Τρίτη, 16 Απρ.
25oC Αθήνα

Μυτιληναίος: Ιστορικό ρεκόρ κερδοφορίας και τιμή στόχο 21,5 ευρώ από τη Citi

Μυτιληναίος

Τη σύσταση «αγορά» καθώς και την τιμή-στόχο των €21,5/μετοχή διατηρεί η Citi, για την Μυτιληναίος, μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων 9μήνου, όπου καταγράφονται ιστορικά υψηλά κερδοφορίας και σημειώνεται επιτάχυνση των επενδύσεων για μετάβαση σε νέα επίπεδα το 2022.

Κατά το πρώτο 9μηνο ο κύκλος εργασιών αυξήθηκε κατά 27% και ανήλθε σε €1.698 εκατ. και τα κέρδη προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων (EBITDA) κατέγραψαν αύξηση 23% και ανήλθαν σε €241 εκατ. Ο καθαρός δανεισμός διαμορφώθηκε στα €804 εκατ., με το δείκτη μόχλευσης (Καθαρός Δανεισμός / EBITDA) να διαμορφώνεται στο 2,5, σε μια χρονιά κατά την οποία πολύ σημαντικές επενδύσεις είτε ολοκληρώνονται είτε βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη.

Όπως τονίζουν από την εταιρεία, καθώς διανύουμε το Δ’ Τρίμηνο του 2021, μιας χρονιάς κατά την οποία παρά την ύφεση που παρουσιάζει η πανδημία, καταγράφονται προκλήσεις εξίσου σημαντικές με το 2020, η Mυτιληναίος καταγράφει φέτος νέα ιστορικά επίπεδα κύκλου εργασιών και κερδοφορίας ενώ παράλληλα επιταχύνει την υλοποίηση του επενδυτικού της προγράμματος προετοιμάζοντας τη μετάβαση σε ακόμη πιο αυξημένα οικονομικά μεγέθη τα αμέσως επόμενα έτη σε ευθυγράμμιση και με τους φιλόδοξους περιβαλλοντικούς στόχους που έχει θέσει.

Ηλεκτρική ενέργεια και φυσικό αέριο

Σημαντικός τομέας για τη Μυτιληναίος είναι ο τομέας Ηλεκτρικής Ενέργειας & Φυσικού Αερίου, ο οποίος κατέγραψε στο 9μηνο κύκλο εργασιών €687,9 εκατ. που αντιστοιχεί σε 40,5% του συνολικού κύκλου εργασιών, παραμένοντας σχεδόν αμετάβλητος (+3%) σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του προηγούμενου έτους.

Η συνολική κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας στη χώρα στο 9μηνο του έτους σημείωσε αύξηση κατά 3,9%, καθώς μετά τη μείωση στο Α’ τρίμηνο του έτους (-5,4%) λόγω της πανδημίας, η ζήτηση ανέκαμψε δυναμικά στο 2ο και στο 3ο τρίμηνο του έτους (+7,6% και +9,9% αντίστοιχα), βοηθούμενη και από τις ακραίες κλιματολογικές συνθήκες που επικράτησαν κατά τους θερινούς μήνες.

Κατά τη διάρκεια του δευτέρου εξαμήνου του 2021 και ενώ ακόμα η πανδημία δεν έχει παρέλθει, η παγκόσμια κοινότητα καλείται να αντιμετωπίσει μια σημαντική ενεργειακή κρίση, η οποία, σε συνδυασμό με τις ήδη υπάρχουσες πληθωριστικές πιέσεις, απειλεί να επιβραδύνει την οικονομική ανάπτυξη.

Επιχειρήσεις Τελευταίες ειδήσεις