Σάββατο, 27 Απρ.
19oC Αθήνα

nrg και Hochtief: Συνέργεια για την επέκταση δικτύου incharge – Τα οφέλη για τους αυτοκινητόδρομους

nrg και Hochtief: Συνέργεια για την επέκταση δικτύου incharge – Τα οφέλη για τους αυτοκινητόδρομους

Τις δυνάμεις τους ενώνουν δύο ισχυρές εταιρείες, επενδύοντας στην ηλεκτροκίνηση και τη δημιουργία ταχυφορτιστών στις εθνικές οδούς.

Ειδικότερα, η nrg, θυγατρική της Motor Oil και η γερμανική εταιρεία υποδομών Hochtief δημιούργησαν με ισότιμη συμμετοχή την εταιρεία Hellenic Fast Charging Services (HFCS)η για την ανάπτυξη δικτύου ταχυφορτιστών στις εθνικές οδούς, υλοποιώντας στην πρώτη φάση της συνεργασίας τους επένδυση της τάξης των 3,5 εκατ. ευρώ.

Τα οφέλη της επένδυσης

Απ’ αυτή τη συμμαχία, σε πρώτο χρόνο δημιουργούνται 52 νέες θέσεις ταχυφόρτισης μέσω 26 ταχυφορτιστών ονομαστικής ισχύος 180kW σε 13 Σταθμούς Εφοδιασμού Αυτοκινήτων (ΣΕΑ) στην Ολυμπία Οδό και τον Αυτοκινητόδρομο Αιγαίου, στο πλαίσιο ολοκληρωμένων συμφωνιών με τα εν λόγω έργα Παραχώρησης.

Οι νέες θέσεις που δημιουργούνται, θα λειτουργούν αδιάλειπτα καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους – δίνοντας τη δυνατότητα στους πελάτες και κατόχους ηλεκτρικών οχημάτων να πραγματοποιούν ταχείες φορτίσεις κατά τη διάρκεια των μετακινήσεών τους.

Σκοπός της HFCS είναι η κάλυψη επιλεγμένων σημείων στους εθνικούς αυτοκινητοδρόμους, παρέχοντας ολοκληρωμένες υπηρεσίες φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων, συμπεριλαμβανομένης της διαχείρισης και της εκμετάλλευσης σχετικών υποδομών.

Τα μελλοντικά σχέδια

Πρώτη προτεραιότητα της νέας εταιρείας, αποτελούν οι αυτοκινητόδρομοι στην Ελλάδα, ωστόσο ο κ. Αναστάσιος Λωσταράκος, γενικός διευθυντής της nrg, δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο μελλοντικά η εταιρεία να δραστηριοποιηθεί κι εκτός συνόρων. Όσον αφορά τα μελλοντικά σχέδια της νέας εταιρείας, ο ίδιος ανέφερε ότι το δίκτυο σύντομα θα διευρυνθεί, με στόχο να φθάσει τα 200 σημεία φόρτισης σε βάθος χρόνου και με στόχο την κάλυψη των αναγκών στον τομέα της αυξανόμενης ζήτησης στην ηλεκτροκίνηση. Όπως ανέφερε ο κ. Λωσταράκος: «Στόχος της εταιρείας μας για το incharge είναι η κάλυψη του μεγαλύτερου μέρους του Εθνικού Οδικού Δικτύου. Με στρατηγικές συνεργασίες όπως η σύσταση της HFCS, πραγματοποιούμε ένα σημαντικό βήμα προς τη σωστή κατεύθυνση».

O κ. Peter Coenen, γενικός διευθυντής της HOCHTIEF PPP Solutions GmbH, δήλωσε από την πλευρά του: «Είμαστε χαρούμενοι για την υποστήριξη και συνεισφορά μας στην ανάπτυξη της ηλεκτροκίνησης στην Ελλάδα, στην κατεύθυνση ενός βιώσιμου και περιβαλλοντικά φιλικού δικτύου αυτοκίνησης σε πανευρωπαϊκό επίπεδο».

Μακρόχρονη εμπειρία

Η nrg, πρωτοπόρα εταιρεία στο χώρο της ενέργειας, της ηλεκτροκίνησης και της βιώσιμης κινητικότητας, διαθέτει ήδη το μεγαλύτερο δίκτυο ταχυφορτιστών incharge.

Η εταιρεία καλύπτει όλο το φάσμα των ενεργειακών αναγκών, μέσα από πρωτοποριακά προγράμματα ενέργειας, που αφορούν από την παροχή ρεύματος, μέχρι την κατασκευή «με το κλειδί στο χέρι» φωτοβολταϊκών στέγης, καθώς και έξυπνες λύσεις για το σπίτι μέσω της εφαρμογής Smart Home. Ηγετική θέση, ωστόσο, κατέχει στην ηλεκτροκίνηση, τομέα στον οποία σε συνεργασία με τα πρατήρια του Ομίλου Motor Oil, Shell και AVIN, έχει καταφέρει να δημιουργήσει το μεγαλύτερο δίκτυο ταχυφορτιστών (incharge) προηγμένης τεχνολογίας.

Τις υπηρεσίες της η nrg παρέχει μέσω δικτύου καταστημάτων, διαθέτοντας ήδη 3 ιδιόκτητα καταστήματα και στοχεύοντας στην ανάπτυξη του δικτύου με το θεσμό της δικαιόχρησης (franchise), όπου στόχος, σύμφωνα με τον κ. Λωσταράκο είναι η δημιουργία 70 καταστημάτων nrg σε όλη την Ελλάδα σε διάστημα ενός έτους.

Επιχειρήσεις Τελευταίες ειδήσεις