Site icon NewsIT

Κλωστοϋφαντουργία Ναυπάκτου: Βάζει «μπρος» τις μηχανές εκκοκκιστικής μονάδας στο Μεσολόγγι και επενδύει σε νέες κατηγορίες

23.04.2021 | 16:41
Κλωστοϋφαντουργία Ναυπάκτου: Βάζει «μπρος» τις μηχανές εκκοκκιστικής μονάδας στο Μεσολόγγι και επενδύει σε νέες κατηγορίες

Μνημόνιο συνεργασίας με την Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Μεσολογγίου (ΕΑΣ) υπέγραψε η Κλωστοϋφαντουργία Ναυπάκτου, για τη διαχείριση της εκκοκκιστικής της μονάδας στο Μεσολόγγι.

Εν τω μεταξύ, η επιχείρηση της οικογένειας Πολύχρονου, ξεκινά την έναρξη των διαδικασιών υλοποίησης του επενδυτικού της πλάνου ύψους 5,7 εκατομμυρίων ευρώ για τον εκσυγχρονισμό και την επέκταση της παραγωγικής της μονάδας στο Λυγιά Ναυπάκτου.

Τα σχέδια για το Μεσολόγγι

Όσον αφορά την νέα συνεργασία με την Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Μεσολογγίου, είναι πολύ σημαντική, καθώς θα ενισχύσει τη βαμβακοκαλλιέργεια στην ευρύτερη περιοχή της Δυτικής Ελλάδας.

Όσον αφορά στους όρους της συνεργασίας συμφωνήθηκε η σύσταση μίας κοινής εταιρείας με την Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Μεσολογγίου.

Το μετοχικό κεφάλαιο της κοινής εταιρείας θα είναι 200 χιλ. ευρώ και σε αυτήν, η Κλωστοϋφαντουργία Ναυπάκτου θα μετέχει με πλειοψηφικό ποσοστό, της τάξης του 60%.Η νέα εταιρεία θα διαχειρίζεται την εκκοκκιστική μονάδα της ΕΑΣ στο Μεσολόγγι κατόπιν υπογραφής σύμβασης μακροχρόνιας μίσθωσης.Μέσω της σύμπραξης αυτής και της ένταξης στις εταιρείες του ομίλου ενός νέου εκκοκκιστηρίου, σε τοπική συνάφεια με το κλωστήριο της εταιρείας στη Ναύπακτο, η Κλωστοϋφαντουργία Ναυπάκτου ΑΒΕΕ αποβλέπει στην κάλυψη των αναγκών της σε πρώτη ύλη (βαμβάκι) για τη νέα γραμμή παραγωγής, την οποία εγκαθιστά στην παραγωγική της μονάδα στη Ναύπακτο και στην ενίσχυση της εμπορίας εκκοκκισμένου βάμβακος.Κοινός στόχος της συνεργασίας αυτής είναι η ενίσχυση της βαμβακοκαλλιέργειας στην ευρύτερη περιοχή της Δυτικής Ελλάδας, η στενότερη συνεργασία μέσω προγραμμάτων συμβολαιακής γεωργίας με τους βαμβακοκαλλιεργητές και η προώθηση σύγχρονων μεθόδων καλλιέργειας για τη βελτίωση της ποιότητας του τελικού προϊόντος στο πλαίσιο της βιώσιμης και αειφόρου ανάπτυξης.Ταυτόχρονα, μέσω της νέας θυγατρικής της, η εταιρεία σκοπεύει να διευρύνει την εμπορική της δραστηριότητα στην παραγωγή και εμπορία λιπασμάτων και αγροτικών εφοδίων.

Οι επενδύσεις στην Ναύπακτο

Σχετικά με το επενδυτικό πλάνο των 5,7 εκατ. ευρώ, για τον εκσυγχρονισμό και την επέκταση της παραγωγικής της μονάδας στο Λυγιά Ναυπάκτου, η σημασία που αποκτά είναι επίσης πολύ σημαντική, καθώς, θα δώσει τη δυνατότητα στην εταιρεία εταιρεία να διευρύνει την προϊοντική της γκάμα με την παραγωγή νημάτων compact και θα εκσυγχρονίσει τον υφιστάμενο μηχανολογικό και κτιριακό εξοπλισμό του κλωστηρίου.

Η νέα επένδυση θα αυξήσει την παραγωγική δυναμικότητα της επιχείρησης κατά 35% και θα βελτιώσει το ενεργειακό και περιβαλλοντικό της αποτύπωμα ανταποκρινόμενη στη διεθνώς αυξανόμενη απαίτηση για παραγωγή προϊόντων με σεβασμό στις αρχές της αειφόρου και βιώσιμης ανάπτυξης.

Η υλοποίηση του επενδυτικού πλάνου θα έχει ολοκληρωθεί μέχρι τα τέλη του έτους οπότε και θα τεθεί σε πλήρη λειτουργία.

Η επένδυση θα επιχορηγηθεί κατά 40% από επενδυτικά προγράμματα της Ευρωπαϊκής Ένωσης σε συνεργασία με το Ελληνικό Δημόσιο, ενώ το υπόλοιπο 60% θα καλυφθεί εν μέρει από ίδια κεφάλαια της εταιρείας και εν μέρει από τραπεζικό δανεισμό .

Ο μακροπρόθεσμος χαρακτήρας της επένδυσης θα ενισχύσει τη δυναμική της εταιρείας για την περαιτέρω επέκταση της παρουσίας της στις διεθνείς αγορές, θα διασφαλίσει θέσεις εργασίας και θα εξασφαλίσει την επιχειρηματική της συνέχεια.

Επιχειρήσεις Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version