Παρασκευή, 26 Απρ.
21oC Αθήνα

ΝIKAΣ: Σταθερή παρέμεινε η κατανάλωση αλλαντικών το πρώτο εξάμηνο 2021

ΝIKAΣ: Σταθερή παρέμεινε η κατανάλωση αλλαντικών το πρώτο εξάμηνο 2021

Σταθερό διατήρησε το μερίδιο που κατέχει στην αγορά αλλαντικών η βιομηχανία Νίκας, στο πρώτο εξάμηνο 2021, διάστημα κατά το οποίο οι πωλήσεις του ομίλου ανήλθαν σε 28 εκατ. ευρώ. Στόχος αποτελεί η διατήρηση του μεριδίου, μέσα από την πολιτική πωλήσεων προϊόντων σε ανταγωνιστικές τιμές, όπως ανέφερε η διευθύνουσα σύμβουλος κ. Αγγελική Οικονόμου.

Σχετικά με την εικόνα των οικονομικών αποτελεσμάτων που εμφάνισε ο όμιλος Νίκας στο πρώτο εξάμηνο 2021, οι πωλήσεις παρέμειναν στα ίδια περσινά επίπεδα, ακολουθώντας την τάση της αγοράς αλλαντικών, ενώ ο όμιλος αύξησε την κερδοφορία του.

Έτσι, τα μικτά κέρδη αυξήθηκαν κατά 37,3% σε σχέση με αυτά της αντίστοιχης περσινής περιόδου και διαμορφώθηκαν σε €8.134 χιλ. Τα προ φόρων τόκων και αποσβέσεων κέρδη (EBITDA) διαμορφώθηκαν σε €2.382 χιλ. έναντι €781 χιλ στην αντίστοιχη περσινή περίοδο.

Τα αποτελέσματα προ φόρων (EBT) του ομίλου αυξήθηκαν κατά €999 χιλ και ανήλθαν σε €160 χιλ. έναντι ζημιών €839 χιλ κατά την προηγούμενη περίοδο. Σε όρους κερδοφορίας, τα μικτά κέρδη αυξήθηκαν κατά 37,3% συγκριτικά με την αντίστοιχη περυσινή περίοδο και διαμορφώθηκαν σε 8,13 εκατ. ευρώ.

Σχολιάζοντας τη πορεία του πρώτου εξαμήνου η κ. Οικονόμου ανέφερε ότι «Εστιάσαμε στην περαιτέρω βελτίωση των οικονομικών αποτελεσμάτων μας, επιτυγχάνοντας σημαντική αύξηση όλων των δεικτών κερδοφορίας Προσδοκούμε πως η θετική μας πορεία θα συνεχιστεί, εφαρμόζοντας συνεπώς την στρατηγική μας να προσφέρουμε στους καταναλωτές προϊόντα υψηλής ποιότητας σε ανταγωνιστικές τιμές».

Επιχειρήσεις Τελευταίες ειδήσεις