Παρασκευή, 29 Μαρ.
20oC Αθήνα

Ηρακλής: Εξαγόρασε τις μονάδες παραγωγής αδρανών υλικών κι έτοιμου σκυροδέματος της Χάλυψ – Τι αλλάζει

Ηρακλής: Εξαγόρασε τις μονάδες παραγωγής αδρανών υλικών κι έτοιμου σκυροδέματος της Χάλυψ – Τι αλλάζει

Σε συμφωνία στρατηγικής σημασίας προχώρησαν η τσιμεντοβιομηχανία Ηρακλής και η Χάλυψ Δομικά Υλικά ΑΕ. Αφορά την απόκτηση από τον όμιλο Ηρακλής των μονάδων της Χάλυψ που αφορούν στη δραστηριότητα ασβεστόλιθου και αδρανών υλικών στη Μάνδρα Αττικής και δύο μονάδες παραγωγής έτοιμου σκυροδέματος στον Ασπρόπυργο και το Γέρακα Αττικής.  

«Η σημαντική αυτή επένδυση ισχυροποιεί το γεωγραφικό αποτύπωμα του ομίλου στην Αττική» δήλωσε ο κ. Δημήτρης Χανής, διευθύνων σύμβουλος του ομίλου Ηρακλής. «Ικανοποιημένοι με την υπογραφή της συναλλαγής στην Ελλάδα, καθώς συμβάλλει στη βελτιστοποίηση του χαρτοφυλακίου μας», δήλωσε ο κ. Silvio Thiede, διευθύνων σύμβουλος της HeidelbergCement Group σε Βουλγαρία, Ελλάδα και Αλβανία.

Οι εργαζόμενοι που εργάζονται επί του παρόντος στις προς εξαγορά από τον όμιλο Ηρακλής εγκαταστάσεις θα συνεχίσουν να απολαμβάνουν τα ίδια δικαιώματα και συνθήκες εργασίας όπως και πριν χωρίς την παραμικρή αλλαγή στην κατάσταση απασχόλησής τους.

Η στρατηγική του ομίλου Ηρακλής

Το λατομείο αδρανών υλικών στη Μάνδρα Αττικής είναι ένα από τα μεγαλύτερα λατομεία αδρανών υλικών σε Ελλάδα και Ευρώπη.  Έτσι, ο όμιλος Ηρακλής θα αποκτήσει τη δυνατότητα διάθεσης ποικιλίας προϊόντων για χρήση στην παραγωγή σκυροδέματος, ασφαλτικού σκυροδέματος, τσιμέντου, ασβεστοκονίας, οδοστρωσίας αλλά και για την κατασκευή κάθε μεγάλου έργου υποδομής.  

Στρατηγικά ο Ηρακλής, σκοπεύει να μεγιστοποιήσει τις συνέργειες που προκύπτουν στηριζόμενος στο δίκτυο των υπολοίπων μονάδων σκυροδέματος, στις οποίες ήδη δραστηριοποιείται στην Αττική (Κορωπί, Ραφήνα, Αχαρνές), αλλά και στην εγγύτητα του Κέντρου Διανομής Τσιμέντου που διατηρεί στη Δραπετσώνα

Επίσης, με την εξαγορά στον τομέα του έτοιμου σκυροδέματος ο Ηρακλής επεκτείνει το δίκτυο εξυπηρέτησης στην Αττική ενισχύοντας την υποστήριξη των πελατών του σε κάθε έργου. Οι συγκεκριμένες μονάδες σκυροδέματος προσφέρουν τη δυνατότητα διάθεσης καινοτόμων σκυροδεμάτων, όπως τα Ειδικά Σκυροδέματα της Lafarge (Agilia, Hydromedia, Artevia, Ultra). Άμεσα, δε, ο Ηρακλής θα διαθέσει δε, τη νέα πράσινη σειρά σκυροδεμάτων με χαμηλό ανθρακικό αποτύπωμα ECOPact, που πρόσφατα παρουσιάστηκε στην ελληνική αγορά και προσδίδει προστιθέμενη αξία στις αειφόρες κατασκευές.

Ο κ. Δημήτρης Χανής, Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου Ηρακλής, ανέφερε σχετικά «Προχωρούμε σήμερα σε μια στρατηγική επένδυση για τον όμιλο. Η εν λόγω εξαγορά συνάδει με την αναπτυξιακή στρατηγική μας και επιβεβαιώνει την εμπιστοσύνη της LafargeHolcim στην Ελλάδα και τις αναπτυξιακές προοπτικές της. Η σημαντική αυτή επένδυση ισχυροποιεί το γεωγραφικό αποτύπωμα του Ομίλου στην Αττική ενόψει σημαντικών έργων ανάπτυξης και υποδομών που πρόκειται να πραγματοποιηθούν. Επιπλέον, οι πελάτες μας θα επωφεληθούν από το διευρυμένο προϊοντικό χαρτοφυλάκιο αδρανών υλικών, ειδικών και χαμηλής περιεκτικότητας σε άνθρακα σκυροδεμάτων. Τα επόμενα χρόνια έχουμε μια μοναδική ευκαιρία να επιταχύνουμε τη μετάβαση σε βιώσιμες κατασκευές. Ο Όμιλος Ηρακλής με την επένδυση που ανακοινώνει σήμερα ενισχύει περαιτέρω τη δυναμική ανάπτυξη καινοτόμων και περιβαλλοντικά φιλικών κατασκευαστικών λύσεων, ενώ παράλληλα επιβεβαιώνει τη δέσμευση του να ηγηθεί της μετάβασης σε ένα κλάδο χαμηλότερου ανθρακικού αποτυπώματος».

Η στρατηγική της Χάλυψ

Μετά την πώληση των μονάδων παραγωγής αδρανών υλικών κι έτοιμου σκυροδέματος στον όμιλο Ηρακλής, η εταιρεία Χάλυψ Δομικά Υλικά, ως μέλος του Ομίλου HeidelbergCement, εστιάζει στην κύρια επιχειρηματική της δραστηριότητα, την παραγωγή τσιμέντου.

«Είμαστε ικανοποιημένοι με την υπογραφή της συναλλαγής στην Ελλάδα, η οποία συμβάλλει στη βελτιστοποίηση του χαρτοφυλακίου μας», δήλωσε ο κ. Silvio Thiede, Διευθύνων Σύμβουλος της HeidelbergCement Group στη Βουλγαρία, την Ελλάδα και την Αλβανία. Ο ίδιος τόνισε ότι «Η αναπροσαρμογή των δραστηριοτήτων μας στην Ελλάδα ήταν το επόμενο βήμα της στρατηγικής μας, Beyond 2020. Όσον αφορά τους εργαζόμενους που εργάζονται στις μονάδες που μεταφέρονται στον Όμιλο Lafarge Holcim, η εταιρεία έχει διασφαλίσει ότι θα συνεχίσουν να απολαμβάνουν τα ίδια δικαιώματα και συνθήκες εργασίας όπως και πριν, χωρίς την παραμικρή δυσμενή αλλαγή στο καθεστώς απασχόλησής τους» .

Επιχειρήσεις Τελευταίες ειδήσεις