Επιχειρήσεις

Επιχειρηματικό deal: Η Delivery Hero (efood) αποκτά τα kiosky’s, την delivery.gr και την e-table

Μία νέα επιχειρηματική συμφωνία έρχεται να αλλάξει τις ισορροπίες στην αγορά του delivery, καθώς ο γερμανικός όμιλος Delivery Hero, στην ομπρέλα του οποίου ανήκει η efood, εξαγοράζει τις εταιρείες του ομίλου Μούχαλη, αποκτώντας έτσι τον έλεγχο κατά 100% στην εταιρεία Αλφα διανομές (ekiosky’s), την ΙΝΚΑΤ (kioskys), την delivery.gr ΙΚΕ και την e-table.

Η Delivery Hero SE, μητρική του πολυεθνικού ομίλου Delivery Hero, δραστηριοποιείται στον κλάδο του ecommerce, ενώ οι εταιρείες του ομίλου Μούχαλη δραστηριοποιούνται στον κλάδο της χονδρικής και λιανικής πώλησης ειδών σούπερ μάρκετ. Τη συμφωνία αγοραπωλησίας που υπογράφηκε στις 2/9/21 η Delivery Hero γνωστοποίησε στην ελληνική Επιτροπή Ανταγωνισμού.

Η γερμανική εταιρεία που έχει ήδη εξαγοράσει την efood, διευρύνει το μερίδιο αγοράς της και στις ηλεκτρονικές παραδόσεις, καθώς η delivery.gr, αναπτύσσεται δυναμικά, με δραστηριότητα σε 44 πόλεις σε όλη την Ελλάδα.

Η ΙΝΚΑΤ, που αναπτύσσει το δίκτυο περιπτέρων Kiosky’s, το 2020 κατέγραψε πτώση του κύκλου εργασιών κατά 5,36% συγκριτικά με το 2019, ενώ εμφάνισε και ζημιές, έναντι κερδών το 2019.

Αιτία της πτώσης των πωλήσεων αποτέλεσε η κρίση της πανδημίας, η οποία έπληξε τον κλάδο μικρής λιανικής, οδηγώντας έτσι και την εταιρεία στην απόφαση να μειώσει το προσωπικό της στα 174 άτομα, από 197 το 2019.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Επιχειρήσεις
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Επιχειρήσεις: Περισσότερα άρθρα
Ο ΣΕΛΠΕ στη Θεσσαλονίκη
Η 1η εκδήλωση του ΣΕΛΠΕ που πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη, στο πλαίσιο της στρατηγικής εξωστρέφειας του Συνδέσμου
Κώστας Γεράρδος
Υπογράφηκε νέα ΣΣΕ στον κλάδο παραγωγής και επεξεργασίας μετάλλου-Πάνω από 10,5% οι αυξήσεις σε όλες τις κατηγορίες
Η νέα Συλλογική Σύμβαση Εργασίας επαναφέρει τη συλλογική διαπραγμάτευση στον πυρήνα της εργασιακής ζωής, αποκαθιστά μισθολογικές ανισότητες και θεσμικά δικαιώματα και ενισχύει τη διαπραγματευτική ισχύ των εργαζομένων.
A worker cuts a metal plate inside an industrial tank manufacturing factory on the outskirts of Ahmedabad, India, January 31, 2025.
Π. Σουρέτης (ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ): «Η Βόρεια Ελλάδα μετασχηματίζεται σε ευρωπαϊκό κόμβο υποδομών, ενέργειας και καινοτομίας»
Ο κος Στουρέτης (ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ) ανέφερε πως «η Θεσσαλονίκη και η Βόρεια Ελλάδα σήμερα φαίνεται ότι θα πρωταγωνιστήσουν, ως κόμβος μεταφορών, ενέργειας και ανάπτυξης στην ευρύτερη περιοχή των Βαλκανίων
Το λογότυπο της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ 1