Τρίτη, 30 Απρ.
20oC Αθήνα

Λάρκο: Προχωρά η διαδικασία μίσθωσης των μεταλλείων – Προσφορά από κοινοπραξία με ΓΕΚ Τέρνα

Λάρκο: Προχωρά η διαδικασία μίσθωσης των μεταλλείων – Προσφορά από κοινοπραξία με ΓΕΚ Τέρνα

Στην αποσφράγιση της οικονομικής προσφοράς που κατέθεσε η κοινοπραξία ΓΕΚ Τέρνα – AD Holdings AG, για τη μίσθωση του μεταλλευτικού εργοστασίου, των μεταλλείων και των σχετικών δικαιωμάτων εξόρυξης ιδιοκτησίας του Ελληνικού Δημοσίου, τα οποία βρίσκονται υπό διαχείριση της Λάρκο Γενική Μεταλλευτική και Μεταλλουργική, προχώρησε το ΤΑΙΠΕΔ, εταιρεία μέλος του Υπερταμείου.

Τα περιουσιακά αυτά στοιχεία περιλαμβάνουν (α) το μεταλλείο της Λάρυμνας, ήτοι τα μεταλλευτικά δικαιώματα και το μεταλλευτικό εργοστάσιο, εδαφικές εκτάσεις, εγκαταστάσεις και εξοπλισμό και (β) το μεταλλείο του Λουτσίου, ήτοι τα μεταλλευτικά δικαιώματα μαζί με εδαφικές εκτάσεις και εγκαταστάσεις εντός αυτών.

Το ΤΑΙΠΕΔ δηλώνει ότι θα ενημερώσει άμεσα τα αρμόδια Υπουργεία Οικονομικών και Περιβάλλοντος και Ενέργειας για την οικονομική προσφορά του κοινοπρακτικού σχήματος, προκειμένου να λάβει την έγκρισή τους και να προχωρήσει στην ανακήρυξη προτιμητέου επενδυτή και την ενεργοποίηση της διαδικασίας εκατέρωθεν πλειοδοσίας, εφόσον απαιτηθεί.

Υπενθυμίζεται ότι οι όροι της διεθνούς διαγωνιστικής διαδικασίας καθορίζονται από την Κοινή Απόφαση των Υπουργών Οικονομικών και Ενέργειας και Περιβάλλοντος (ΦΕΚ 5254/28.11.2020), που εκδόθηκε σύμφωνα με το άρθρο 21 της παρ. 11 του Ν. 4664/2020 (ΦΕΚ A’ 32/14.02.2020), σε συμφωνία και με την απόφαση Nr. C (2014) 1818 final/27.03.2014 της Γενικής Διεύθυνσης Ανταγωνισμού της Ευρωπαϊκής Επιτροπής (DG Competition).

Επιχειρήσεις Τελευταίες ειδήσεις