Κυριακή, 14 Απρ.
27oC Αθήνα

Ν. Ζαρκαλής, Wind Ελλάς: Αυξήθηκαν οι συνδρομητές και τα έσοδα τους καλοκαιρινούς μήνες

Ν. Ζαρκαλής, Wind Ελλάς: Αυξήθηκαν οι συνδρομητές και τα έσοδα τους καλοκαιρινούς μήνες

Αύξηση 5,1% των πελατών συμβολαίου κινητής και σταθερής τηλεφωνίας 7,4% στα συνολικά έσοδα από υπηρεσίες και 81,1% στα έσοδα από ξένους επισκέπτες πέτυχε η Wind Ελλάς το γ’ τρίμηνο του 2021, ενώ μέσα σε 12 μήνες, έως τέλος Σεπτεμβρίου 2021 ολοκλήρωσε επενδύσεις 91,5 εκατ. ευρώ, με τον επικεφαλής του ομίλου κ. Νάσο Ζαρκαλή να εκφράζει την αισιοδοξία του.

Σύμφωνα με τα Διεθνή Χρηματοοικονομικά Πρότυπα (IFRS), κατά τη διάρκεια του γ’ τριμήνου 2021 η WIND πέτυχε σημαντική ανάπτυξη εσόδων και συνδρομητικής βάσης, ενώ σημείωσε πρόοδο σε όλους τους στρατηγικούς της στόχους.

«Παραμένουμε βέβαιοι ότι μπορούμε να συνεχίσουμε την αναπτυξιακή μας πορεία, καθώς αξιοποιούμε την αυξανόμενη ζήτηση για τις υπηρεσίες μας και την εμπορική δυναμική που έχουμε δημιουργήσει από την αρχή του χρόνου. Κατά τη διάρκεια του Γ’ τριμήνου συνεχίσαμε να σημειώνουμε πρόοδο, έναντι των στρατηγικών και οικονομικών μας στόχων, με τα έσοδα από υπηρεσίες να παρουσιάζουν αύξηση σε ετήσια βάση λόγω των ισχυρών εμπορικών επιδόσεων και των αυξημένων ξένων επισκεπτών κατά τη διάρκεια της τουριστικής περιόδου», σχολίασε σχετικά ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της WIND Ελλάς, Νάσος Ζαρκαλής.

Συγκεκριμένα οι οικονομικές αποδόσεις του Γ’ τριμήνου έχουν ως εξής:

Αύξηση των εσόδων από υπηρεσίες, ως αποτέλεσμα των ισχυρών εμπορικών επιδόσεων:

 Συνολικά έσοδα από υπηρεσίες €141,7εκατ., αυξημένα κατά 7,4% σε σχέση με την ίδια περίοδο του 2020. Η απόδοση του EBITDAaL αντανακλά τη συναλλαγή με την Vantage Towers και την αύξηση των εσόδων

 Προσαρμοσμένο EBITDAaL €40,7εκατ. με περιθώριο 28,7%

 Αύξηση κατά €5,0 εκατ. σε σχέση με το αντίστοιχο τρίμηνο του 2020, προσαρμοσμένο για τη συναλλαγή με την Vantage Towers σαν να είχε συμβεί την 1 η Ιανουαρίου του 2020

Αύξηση των συνδρομητών σε σχέση με το Γ’ τρίμηνο του 2020:

  • +6,8% πελάτες κινητής με συμβόλαιο
  • +2,5% πελάτες σταθερής με συμβόλαιο

Συνεχής πρόοδος έναντι των στρατηγικών προτεραιοτήτων:

  • 24% πληθυσμιακή κάλυψη 5G
  • 10,0% αύξηση σε νοικοκυριά με υπηρεσίες σύγκλισης, συνολικά 273.000
  • 5,2% αύξηση σε εταιρικούς πελάτες, συνολικά 84.000
  • 38,9% αύξηση σε πελάτες οπτικών ινών (NGA), συνολικά 286.000
  • 10% των πωλήσεων τριμήνου προήλθε από τα online κανάλια
  • Συνολικές κατασκευασμένες γραμμές οπτικών ινών 431.000
  • Συνολικές επενδύσεις, των τελευταίων 12 μηνών (έως τις 30/9/21), €91,5 εκατ.

Στόχος

H εταιρεία παραμένει πιστή στη στρατηγική της για αύξηση του πελατολογίου της, επενδύοντας δυναμικά στην επέκταση του δικτύου κινητής τηλεφωνίας 5G και τη διείσδυση των δικτύων οπτικών ινών (FTTC/FTTH), καθώς και την επιτάχυνση του ψηφιακού μετασχηματισμού της.

Επιχειρήσεις Τελευταίες ειδήσεις