Δευτέρα, 29 Απρ.
24oC Αθήνα

Λιμάνια Logistics και Ενέργεια στο μικροσκόπιο Αμερικανών επενδυτών – Νέες βιώσιμες επενδύσεις

Λιμάνια Logistics και Ενέργεια στο μικροσκόπιο Αμερικανών επενδυτών – Νέες βιώσιμες επενδύσεις

Την αποκάλυψη ότι σε εξέλιξη βρίσκονται συζητήσεις για νέα επενδυτικά έργα από τις ΗΠΑ έκανε η Γενική Γραμματέας Ιδιωτικών Επενδύσεων του Υπουργείου Ανάπτυξης, Βίκυ Λοϊζου στο πλαίσιο του 6ου Συνεδρίου Υποδομών και Μεταφορών ITC 2023, με τον Γιώργο Τζ. Τσούνη Αμερικανό Πρέσβη στην Ελληνική Δημοκρατία να επιβεβαιώνει το αγοραστικό ενδιαφέρον και να τονίζει από την πλευρά του την αναγκαιότητα να διασφαλιστεί η ανθεκτικότητα των υποδομών μας απέναντι στην κλιματική κρίση.

Όπως τονίστηκε κατά τη διάρκεια του συνεδρίου, νέες προοπτικές δημιουργεί η ισχυροποίηση των δεσμών μεταξύ Ελλάδας και ΗΠΑ σε συνδυασμό με την αναπτυξιακή δυναμική της ελληνικής οικονομίας.

Τομείς ενδιαφέροντος

Μεταφέροντας την εμπειρία του ο κ. Τσούνης ανέφερε ότι: «Η Ελλάδα είναι βασικός σύμμαχος των ΗΠΑ. Καθημερινά αμερικανικές εταιρείες καταφτάνουν στην Ελλάδα για να επενδύσουν. Ωστόσο, για να διευκολύνουμε τις επενδύσεις, πρέπει να υπάρχει το απαραίτητο οικοσύστημα που θα τις υποστηρίξει».  

Στη συνέχεια, ο ίδιος εξήρε την πρόοδο που έχει κάνει η χώρα μας τα τελευταία χρόνια, κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στην εποχή της πανδημίας, ενώ αναγνώρισε πως «η Ελλάδα κατά τη διάρκεια του COVID ουσιαστικά έκανε τεράστιες προόδους. Αυτή τη στιγμή πάνω από 6 εκατ. πολίτες έχουν πρόσβαση στο δίκτυο 5G. Η πρωτεύουσα καθίσταται Data Center των Βαλκανίων. Παράλληλα, διανοίγονται προοπτικές στα λιμάνια, τα logistics και στην ενέργεια».

Μιλώντας για το επενδυτικό ενδιαφέρον των Αμερικανών η κ. Λοϊζου ανέφερε από την πλευρά της: «Μπορεί οι ΗΠΑ να μην είναι η πρώτη χώρα σε ροές επενδύσεων στην Ελλάδα, είναι όμως ίσως η πιο σημαντική. Οι πιο μεγάλες και γνωστές εταιρείες που έχουν επενδύσει στην Ελλάδα είναι αμερικανικές. Βρίσκονται σε εξέλιξη συζητήσεις για πολλές ακόμα επενδύσεις, κυρίως στον χώρο των υποδομών. Οι συνέργειες που μπορούν να δημιουργηθούν, ειδικά σε αυτόν τον κλάδο, είναι πολύ μεγάλες.»

Επιχειρήσεις Τελευταίες ειδήσεις