Τετάρτη, 24 Απρ.
25oC Αθήνα

Ντ. Λερουά, Deutsche Telekom: Με τον ΟΤΕ θα φτιάξουμε υπερσύγχρονες ψηφιακές υποδομές στην Ελλάδα»

Ντ. Λερουά, Deutsche Telekom: Με τον ΟΤΕ θα φτιάξουμε υπερσύγχρονες ψηφιακές υποδομές στην Ελλάδα»

Σε επένδυση μεγαλύτερη των 3 δισ. ευρώ προχωρούν από κοινού η Deutsche Telekom με τον ΟΤΕ, για να φέρουν το υπερσύγχρονο δίκτυο οπτικών ινών σε 3 εκατ. περίπου σπίτια κι επιχειρήσεις στην Ελλάδα. «Στόχος μας είναι να φτιάξουμε σήμερα τις ψηφιακές υποδομές που θα χρειαστεί η Ελλάδα τις επόμενες δεκαετίες» τονίζει η Ντομινίκ Λερουά (Dominique Leroy), μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Deutsche Telekom AG, υπεύθυνη για την Ευρώπη, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Αναφερόμενη στην στρατηγική της επόμενης ημέρας η κ. Λερουά ανέφερε ότι «Η Deutsche Telecom AG και ο Όμιλος ΟΤΕ έχουν πάρει δύο σπουδαίες πρωτοβουλίες: Σε περιοχές που δεν έχει φτάσει ακόμα η οπτική ίνα στο σπίτι, θα προχωρήσουμε σε διπλασιασμό των ονομαστικών ταχυτήτων που απολαμβάνουν οι συνδρομητές λιανικής σταθερής, όπου αυτό είναι τεχνολογικά εφικτό. Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι αν κάποιος έχει ταχύτητα 24Mbps, θα αναβαθμιστεί στα 50Mbps, χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση».

Σημασία του έργου

«Με το στρατηγικό πλάνο ταχείας ανάπτυξης του FTTH από τον ΟΤΕ, στηρίζουμε δυναμικά το όραμα για τον ψηφιακό μετασχηματισμό της Ελλάδας. Είναι ένα δύσκολο έργο με τεράστια σημασία για τη χώρα», επισημαίνει η Ντ. Λερουά.

Χαρακτηριστικό είναι ότι από την επένδυση, θα καλυφθούν σχεδόν τα 2/3 των γραμμών της Ελλάδας με οπτική ίνα μέχρι το σπίτι. Η ανάπτυξη του FTTH έχει ήδη ξεκινήσει. Ο ΟΤΕ έχει σήμερα το μεγαλύτερο δίκτυο οπτικών ινών μέχρι το σπίτι στην Ελλάδα, με πάνω από 560.000 γραμμές. Έως το τέλος του 2022, ο Όμιλος αναμένεται να καλύψει με FTTH 1 εκατ. σπίτια κι επιχειρήσεις.

«Δίνουμε ψήφο εμπιστοσύνης στις αναπτυξιακές προοπτικές της Ελλάδας. Είμαι αισιόδοξη ότι, μέχρι το 2027, θα φτάσουμε τον στόχο των 3 εκατομμυρίων γραμμών» τονίζει η Ντ. Λερουά.

Επιχειρήσεις Τελευταίες ειδήσεις