Παρασκευή, 3 Μαΐ
23oC Αθήνα

Νέο IKEA στο The Mall Athens – Το concept, τα εγκαίνια και η συνεργασία με Lamda Development στο Ελληνικό

Νέο IKEA στο The Mall Athens – Το concept, τα εγκαίνια και η συνεργασία με Lamda Development στο Ελληνικό

Το νέο κατάστημα IKEA στο The Mall Athens εγκαινίασε νωρίτερα μέσα στην ημέρα, ο επικεφαλής του ομίλου Φουρλής, κ. Βασίλης Φουρλής, παρουσία και του Υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Άδωνι Γεωργιάδη.

Πρόκειται για το δεύτερο κατάστημα πόλης, το οποίο ανοίγει στο The Mall Athens μετά από το κατάστημα του Πειραιά, για το οποίο επενδύθηκαν περί τα 3 εκατ. ευρώ. Θα διατίθενται 1.300 περίπου κωδικοί προϊόντων από τους 9.000 συνολικά που διαθέτει ο κατάλογος ΙΚΕΑ στην Ελλάδα, ωστόσο λειτουργεί ως μέρος του omnichannel δικτύου, δηλαδή, τόσο ως φυσικό κατάστημα, όσο και ως σημείο για παραγγελίες και για παραλαβή των διαδικτυακών αγορών. Σύμφωνα με τις ανάγκες της νέας εποχής, ο ρόλος των φυσικών καταστημάτων έχει αναβαθμιστεί και γίνεται πολλαπλός, καθώς λειτουργούν τόσο ως σημείο για αγορές και για παραγγελίες, όσο και ως αποθηκευτικός χώρος εμπορευμάτων των εταιρειών.

«Μοναδικό» Retail Park στο Ελληνικό

Με αφορμή τα εγκαίνια του νέου καταστήματος στο The Mall, ο κ. Φουρλής αναφέρθηκε στα σχέδια του ομίλου για το concept IKEA, στα οποία περιλαμβάνονται ένα μεγάλου μεγέθους κατάστημα στο Μητροπολιτικό Πάρκο του Ελληνικού, ενώ σε συνεργασία με την Lamda Development, πρόκειται να αναπτύξουν από κοινού ένα Μοναδικό Retail Park, στον νέο μεγάλο προορισμό, πρωτοποριακό για τα ελληνικά δεδομένα.

Την ίδια στιγμή, σχέδια χαράσσονται για δύο ακόμη καταστήματα ΙΚΕΑ, μεσαίου τύπου αυτή τη φορά, σε Ηράκλειο και Πάτρα, που προβλέπεται να λειτουργήσουν έως το 2023.

Αναφερόμενος στις επιπτώσεις της πανδημίας, ο επικεφαλής της Φουρλής, ανέφερε ότι επιτάχυνε τις διαδικασίες για προσαρμογή του λιανεμπορίου στον «πράσινο» και ψηφιακό κόσμο.

Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, προ πανδημίας οι πωλήσεις του ηλεκτρονικού καταστήματος ΙΚΕΑ αφορούσαν το 10% του συνολικού τζίρου του ομίλου, ενώ σήμερα το ποσοστό έχει αυξηθεί στο 20%.

Κατά τη φετινή χρήση, οι πωλήσεις του e-commerce διαμορφώνονται στα 80 περίπου εκατ. ευρώ, όταν ο συνολικός τζίρος του ομίλου διαμορφώνεται στα 400 εκατ. ευρώ.

Το ΙΚΕΑ στο The Mall Athens

Το κατάστημα ΙΚΕΑ The Mall Athens σε έκταση 1.900 τ.μ. απασχολεί 69 υπαλλήλους, διαθέτει Κέντρο Σχεδιασμού που δίνει τη δυνατότητα σχεδιασμού για τη ντουλάπα και την κουζίνα και τo Swedish Deli που περιλαμβάνει το Εστιατόριο μαζί με το Σουηδικό Κατάστημα Τροφίμων ΙΚΕΑ.

Σήμερα, λειτουργούν συνολικά 10 καταστήματα ΙΚΕΑ, 6 από αυτά στην Ελλάδα, 1 στην Κύπρο και 3 στη Βουλγαρία. Επίσης, λειτουργούν 9 Κέντρα Παραγγελιών και Παραλαβών (pick-up-point) ΙΚΕΑ στη Ρόδο, στην Πάτρα, στα Χανιά, στο Ηράκλειο, στη Κομοτηνή και στην Καλαμάτα, δύο στη Βουλγαρία (Μπουργκάς και Πλόβντιβ) και ένα στην Κύπρο. Επίσης λειτουργεί το ΙΚΕΑ e-shop και τo ΙΚΕΑ App.

Μέσα σε μία εικοσαετία που ο όμιλος Φουρλής αναπτύσσει το concept, έχουν υλοποιηθεί επενδύσεις που ξεπερνούν τα 250 εκατ. ευρώ, ενώ το «ταξίδι συνεχίζεται, όπως το απαιτούν οι καταναλωτές και οι περιστάσεις», σύμφωνα με το σκεπτικό της διοίκησης.

Επιχειρήσεις Τελευταίες ειδήσεις