Τετάρτη, 24 Απρ.
20oC Αθήνα

Επιχειρηματικό deal: Η Delivery Hero (efood) αποκτά τα kiosky’s, την delivery.gr και την e-table

Επιχειρηματικό deal: Η Delivery Hero (efood) αποκτά τα kiosky’s, την delivery.gr και την e-table
ΑΠΕ ΜΠΕ

Μία νέα επιχειρηματική συμφωνία έρχεται να αλλάξει τις ισορροπίες στην αγορά του delivery, καθώς ο γερμανικός όμιλος Delivery Hero, στην ομπρέλα του οποίου ανήκει η efood, εξαγοράζει τις εταιρείες του ομίλου Μούχαλη, αποκτώντας έτσι τον έλεγχο κατά 100% στην εταιρεία Αλφα διανομές (ekiosky’s), την ΙΝΚΑΤ (kioskys), την delivery.gr ΙΚΕ και την e-table.

Η Delivery Hero SE, μητρική του πολυεθνικού ομίλου Delivery Hero, δραστηριοποιείται στον κλάδο του ecommerce, ενώ οι εταιρείες του ομίλου Μούχαλη δραστηριοποιούνται στον κλάδο της χονδρικής και λιανικής πώλησης ειδών σούπερ μάρκετ. Τη συμφωνία αγοραπωλησίας που υπογράφηκε στις 2/9/21 η Delivery Hero γνωστοποίησε στην ελληνική Επιτροπή Ανταγωνισμού.

Η γερμανική εταιρεία που έχει ήδη εξαγοράσει την efood, διευρύνει το μερίδιο αγοράς της και στις ηλεκτρονικές παραδόσεις, καθώς η delivery.gr, αναπτύσσεται δυναμικά, με δραστηριότητα σε 44 πόλεις σε όλη την Ελλάδα.

Η ΙΝΚΑΤ, που αναπτύσσει το δίκτυο περιπτέρων Kiosky’s, το 2020 κατέγραψε πτώση του κύκλου εργασιών κατά 5,36% συγκριτικά με το 2019, ενώ εμφάνισε και ζημιές, έναντι κερδών το 2019.

Αιτία της πτώσης των πωλήσεων αποτέλεσε η κρίση της πανδημίας, η οποία έπληξε τον κλάδο μικρής λιανικής, οδηγώντας έτσι και την εταιρεία στην απόφαση να μειώσει το προσωπικό της στα 174 άτομα, από 197 το 2019.

Επιχειρήσεις Τελευταίες ειδήσεις