Δευτέρα, 29 Απρ.
19oC Αθήνα

Κώστας Τοβίλ, tbi bank: Νέα σχέδια για την ελληνική αγορά – Εισέρχεται και στις καταθέσεις

Κώστας Τοβίλ, tbi bank: Νέα σχέδια για την ελληνική αγορά – Εισέρχεται και στις καταθέσεις

Είκοσι μήνες αφότου ξεκίνησε τη δραστηριότητά της στην Ελλάδα, η «ψηφιακή» τράπεζα tbi bank, με επικεφαλής τον Κώστα Τόβιλ, ανακοινώνει ότι από το νέο έτος επεκτείνει τη δραστηριότητά της και στον τομέα των καταθέσεων.

Η tbi bank, που δραστηριοποιείται στην αγορά του «Αγόρασε τώρα – πλήρωσε αργότερα» (Buy now, Pay later – BNPL) έλαβε την άδεια λειτουργίας από την Τράπεζα της Ελλάδος τον Απρίλιο του 2022. Με παρουσία σε Ρουμανία, Βουλγαρία, καθώς και σε Γερμανία, Λιθουανία, κατάφερε σε σύντομο χρονικό διάστημα να διεισδύσει και στην Ελλάδα.

Η νέα δραστηριότητα

Με την απόφαση να επεκτείνει τις δραστηριότητές της στον τομέα καταθετικών προϊόντων, η tbi bank δημιουργεί μια υπηρεσία, μέσω της οποίας οι καταναλωτές κάνουν αγορές επί πιστώσει, άτοκα, μέχρι ένα ποσό, χωρίς πιστωτική κάρτα ή κωδικούς e-banking, χρησιμοποιώντας μόνο το κινητό τους τηλέφωνο.

Σύμφωνα με τον κ. Τοβίλ, στόχος της τράπεζας είναι να καλύψει το κενό που υπάρχει για καταθετικά προϊόντα με ανταγωνιστικά επιτόκια, απευθυνόμενη κυρίως στο μικρομεσαίο καταθέτη.

Στο πλαίσιο της στρατηγικής που αφορά την Ελλάδα, η τράπεζα επιδιώκει να κατακτήσει μερίδιο 10% της συνολικής αγοράς το 2027, αυξημένο κατά 7 ποσοστιαίες μονάδες, έναντι του ποσοστού 3% που στοχεύει για το 2024.

Η παρουσία στην Ελλάδα

Η tbi bank συνεργάζεται ήδη με γνωστές επιχειρήσεις όπως οι, Skroutz, Πλαίσιο, Hellas Direct, Αλουμύλ κι άλλες αριθμώντας η λίστα της συνεργασίες με 3.500 περίπου εμπόρους, ενώ ο αριθμός αυτός αυξάνεται με γρήγορους ρυθμούς.

Στην Ελλάδα λειτουργεί ως υποκατάστημα, με προσωπικό 80 ατόμων και ψηφιακό μοντέλο παρέχοντας χρηματοδοτικές λύσεις online και μέσω κινητού, αλλά και στα εμπορικά καταστήματα που συνεργάζεται, καθώς όπως επισημαίνει ο κ. Τοβίλ, «οι Έλληνες καταναλωτές χρειάζονται την άμεση και γρήγορη χρηματοδότηση για να καλύψουν τις ανάγκες τους που αφορούν σε αντικατάσταση παλαιών συσκευών και γενικότερα για να καλύψουν ανάγκες που αφορούν στην απόκτηση αγαθών και υπηρεσιών»

Στην Ελλάδα ο καταναλωτής έχει τη δυνατότητα να πληρώσει για αγορές μέχρι και 1.000 ευρώ μέσω της tbi και της υπηρεσίας BNPL με τέσσερις άτοκες μηνιαίες δόσεις, χωρίς να διαθέτει κωδικούς e-banking ή mobile banking., σύμφωνα με την ανακοίνωση. Μέχρι σήμερα, η τράπεζα έχει δώσει πάνω από 150.000 καταναλωτικά δάνεια.

Να σημειωθεί, επίσης, ότι η tbi bank, αποτελεί μέλος του Ελληνικού Συνδέσμου Ηλεκτρονικού Εμπορίου – Ε.Σ.Η.Ε. (Greek e-commerce Association – GR,EC,A) και στόχος της αποτελεί η περαιτέρω στήριξη του e-commerce στην Ελλάδα, καθώς και η διευκόλυνση των μικρομεσαίων και μεγάλων ηλεκτρονικών καταστημάτων να διεισδύσουν στις αγορές της Ρουμανίας και της Βουλγαρίας, όπου ήδη διαθέτει παρούσα.

Επιχειρήσεις Τελευταίες ειδήσεις