Παρασκευή, 26 Απρ.
17oC Αθήνα

Ναυτιλιακό ομόλογο Capital Products του Ομίλου του Βαγγέλη Μαρινάκη: Ξεκίνησε η διαπραγμάτευση στο Χρηματιστήριο

Ξεκίνησε η διαπραγμάτευση στο Χρηματιστήριο του ομολόγου της CPLP Shipping Holdings, που εκδόθηκε με εγγυήτρια την Capital Product Partners (CPLP), συμφερόντων του ομίλου του Βαγγέλη Μαρινάκη.

Στο πλαίσιο αυτό, το στέλεχος της CPLP Shipping Holdings και CEO της Capital Product Partners κ. Γ. Καλογηράτος και ο πρόεδρος του Χ.Α. κ. Σ. Λαζαρίδης κήρυξαν σήμερα, την έναρξη της συνεδρίασης στο Χρηματιστήριο.

Υπενθυμίζεται, ότι το πενταετές πράσινο ομόλογο ύψους 150 εκατ. ευρώ της Capital CPLP Shipping Holdings PLC, θυγατρικής της Capital Product Partners, σημείωσε ρεκόρ υπερκάλυψης ομολογιακού δανείου στην Ελλάδα.

Οι εγγραφές ξεπέρασαν τα 800 εκατ. ευρώ, με τη συνολική έγκυρη ζήτηση που εκδηλώθηκε από επενδυτές οι οποίοι συμμετείχαν στη Δημόσια Προσφορά να ανέρχεται σε 801,37 εκατ., ευρώ. Η υπερκάλυψη που σημείωσε η έκδοση ήταν 5,3 φορές μεγαλύτερη της ζήτησης, με πολύ σημαντικό ενδιαφέρον από ιδιώτες και θεσμικούς επενδυτές. Η τιμή διάθεσης των Ομολογιών έχει προσδιοριστεί στο άρτιο, ήτοι 1.000 ευρώ ανά Ομολογία. Το τελικό επιτόκιο των Ομολογιών ορίστηκε σε 2,65% ετησίως.

Ναυτιλιακό ομόλογο Capital Products του Ομίλου του Βαγγέλη Μαρινάκη: Θα αντληθούν κεφάλαια θα ανέλθουν στα 145,2 εκατ. ευρώ

Όπως ανακοίνωσε το Διοικητικό Συμβούλιο της CPLP Shipping Holdings PLC, τα έσοδα της Δημόσιας Προσφοράς από την έκδοση του Κοινού Ομολογιακού Δανείου ανέρχονται σε 150 εκατ. ευρώ και ότι οι δαπάνες έκδοσης εκτιμώνται σε 4,8 εκατ. ευρώ περίπου και θα αφαιρεθούν από τα συνολικά αντληθέντα κεφάλαια. Τα αντληθησόμενα κεφάλαια, αφαιρουμένων των εκτιμώμενων δαπανών έκδοσης του ΚΟΔ θα ανέλθουν σε καθαρό ποσό 145,2 εκατ. ευρώ.

Τα ως άνω συνολικά καθαρά αντληθησόμενα κεφάλαια, θα χρησιμοποιηθούν, αρχής γενομένης από την ημερομηνία έναρξης διαπραγμάτευσης των Ομολογιών στη Ρυθμιζόμενη Αγορά του Χρηματιστηρίου Αθηνών, και πάντως όχι πέραν της 01.07.2022, για την αγορά εκ μέρους της Εκδότριας, σε εύλογη αξία, από την CGC Operating Corp. του συνόλου των μετοχών των Υπό Εξαγορά Εταιρειών βάσει της Συμφωνίας Προαίρεσης.

Επιχειρήσεις Τελευταίες ειδήσεις