Τρίτη, 30 Απρ.
18oC Αθήνα

Κατασκευές: Μετοχικές αλλαγές σε Ιντρακάτ και Δομική Κρήτης – Ποια είναι η μεταξύ τους σχέση

Κατασκευές: Μετοχικές αλλαγές σε Ιντρακάτ και Δομική Κρήτης – Ποια είναι η μεταξύ τους σχέση

Σε ενίσχυση της θέσης τους στην Intrakat προχώρησαν οι βασικοί της μέτοχοι Αλέξανδρος Εξάρχου, Δημήτρης Μπάκου και Γιάννης Καϋμενάκης, αυξάνοντας το ποσοστό συμμετοχής τους στο 36,65%, μετά από την εξαγορά του ποσοστού που κατείχε ο Δημήτρης Κούτρας, πρώην στέλεχος και αντιπρόεδρος στην εταιρεία, ο οποίος αφού αποχώρησε από την Intrakat, έχει σχεδόν ολοκληρώσει την εξαγορά ποσοστού στη Δομική Κρήτης.

Οι όροι του deal

Αναφορικά με τους όρους της συμφωνίας, η ενίσχυση της θέσης των Α. Εξάρχου, Δ. Μπάκου και Γ. Καϋμενάκη στην Intrakat πραγματοποιήθηκε μέσω της εταιρείας Winex Investments Limited, η οποία απέκτησε με εξωχρηματιστηριακή συναλλαγή 3.000.000 κοινές ονομαστικές μετοχές με δικαίωμα ψήφου, συνολικής αξίας 6.450.000 ευρώ, στην τιμή των 2,15 ευρώ έκαστη. Έτσι, το ποσοστό της Winex στην Intrakat διαμορφώνεται στο 36,65%.

Όπως διαβεβαιώνουν οι ίδιοι οι μέτοχοι, η εξαγορά αυτή επιβεβαιώνει την πίστη τους στις προοπτικές της εταιρείας, παραμένοντας πιστοί στο στρατηγικό τους σχεδιασμό για την ανάπτυξή της με στόχο να καταστεί ένας από τους ισχυρότερους ομίλους της χώρας και από τις μεγαλύτερους στην ΝΑ Ευρώπη.

Στη Δομική Κρήτης

Με χρηματιστηριακή ανακοίνωση της ίδιας μέρας, η Δομική Κρήτης με βασικό μέτοχο τον κ. Γεώργιο Συνατσάκη, επιβεβαιώνει ότι βρίσκεται σε συζητήσεις και διαπραγματεύσεις με την κυπριακή εταιρία Adams Group Ltd συμφερόντων του κ. Δημητρίου Κούτρα για την αγορά των μετοχών του κ. Συνατσάκη.

Παρότι οι διαπραγματεύσεις βρίσκονται σε στάδιο, το οποίο θα μπορούσε να χαρακτηριστεί προχωρημένο, ωστόσο δεν έχει επιτευχθεί ακόμη συμφωνία και, επομένως, η συμμετοχή της εταιρείας Adams Group Ltd στο μετοχικό σχήμα της Δομικής Κρήτης θα εξαρτηθεί από την έκβαση των διαπραγματεύσεων σε διάφορα ζητήματα. Σύμφωνα με πληροφορίες της αγοράς, το deal δεν θα αργήσει να ανακοινωθεί. Όσον αφορά τη δραστηριότητα της Δομικής Κρήτης, η πιο πρόσφατη μεγάλη σύμβαση είναι αυτή που υπέγραψε με το υπουργείο Υποδομών για έργα στον ΒΟΑΚ.

Επιχειρήσεις Τελευταίες ειδήσεις