Πέμπτη, 18 Απρ.
18oC Αθήνα

Ναυπηγεία Ελευσίνας: Ενδιαφέρον για συμμετοχή στην εξυγίανση από τον ιταλικό κολοσσό Fincantieri

Ναυπηγεία Ελευσίνας: Ενδιαφέρον για συμμετοχή στην εξυγίανση από τον ιταλικό κολοσσό Fincantieri

Ο όμιλος Fincantieri, εξέφρασε γραπτώς το ενδιαφέρον του να ξεκινήσει τη διαδικασία για να συμμετάσχει στην προσπάθεια εξυγίανσης των Ναυπηγείων Ελευσίνας σε συνεργασία με την ΟNEX. Αυτό γνωστοποιήθηκε μετά τη συνάντηση που είχε σήμερα ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, ‘Αδωνις Γεωργιάδης, ο υπουργός Εθνικής ‘Αμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος (μέσω τηλεδιάσκεψης) και ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Νίκος Παπαθανάσης με τον πρόεδρο και CEO της ONEX, Πάνο Ξενοκώστα και τον αντιπρόεδρο και γενικό διευθυντή ναυπηγήσεων του ομίλου Fincantieri, Giuseppe Giordo.

Μετά τη συνάντηση, ο κ. Γεωργιάδης δήλωσε: «Σήμερα έγινε ένα μεγάλο βήμα στη διαδικασία εξυγίανσης των Ναυπηγείων Ελευσίνας. Ένας από τους μεγαλύτερους ομίλους Ναυπηγείων στον κόσμο, ο όμιλος Fincantieri, εξέφρασε γραπτώς το ενδιαφέρον του να ξεκινήσει τη διαδικασία για να συμμετάσχει στην προσπάθεια εξυγίανσης των Ναυπηγείων Ελευσίνας σε συνεργασία με την ΟNEX. H Ελληνική κυβέρνηση καλωσορίζει αυτή την πρόταση και χαιρετίζει αυτό το εγχείρημα. Η Ελλάδα για να έχει ισχυρή ναυπηγική βιομηχανία χρειάζεται και τα Ναυπηγεία Ελευσίνας. Τα τελευταία χρόνια δουλεύουμε σταθερά με τα Ναυπηγεία της Σύρου, του Σκαραμαγκά και της Ελευσίνας ώστε να φτιάξουμε επιτέλους ξανά μια ισχυρή ναυπηγική βιομηχανία στη χώρα για την οποία όλοι οι Έλληνες θα είμαστε πολύ υπερήφανοι».

«Μέσω της συνεργασίας της Fincantieri με την ΟΝΕΧ, τα Ναυπηγεία Ελευσίνας γυρίζουν σελίδα και θα βρεθούν σύντομα σε δυναμική τροχιά ανάπτυξης καθότι ο μεγάλος αυτός όμιλος εγγυάται τη συνεχή και αδιάλειπτη λειτουργία τους», είπε από την πλευρά του ο κ. Παπαθανάσης.

Κατά τον αντιπρόεδρο της Fincantieri, Giuseppe Giordo, στόχος του ιταλικό ομίλου είναι να συμβάλλει ώστε να δημιουργηθεί στην Ελλάδα «μία από τις καλύτερες ναυπηγικές βιομηχανίες παγκοσμίως».

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχει και το γεγονός ότι το όλο εγχείρημα έχει την σύμφωνη γνώμη των εργαζομένων στα Ναυπηγεία, όπως τουλάχιστον είπε ο εκπρόσωπός τους, Νίκος Παπανικολάου, μετά την συνάντησή του με τον Άδωνι Γεωργιάδη και τον πρόεδρο της ONEX, Πάνο Ξενοκώστα. 

Ο κ. Παπανικολάου ευχαρίστησε τον πρωθυπουργό, τους αρμόδιους υπουργούς και τον Πρόεδρο της ONEX για την επιμονή τους όλα αυτά τα χρόνια και σημείωσε: «Είμαστε στην ευχάριστη θέση, μετά από πάρα πολλά χρόνια, να νιώθουμε υπερήφανοι ως εργαζόμενοι για την επόμενη ημέρα που έρχεται στα Ναυπηγεία Ελευσίνας». 

Επιχειρήσεις Τελευταίες ειδήσεις