώ, της έκδοσης ομολόγου 320 εκατ. ευρώ και λόγω των συμβάσεων δανειοδότησης 1 δισ. ευρώ που έχει υπογράψει με τις τράπεζες.

Να σημειωθεί, ότι το The Ellinikon Experience Centre, που στεγάζεται σε ένα από τρία υπόστεγα της Πολεμικής Αεροπορίας – που έχουν χαρακτηριστεί από το Υπουργείο Πολιτισμού ως νεότερα μνημεία –  υποδέχεται καθημερινά το κοινό, από τις 11:00 μέχρι και τις 22:00. Η είσοδος είναι δωρεάν, ενώ απαιτείται προκράτηση θέσης.  Η πρόσβαση είναι εύκολη, από τη Λεωφόρο Βουλιαγμένης, πολύ κοντά στη στάση Μετρό Ελληνικό. Για τη διευκόλυνση των επισκεπτών, υπάρχει χώρος ελεύθερης στάθμευσης στο Πάρκο, ο οποίος εξυπηρετεί και τους επισκέπτες του Experience Centre.

Επιχειρήσεις Τελευταίες ειδήσεις