Σάββατο, 27 Απρ.
16oC Αθήνα

Κωστόβολος: Η μεγαλύτερη αλυσίδα ηλεκτρικών στην Ελλάδα

Κωστόβολος: Η μεγαλύτερη αλυσίδα ηλεκτρικών στην Ελλάδα

Η Κωστόβολος, μέλος του βρετανικού πολυεθνικού ομίλου Dixons, είναι η πρώτη αλυσίδα ηλεκτρονικών και ηλεκτρικών ειδών στην Ελλάδα.

Ξεκίνησε το 1950 από ένα απλό μαγαζί στην Αθήνα και σήμερα λειτουργεί 95 καταστήματα και το ηλεκτρονικό κατάστημα kotsovolos.gr ενώ απασχολεί πάνω από 2.000 εργαζόμενους. Η εταιρεία εξειδικεύεται στην πώληση ηλεκτρονικών προϊόντων υψηλής τεχνολογίας, ηλεκτρονικών υπολογιστών, οικιακών συσκευών, φωτογραφικού εξοπλισμού, τηλεπικοινωνιακών προϊόντων, καθώς και στις υπηρεσίες παράδοσης, εγκατάστασης, συντήρησης, επισκευής και προστασίας των προϊόντων μετά την πώληση με τη σειρά υπηρεσιών Support 360ο.

Το όραμά της Κωτσόβολος είναι να αποτελεί με διαφορά την καλύτερη εταιρεία λιανικής, που βελτιώνει έμπρακτα τη ζωή όλων των καταναλωτών παντού και συνεχώς, φέρνοντας πρώτη τις τεχνολογικές εξελίξεις, εστιάζοντας στις ανάγκες τους και προσφέροντας καινοτόμες λύσεις για κάθε ανάγκη και μια κορυφαία αγοραστική εμπειρία.

Σύμφωνα με τα τα τελευταία διαθέσιμα οικονομικά στοιχεία, για την χρήση 2016 – 2017, τα κέρδη προ φόρων (EBIT) ανήλθαν στα 9,5 εκατ. ευρώ και τα κέρδη προ αποσβέσεων και φόρων (EBITDA) διαμορφώθηκαν στα 14,5 εκατ. ευρώ, καταγράφοντας ρεκόρ κερδοφορίας, από το 2010. Η αύξηση του κύκλου των εργασιών ανήλθε στο 11,5%, φτάνοντας στα 408 εκατ. ευρώ, ενώ τα ταμειακά διαθέσιμα άγγιξαν τα 40 εκατ. ευρώ. Οι επενδύσεις, για το οικονομικό έτος 2016/17, ανήλθαν στα 8,5 εκατ. ευρώ. Ανάλογα θετικά εκτιμάται ότι έληξε και η χρήση που ολοκληρώθηκε τον περασμένο Απρίλιο.

Σχετικά με τη Dixons Carphone

Η Dixons Carphone plc είναι η κορυφαία Ευρωπαϊκή εταιρεία λιανικής πώλησης ηλεκτρικών και τηλεπικοινιακών προϊόντων και υπηρεσιών και απασχολεί πάνω από 42.000 εργαζόμενους σε 9 χώρες. Η Dixons Carphone προσφέρει ένα ευρύ φάσμα ηλεκτρικών, ηλεκτρονικών και κινητών συσκευών που υποστηρίζονται από υπηρεσίες μετά την πώληση και παρέχονται από τα brands της εταιρείας Geek Squad και Knowhow, διευκολύνοντας το κοινό να ζει καλύτερα μέσα σε έναν κόσμο διαδικτυακά συνδεδεμένο.

Τα υψηλού επιπέδου brands της Dixons Carphone περιλαμβάνουν την Carphone Warehouse και τα Currys PC World στη Μεγάλη Βρετανία και την Ιρλανδία, την Elkjøp, τη Phonehouse, την El Giganten, τη Gigantti, τη Phone House και τη Lefdal στις σκανδιναβικές χώρες, την Κωτσόβολος στην Ελλάδα, την Dixons Travel σε μια σειρά από Αγγλικά και Ιρλανδικά αεροδρόμια και τη Phone House στην Ισπανία. Τα βασικά brands παροχής υπηρεσιών περιλαμβάνουν τη Knowhow στο Ηνωμένο Βασίλειο, την Ιρλανδία και τις Σκανδιναβικές χώρες και τη Geek Squad σε όλη τη Μεγάλη Βρετανία, την Ιρλανδία και την Ισπανία.

Οι υπηρεσίες για επιχειρήσεις (B2B) παρέχονται μέσω των brands Connected World Services, PC World Business και Carphone Warehouse Business. Το brand Connected World Services στοχεύει στην αξιοποίηση της υπάρχουσας τεχνογνωσίας, μεθόδων διαχείρισης και τεχνολογίας του Ομίλου, προκειμένου να προσφέρει ένα εύρος υπηρεσιών προς τις επιχειρήσεις.

