Σάββατο, 27 Απρ.
18oC Αθήνα

Ξενοδοχειακός όμιλος Μήτση: Σχεδιάζει mega project στα Καμένα Βούρλα

Ξενοδοχειακός όμιλος Μήτση: Σχεδιάζει mega project στα Καμένα Βούρλα

Μέσω της κοινοπραξίας Γαλήνη Ξενοδοχειακές Τουριστικές & Εμπορικές Επιχειρήσεις ΑΕ και Staritem Investments, ο όμιλος Μήτση, που διαχειρίζεται με επιτυχία το ξενοδοχείο Galini στα Καμένα Βούρλα, ενδιαφέρεται να αξιοποιήσει το ακίνητο «Λουτρόπολη Καμένων Βούρλων».

Έμπρακτα το ενδιαφέρον εκδήλωσε, με την υποβολή προσφοράς στο διαγωνισμό που πραγματοποίησε το ΤΑΙΠΕΔ, για μακροχρόνια μίσθωση διάρκειας 40 ετών, των εγκαταστάσεων που περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων ξενοδοχείο και υδροθεραπευτήριο. Η κοινοπραξία Γαλήνη – Startitem αποτέλεσε το μοναδικό ενδιαφερόμενο για την επένδυση στα Καμένα Βούρλα, γεγονός που διευκολύνει την αξιολόγηση της οικονομικής προσφοράς, η οποία αναμένεται να αποσφραγιστεί στην επόμενη συνεδρίαση του ΤΑΙΠΕΔ, όπως προβλέπουν οι τυπικές διαδικασίες.

Ποιο είναι το ακίνητο

Το ακίνητο, έχει συνολική έκταση 474.524 τμ και περιλαμβάνει τις εγκαταστάσεις του ξενοδοχείου Γαλήνη και το υδροθεραπευτήριο Ιπποκράτης, τα οποία βρίσκονται σε λειτουργία, μαγνητίζοντας μάλιστα μεγάλα τουριστικά κύματα, καθώς το ξενοδοχείο λειτουργεί για μεγάλο χρονικό διάστημα καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους.  Σύμφωνα με τους όρους του διαγωνισμού, το ακίνητο «Λουτρόπολη Καμένων Βούρλων», περιλαμβάνει επίσης, τα χαρακτηρισμένα ως διατηρητέα ξενοδοχεία «Ράδιον» και «Θρόνιον» και το υδροθεραπευτήριο «Ασκληπιός», που εδώ και καιρό είναι εγκαταλελειμμένα.  Στην έκταση που βρίσκεται προς αξιοποίηση, περιλαμβάνεται επίσης, η πηγή «Γεωργαλά», χαρακτηρισμένη κι επισήμως ως ιαματική, από τον Απρίλιο του 2020. Να σημειωθεί, ότι η περιοχή των Καμένων Βούρλων φημίζεται για τα ιαματικά νερά, γι’ αυτό και ο εκσυγχρονισμός των εγκαταστάσεων που λειτουργούν οι ιαματικές πηγές αναμένεται να προσελκύσει μεγάλο τουριστικό κύμα.

Οι όροι του διαγωνισμού

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, η διαγωνιστική διαδικασία για την αξιοποίηση του ακινήτου πραγματοποιείται σε μία φάση. Το οικονομικό αντάλλαγμα περιλαμβάνει εφάπαξ καταβλητέο αντάλλαγμα ύψους τουλάχιστον 1 εκατ. ευρώ και ετήσιο μίσθωμα, με μοναδικό κριτήριο για την αξιολόγηση των προσφορών το υψηλότερο τελικό μίσθωμα, απαρτιζόμενου από το εφάπαξ καταβλητέο αντάλλαγμα και το προσφερόμενο ετήσιο μίσθωμα σε παρούσα αξία. Ο πλειοδότης, μέσω της σύμβασης μίσθωσης, θα κληθεί να υλοποιήσει υποχρεωτικές επενδύσεις με σκοπό την αναβάθμιση και τον εκσυγχρονισμό του ακινήτου.

Επιχειρήσεις Τελευταίες ειδήσεις