Παρασκευή, 26 Απρ.
19oC Αθήνα

Ο ρόλος του Γυμνασίου για το μαθητή: Ο Διευθυντής Γυμνασίου των Εκπαιδευτηρίων Γείτονα Ν. Ιατρού μιλά στο newsit.gr

Ο ρόλος του Γυμνασίου για το μαθητή: Ο Διευθυντής Γυμνασίου των Εκπαιδευτηρίων Γείτονα Ν. Ιατρού μιλά στο newsit.gr

Ο Καθηγητής Φυσικής Αγωγής και Διευθυντής Γυμνασίου στα Εκπαιδευτήρια Γείτονα κ. Νίκος Ιατρού μιλά στο newsit.gr και τη Μαίρη Παπακωνσταντίνου για τη σχολική εκπαίδευση των εφήβων στο Γυμνάσιο και τον τρόπο που επιδρά στη διαμόρφωση της προσωπικότητας αλλά και στην μελλοντική τους εξέλιξη.

Όπως εξηγεί ο ρόλος του Γυμνασίου είναι κομβικός για κάθε παιδί, καθώς αποτελεί το πρώτο σκαλοπάτι της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, αλλά και το επίπεδο που προετοιμάζει τους μαθητές για το πιο δύσκολο σκαλοπάτι του Λυκείου, απ’ όπου θα συνεχίσουν στην τριτοβάθμια εκπαίδευση και τα Πανεπιστήμια.  Ως εκ τούτου, στο Γυμνάσιο ο μαθητής έχει την άνεση εκτός από τα μαθήματά του να έλθει σε επαφή με πολλές ακόμα δραστηριότητες, να διευρύνει τους ορίζοντές του και να κάνει τις επιλογές του.  Γι’ αυτούς τους λόγους αποκαλούμε το Γυμνάσιο «Παράθυρο στον Κόσμο», τονίζει ο κ. Ιατρού.  

Η μέθοδος της εκπαιδευτικής διδασκαλίας εξελίσσεται. Ο κ. Ιατρού εξηγεί τα υπέρ και τα κατά στη δια ζώσης και την εξ’ αποστάσεως διδασκαλία κι εξηγεί πώς τα Εκπαιδευτήρια Γείτονα έχουν αξιοποιήσει την ψηφιακή τεχνολογία, για να δημιουργήσουν πρόγραμμα ενισχυτικής διδασκαλίας που διευκολύνει την απογευματινή μελέτη των μαθητών.

Μεταφέροντας την εμπειρία του από τον τομέα της εκπαίδευσης και την υπεύθυνη θέση του Διευθυντή στο Γυμνάσιο των Εκπαιδευτηρίων Γείτονα, ο ίδιος καταλήγει, ότι ένα σύγχρονο σχολείο οφείλει να μεταλαμπαδεύσει γνώσεις, αλλά και αξίες και ιδέες, που αποτελούν τα απαραίτητα εφόδια για το μέλλον των παιδιών μας.

Ακολουθεί ολόκληρη η συνέντευξη:

Επιχειρήσεις Τελευταίες ειδήσεις