Κυριακή, 28 Απρ.
17oC Αθήνα

Κωτσόβολος: Στην τελική ευθεία η διαδικασία πώλησης – «Ζεστό» ενδιαφέρον από Quest Holdings και ΔΕΗ

Κωτσόβολος: Στην τελική ευθεία η διαδικασία πώλησης – «Ζεστό» ενδιαφέρον από Quest Holdings και ΔΕΗ

Κρίσιμες μέρες για το μέλλον της Κωτσόβολος, οι επόμενες, καθώς η διαγωνιστική διαδικασία για την ανεύρεση αγοραστών από την Currys, η οποία ξεκίνησε στα μέσα του καλοκαιριού, βρίσκεται ένα βήμα προτού ολοκληρωθεί. Στους επικρατέστερους «μνηστήρες» περιλαμβάνονται η Quest Συμμετοχών και η ΔΕΗ, οι οποίες επιβεβαίωσαν το αγοραστικό τους ενδιαφέρον με επιστολή προς την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς.

Όσον αφορά τις εταιρείες Videolux Holdings με έδρα τη Βουλγαρία και την emag από τη Ρουμανία, τα ονόματα των οποίων βρέθηκαν κι αυτά στην λίστα των υποψήφιων αγοραστών, φαίνεται τώρα ότι με μια δεύτερη ματιά, θα εξετάσουν εναλλακτικούς τρόπους δραστηριοποίησης στη χώρα μας. 

Τα πλεονεκτήματα

Το σίγουρο είναι ότι η Κωτσόβολος, αποτελεί για πολλές εταιρείες πολύφερνη «νύφη», καθώς διαθέτει ένα οργανωμένο δίκτυο με 95 φυσικά καταστήματα σε Ελλάδα και Κύπρο, καθώς και e-shop κατάστημα που διακρίνεται για την αμεσότητα στην παράδοση εμπορευμάτων. Η τεχνογνωσία στο εμπόριο και την λιανική, αλλά και στην τεχνολογία, όπου εξειδικεύεται, αποτελούν μερικά μόνο από τα πλεονεκτήματα της Κωτσόβολος. Επιπλέον λόγοι που μαγνητίζουν τις υποψήφιες αγοράστριες εταιρείες αποτελούν, τα νέα concept που επίσης έχει ξεκινήσει να λανσάρει, όπως το κατάστημα Outlet που λειτουργεί στο Σείριος και το Kspot στο ξενοδοχειακό συγκρότημα Sani Resort. Τα παραπάνω αποτελούν ελκυστικά προνόμια για την ανάπτυξη της Quest Holdings, αλλά και της ΔΕΗ, η οποία έχει εκφράσει το ενδιαφέρον της να δραστηριοποιηθεί με σημεία λιανικής στην πώληση ενέργειας.

Οι ενδιαφερόμενοι

Όσον αφορά την ανακοίνωση της ΔΕΗ Α.Ε. (“ΔΕΗ”), την οποία απέστειλε προς την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς αναφέρει τα εξής:  «Σε απάντηση σχετικού ερωτήματος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς αναφορικά με δημοσιεύματα περί κατάθεσης προσφοράς από τη ΔΕΗ για την εξαγορά της “Κωτσόβολος”, η ΔΕΗ ανακοινώνει ότι συμμετέχει στη διαδικασία πώλησης της εν λόγω εταιρείας, η οποία βρίσκεται στη φάση της κατάθεσης προσφορών, σύμφωνα με τους όρους της προκήρυξης του διαγωνισμού. Η ΔΕΗ θα ενημερώσει την επενδυτική κοινότητα σε περίπτωση που εισέλθει σε δεσμευτική συμφωνία για την εν λόγω συναλλαγή».

Είχε προηγηθεί λίγες ώρες προηγουμένως η επιστολή της Quest Holgings η οποία επιβεβαίωνε κι αυτή τη συμμετοχή της στην διαγωνιστική διαδικασία της Κωτσόβολος αναφέροντας μεταξύ άλλων τα εξής: «Σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 2 της απόφασης 5/204/2000 του Διοικητικού Συμβουλίου της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, την παρ. 1 του άρθρου 17 του Κανονισμού (ΕΕ) 596/2014 και την παρ. 7 του άρ. 27 του ν.4443/2016, ως προς το ανωτέρω δημοσίευμα, η Εταιρεία αναφέρεται στις από 4-8-2023 και 7-8-2023 ανακοινώσεις της σε απάντηση σχετικών δημοσιευμάτων και επαναλαμβάνει – ως είχε αναφέρει και στις ως άνω απαντήσεις/ανακοινώσεις της – ότι συμμετέχει στη διαδικασία της Κωτσόβολος, σύμφωνα με την οποία προβλέπεται στην τρέχουσα φάση η κατάθεση τελικών προσφορών. Η Εταιρεία στο πλαίσιο αυτό προέβη σε κατάθεση τελικής προσφοράς, ωστόσο, δεδομένου ότι η διαδικασία είναι σε εξέλιξη, δεν είναι βέβαιο ότι η εν λόγω διαδικασία θα οδηγήσει σε οριστική συμφωνία με την Εταιρεία».

 

Επιχειρήσεις Τελευταίες ειδήσεις