Τετάρτη, 24 Απρ.
21oC Αθήνα

Μαρίνα Αλίμου: Αρχίζει το έργο της ανάπλασης

Μαρίνα Αλίμου: Αρχίζει το έργο της ανάπλασης

Αντίστροφα μετρά ο χρόνος για την ανάπλαση της μαρίνας Αλίμου. Η κατασκευάστρια εταιρεία  Reds, του ομίλου Ελλάκτωρ, ανακοίνωσε την παροχή αδείας στην εταιρεία Ανάπτυξη Νέας Μαρίνας Αλίμου Μονοπρόσωπη ΑΕ, για την εκπόνηση μελετών και την κατασκευή του έργου. Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα, οι συνολικές επενδύσεις θα ξεπεράσουν τα 100 εκατ. ευρώ κι αναμένεται να ολοκληρωθούν έως το τέλος του 2022.

Το επενδυτικό πρόγραμμα για τη Μαρίνα Αλίμου προβλέπει την αξιοποίηση χερσαίας έκτασης 210.000 τ.μ., όπου μεταξύ άλλων θα αναπτυχθούν εμπορικά καταστήματα, χώροι εστίασης και περιπάτου, καθώς και την αξιοποίηση θαλάσσιας ζώνης 428.000 τ.μ., προσφέροντας μέχρι σήμερα 1.100 θέσεις ελλιμενισμού σε σκάφη αναψυχής διαφόρων μεγεθών.

Αθηναϊκή Ριβιέρα

Μεγάλη έμφαση θα δοθεί στη δημιουργία μίας μαρίνας υψηλών προδιαγραφών και στη διαμόρφωση ενός περιβάλλοντος χώρου υψηλής αισθητικής. Στόχος της διοίκησης είναι να μετατραπεί η Μαρίνα Αλίμου σε ένα σημείο αναφοράς για την «Αθηναϊκή Ριβιέρα», αλλά και για ολόκληρη τη λεκάνη της Μεσογείου.

Υπενθυμίζεται πως το δικαίωμα χρήσης και εκμετάλλευσης της μαρίνας Αλίμου δόθηκε στην εταιρεία Άκτωρ Παραχωρήσεις για 40 έτη, με το συνολικό τίμημα να φθάνει στα 57,5 εκατ. ευρώ.

Η ανακοίνωση

Σύμφωνα με την ανακοίνωση που εξέδωσε λίγο νωρίτερα η Reds για την παροχή αδείας του Διοικητικού Συμβουλίου για τη κατάρτιση συναλλαγής με συνδεδεμένη εταιρεία:  Το συμβατικό τίμημα που θα λάβει η Εταιρεία ως Κατασκευαστής για την εκτέλεση των Εργασιών και την εν γένει εκπλήρωση των υποχρεώσεών της από τη Σύμβαση Μελέτης-Κατασκευής, ορίζεται στο ποσό των €48.300.000 και θα αναλάβει όλες τις ευθύνες του Παραχωρησιούχου από τη Σύμβαση Παραχώρησης που αφορούν τα έργα που πρέπει να πραγματοποιηθούν, παρέχοντας σε αυτόν και τις σχετικές εγγυήσεις.

Η εταιρεία «ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΝΕΑΣ ΜΑΡΙΝΑΣ ΑΛΙΜΟΥ ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ Α.Ε.», η οποία θα συμβληθεί στην ανωτέρω σύμβαση με την Εταιρεία, αποτελεί συνδεδεμένο μέρος με την Εταιρεία, κατά την έννοια των διατάξεων του άρθρου 99 § 2 (α) του ν. 4548/2018 και του Διεθνούς Λογιστικού Προτύπου 24, δεδομένου ότι ο μοναδικός της μέτοχος, η εταιρεία ΑΚΤΩΡ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΕΙΣ Α.Ε. έχει ως μοναδική μέτοχο την εταιρεία ΕΛΛΑΚΤΩΡ Α.Ε. η οποία τελευταία είναι μέτοχος κατά το 55% του μετοχικού κεφαλαίου της Εταιρείας.

Επιχειρήσεις Τελευταίες ειδήσεις