Τετάρτη, 8 Μαΐ
20oC Αθήνα

ΟΛΘ: Βάζει σε εφαρμογή το σχέδιο ανάπτυξης του Λιμένα Βόλου – Ποιος είναι ο κύριος στόχος

ΟΛΘ: Βάζει σε εφαρμογή το σχέδιο ανάπτυξης του Λιμένα Βόλου – Ποιος είναι ο κύριος στόχος

Μετά την ανάδειξη του Οργανισμού Λιμένος Θεσσαλονίκης στο διαγωνισμό του ΤΑΙΠΕΔ σε προτιμητέο επενδυτή για το 67% του μετοχικού κεφαλαίου του Οργανισμού Λιμένος Βόλου, έναντι τιμήματος 51 εκατ. ευρώ, η διοίκηση βάζει σε εφαρμογή το αναπτυξιακό πρόγραμμα που προβλέπει κυρίως στην αποτελεσματική εξυπηρέτηση των αναγκών στην Κεντρική και Βόρεια Ελλάδα.

Οι προοπτικές του λιμένα Βόλου είχαν εξεταστεί ενδελεχώς από τη διοίκηση του ΟΛΘ. Έτσι, λίγο μετά την ανάληψη της θέσης του διευθύνοντος συμβούλου στον ΟΛΘ από τον κ. Arie Koppelaar, με απόφαση που εξέλαβε το διοικητικό συμβούλιο στις 2/10/23, η διοίκηση έθεσε σε εφαρμογή το στρατηγικό σχέδιο ανάπτυξης για τον ΟΛΒ.

Σε σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε ο ΟΛΘ αναφέρει ότι το στρατηγικό σχέδιο του ΟΛΒ εναρμονίζεται με τους στρατηγικούς επιχειρηματικούς του στόχους.

Στόχος αποτελεί η ανάπτυξη και παροχή ενός δικτύου συνδυασμένων μεταφορών πολλαπλών πυλών και λύσεων εφοδιαστικής αλυσίδας για τα Βαλκάνια και την ευρύτερη περιοχή της Νοτιοανατολικής, Κεντρικής και Ανατολικής Ευρώπης.

Εν τω μεταξύ να σημειωθεί, ότι και ο Οργανισμός Λιμένος Βόλου επενδύει σε καίριους τομείς, ένας από τους οποίους αποτελεί η μείωση της καταναλισκόμενης ενέργειας και αντίστοιχα, η κάλυψη του συνόλου των αναγκών σε ηλεκτρική ενέργεια να προέρχεται από ΑΠΕ.

Επιχειρήσεις Τελευταίες ειδήσεις