Κυριακή, 5 Μαΐ
16oC Αθήνα

Ξενοδοχειακοί κολοσσοί επενδύουν στην Λεωφόρο Συγγρού – Τα νέα «πεντάστερα» που είναι στα σκαριά

Ξενοδοχειακοί κολοσσοί επενδύουν στην Λεωφόρο Συγγρού – Τα νέα «πεντάστερα» που είναι στα σκαριά

Επενδυτικός «πυρετός» για τη δημιουργία πολυτελών ξενοδοχειακών μονάδων επικρατεί στην Αθήνα, με την λεωφόρο Συγγρού να πρωταγωνιστεί στο νέο τουριστικό τοπίο, καθώς ηχηρά ονόματα της παγκόσμιας αγοράς ρίχνουν «ψήφο εμπιστοσύνης» στην περιοχή. Ανάμεσά τους η Grand Hyatt, Intercontinental, Ledra Marriott κι άλλες.

Αυτές τις ημέρες, μία νέα επένδυση έλαβε το πράσινο φως για τη μετατροπή ακινήτου, στο ύψος της Καλλιθέας, σε ξενοδοχειακή μονάδα 5 αστέρων.

Το κτίριο, ιδιοκτησίας Nova Construction, βρίσκεται στον παράδρομο της Λεωφόρου Συγγρού, στον αριθμό 234. Σύμφωνα με την οικοδομική άδεια, θα λειτουργήσουν 6 όροφοι, ενώ το ξενοδοχείο θα διαθέτει πισίνα στην οροφή.

Στο Odeon το μεγαλύτερο Grand Hyatt της Ευρώπης

Εν τω μεταξύ, σε εξέλιξη βρίσκεται η επένδυση για μετατροπή του πρώην κινηματογραφικού complex, Odeon στη Συγγρού σε ξενοδοχείο 5 αστέρων, που θα συζητηθεί πολύ, καθώς αποτελεί το μεγαλύτερο που κατασκευάζει η Grand Hyatt στην Ευρώπη.

Το κτίριο είχε αποκτήσει η επενδυτική εταιρεία αμερικανικών συμφερόντων Hines, με τίμημα 20,5 εκατ. ευρώ. Βρίσκεται δίπλα από το Grand Hyatt Athens, με το οποίο υπάρχουν σχέδια να ενωθούν τα δύο κτίρια, δημιουργώντας το δεύτερο μεγαλύτερο ξενοδοχείο των Αθηνών, μετά το Intercontinental, το οποίο επίσης βρίσκεται στην λεωφόρο Συγγρού. Συγκεκριμένα, το Intercontinental διαθέτει 563 δωμάτια, ενώ το νέο ξενοδοχείο που θα προέλθει από τη συνένωση της Grand Hayatt και Odeon, θα διαθέτει 538 δωμάτια. Όπως έχει ανακοινώσει η εταιρεία, τα φιλόδοξο έργο επέκτασης και ανακαίνισης του Grand Hyatt Athens θα ολοκληρωθεί το 2023 και θα αποτελεί το μεγαλύτερο ξενοδοχείο που διαθέτει η διάσημη αλυσίδα στην Ευρώπη. Μέχρι σήμερα, δεύτερο σε μέγεθος είναι το πρώην ξενοδοχείο Χανδρής, στο τέρμα της λεωφόρου Συγγρού, που λειτουργεί από το 2018 ως Athens Marriott, αφού προηγουμένως ολοκληρώθηκε ριζική ανακαίνιση.

Στα «σκαριά» και νέο ξενοδοχείο

Εντός του 2022, επίσης, είχε εγκριθεί από την αρμόδια υπηρεσία του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων, επενδυτικό σχέδιο για νέο ξενοδοχείο 4 αστέρων και δυναμικότητας 77 δωματίων, με φορέα επένδυσης, την εταιρεία Βασιλάκης Χρήστος – Αντώνης και διακριτικό τίτλο Kelesi – Quick Laundry, που σχετίζεται με τη γνωστή αλυσίδα ξενοδοχείων Athenaum, που διαθέτει ήδη δύο ξενοδοχεία 4 αστέρων στη Λ. Συγγρού: το Athenaeum Grand Hotel και το Athenaeum Smart Hotel. Το ύψος, της εν λόγω επένδυσης ανέρχεται σε 3,64 εκατ. ευρώ.

Στην λεωφόρο που συνδέει την Αθήνα με το παραλιακό μέτωπο της πρωτεύουσας λειτουργούν πολλές ακόμη ξενοδοχειακές μονάδες και καταλύματα, τα περισσότερα από τα οποία είναι καινούργια ή ανακαινισμένα.

Να σημειωθεί, ότι σύμφωνα με τα τελευταία διαθέσιμα στοιχεία, τα ξενοδοχεία της Αττικής αυξήθηκαν σε απόλυτο αριθμό μονάδων από τα 675 του 2019 στα 689 το 2020 και σχεδόν όλες οι προσθήκες ήταν στις δύο ανώτερες κατηγορίες των 5 και 4 αστέρων, με την τάση να συνεχίζεται μέχρι σήμερα.

Επιχειρήσεις Τελευταίες ειδήσεις