Πέμπτη, 28 Μαρ.
22oC Αθήνα

Κτήμα Γεροβασιλείου: «Οι συνεχείς πιστοποιήσεις αποτελούν σημαντικό εργαλείο» – Επαναπιστοποίηση από την TÜV Hellas

Κτήμα Γεροβασιλείου: «Οι συνεχείς πιστοποιήσεις αποτελούν σημαντικό εργαλείο» – Επαναπιστοποίηση από την TÜV Hellas

Το Κτήμα Γεροβασιλείου, ένα από τα πιο δημοφιλή οινοποιεία της χώρας και σημαντικό πρεσβευτή του κλάδου στο εξωτερικό, επαναπιστοποίησε η TÜV HELLAS (TÜV NORD) σε μια σειρά από εξαιρετικά σημαντικούς τομείς. Η κίνηση αυτή είναι άκρως σημαντική, καθώς, όπως τονίζει η Σόνια Γεροβασιλείου από το Κτήμα Γεροβασιλείου: «Οι συνεχείς αυτές πιστοποιήσεις αποτελούν για το Κτήμα Γεροβασιλείου ένα σημαντικό εργαλείο για την Ελλάδα και το εξωτερικό, καθώς υπογραμμίζουν πως η ασφάλεια και η ποιότητα αποτελούν προτεραιότητες της εταιρίας μας.

Στην παρούσα φάση, πάνω από το 30% της ετήσιας παραγωγής εξάγεται σε χώρες της Ευρώπης, των ΗΠΑ, της Ασίας, της Αυστραλίας και στον Καναδά, ως εκ τούτου η συμμόρφωση με τα συγκεκριμένα πρότυπα αποτελεί απαραίτητη προϋπόθεση για τη διάθεση των προϊόντων σε όλες αυτές τις αγορές.

Τι αφορούν οι πιστοποιήσεις

Αναλυτικά, ο κορυφαίος φορέας πιστοποίησης στην Ελλάδα επιθεώρησε το Κτήμα Γεροβασιλείου και προχώρησε στην επαναπιστοποίηση του Συστήματος Διαχείρισης της Ασφάλειας Τροφίμων σύμφωνα με το διεθνές πρότυπο ISO 22000:2018, που αφορά στις απαιτήσεις για τους οργανισμούς της αλυσίδας τροφίμων και συγκεκριμένα την παραγωγή και εμφιάλωση οίνου. Επιπλέον, επιθεώρησε και επαναπιστοποίησε το Σύστημα Διαχείρισης Ποιότητας του οινοποιείου σύμφωνα με το πρότυπο ISO 9001:2015.

Η TUVHELLAS AE επιθεωρεί και πιστοποιεί ετησίως την καλλιέργεια αμπελιού σύμφωνα με τα πρότυπα AGRO 2-1 και AGRO 2-2 που αφορούν την Ολοκληρωμένη Διαχείριση στη Γεωργική Παραγωγή.

Ακόμη, το Κτήμα Γεροβασιλείου έχει προγραμματίσει την ετήσια επιθεώρηση σύμφωνα με τις απαιτήσεις του νέου Ευρωπαϊκού Κανονισμού 848/2018 που αφορούν την παραγωγή βιολογικών προϊόντων.

Η ομάδα επιθεώρησης αποτελούμενη από τους Επικεφαλής Επιθεωρητές της TÜV HELLAS (TÜV NORD) κ.κ. Γεώργιο Κράββα και Άννα Μήχου, δήλωσε ότι: «Το Κτήμα Γεροβασιλείου συγκαταλέγεται ανάμεσα στους κορυφαίους πρεσβευτές της χώρας μας στον κλάδο του κρασιού παγκοσμίως. Η προσήλωση στην ποιότητα, η εμπειρία αλλά και οι επενδύσεις σε νέες τεχνολογίες εγγυώνται το εξαιρετικό, και πολυβραβευμένο, αποτέλεσμα. Αποτελεί χαρά μας να συνεργαζόμαστε με την οικογένεια Γεροβασιλείου όλα αυτά τα χρόνια, παρακολουθώντας και συνδράμοντας στην επιτυχία της».

Σημειώνεται, ότι το Κτήμα Γεροβασιλείου είναι δημιούργημα του Βαγγέλη Γεροβασιλείου, ο οποίος το 1981 ξεκίνησε την αναβίωση των 25 στρεμμάτων του οικογενειακού αμπελώνα στην περιοχή Παπαμόλα Επανομής. Πέντε χρόνια αργότερα, το 1986 πραγματοποιήθηκε η πρώτη οινοποίηση στο σύγχρονο οινοποιείο, που χτίστηκε μέσα στο χώρο του αμπελώνα, ενώ η κατασκευή του ολοκληρώθηκε το 1999 μετά από πέντε διαδοχικές επεμβάσεις. Η δε, συνεργασία της TÜV HELLAS (TÜV NORD) με το Κτήμα Γεροβασιλείου ξεκίνησε από το 2004 και συνεχίζεται αδιάκοπα έως και σήμερα.

Επιχειρήσεις Τελευταίες ειδήσεις