Ανδρέας Αθανασόπουλος και Γιάννης Βασιλάκος

Αλλαγή στην ηγεσία

Ο Ανδρέας Αθανασόπουλος, έπειτα από 5 χρόνια πετυχημένης παρουσίας στην Κωτσόβολος ως Αντιπρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος, μετακινήθηκε πρόσφατα στις κεντρικές υπηρεσίες του Ομίλου Dixons Carphone στo Ηνωμένο Βασίλειο και ανέλαβε τη θέση του Group Chief Customer Officer & CEO Financial Services που συγκεντρώνει όλες τις δράσεις του Ομίλου σε θέματα Consumer insights, Global analytics, Customer Proposition Design, Marketing Communications και Consumer Financial services. Επιπλέον, ο κ. Αθανασόπουλος ανέλαβε και την επίβλεψη όλου του τομέα Πληροφορικής και Τεχνολογικών υποδομών του Ομίλου (CTO).

Αυτή η μετακίνηση ήταν μέρος μίας σειράς αλλαγών που ανακοίνωσε ο Όμιλος με στόχο να ενισχύσει τη διοικητική του δομή υπό τον νέο Group CEO Alex Baldock που ανέλαβε τα ηνία του Ομίλου τον Απρίλιο.

Τον κ. Αθανασόπουλο, διαδέχθηκε ο κ. Γιάννης Βασιλάκος που μέχρι πρόσφατα ήταν Εμπορικός Διευθυντής της Κωτσόβολος και έχει 20ετή εμπειρία στο λιανικό εμπόριο τεχνολογίας, ενώ τα τελευταία 8 έτη εργάζεται στην Κωτσόβολος έχοντας αναλάβει με επιτυχία καίριες θέσεις συμπεριλαμβανομένου και του Διευθυντή των Καναλιών Πωλήσεων της εταιρείας.

Ο κ. Αθανασόπουλος δήλωσε για αυτή την εξέλιξη: «Η παρουσία μου στην Κωτσόβολος για 5 χρόνια έδωσε σε εμένα και στους συνεργάτες μου την ευκαιρία να φέρουμε επιδόσεις παγκοσμίου επιπέδου σε όλους τους σχετικούς δείκτες αναφοράς της εταιρείας. Πάνω από όλα κατακτήσαμε και κατακτούμε καθημερινά την εμπιστοσύνη και στήριξη των πελατών και των προμηθευτών μας ως ο πλέον αξιόπιστος προορισμός για λύσεις τεχνολογίας στην Ελλάδα. Είναι μεγάλη η πρόκληση που μου ανέθεσε ο Όμιλος ως Group Chief Customer Officer & CEO Financial Services σε μία περίοδο που η κατανόηση και διαχείριση των σχέσεων με τους πελάτες μας και ο συνδιασμός προϊόντων και υπηρεσιών είναι κρίσιμη όσο ποτέ και μάλιστα υπό το πρίσμα όλων των επενδύσεων τεχνολογίας που υλοποιούνται. Υπό τη νέα μου θέση θα συνεχίσω να έχω ενεργή εμπλοκή με τα δρώμενα και καινοτομίες της Κωτσόβολος που αποτελεί σημείο αναφοράς για βέλτιστες πρακτικές που εξάγονται σε όλο τον Ομιλό μας. Αυτή η μετακίνηση αποτελεί έμπρακτη επιβράβευση των Ελλήνων μάνατζερς που αποδεικνύουν ότι είναι ανταγωνιστικοί σε παγκόσμιο επίπεδο. Είναι επίσης πολύ μεγάλη η χαρά μου που τα ηνία της εταιρείας θα αναλάβει ο συνεργάτης και φίλος Γιάννης Βασιλάκος και είμαι βέβαιος ότι η πορεία της εταιρείας είναι σε πολύ ασφαλή χέρια».

Ο κ. Βασιλάκος δήλωσε από τη μεριά του: «Τα τελευταία 5 χρόνια, τόσο εγώ όσο και οι συνεργάτες μου, είχαμε την τύχη να συμμετέχουμε υπό την ηγεσία του Ανδρέα σε ένα ευρύ και άκρως επιτυχημένο μετασχηματισμό της εταιρείας μας σε μία σύγχρονη, πελατοκεντρική, άκρως παραγωγική, πολυκαναλική εταιρεία λιανικής. Η μετακίνηση του Ανδρέα στις κεντρικές υπηρεσίες του Ομίλου και η ανάληψη της θέσης του Group Chief Customer Officer & CEO Financial Services με κάνει πραγματικά περήφανο, όχι μόνο γιατί ο ίδιος αναλαμβάνει μία τόσο στρατηγική θέση σε επίπεδο Ομίλου αλλά και γιατί η μετακίνησή του αποτελεί έμπρακτη αναγνώριση του έργου που παράγεται από την Κωτσόβολος στην Ελλάδα. Είναι μεγάλη τιμή για εμένα να λαμβάνω την σκυτάλη από τον Ανδρέα Αθανασόπουλο, αλλά και μεγάλη πρόκληση να συνεχίσω με την ομάδα της Κωτσόβολος το συναρπαστικό ταξίδι που όλοι μαζί ξεκινήσαμε. Τη θέση του Εμπορικού Διευθυντή της Κωτσόβολος αναλαμβάνει ο κ. Δημήτρης Γαλάνης μέχρι σήμερα Head of Indirect Sales Channels».

Επιχειρήσεις Τελευταίες ειδήσεις