Πέμπτη, 9 Μαΐ
20oC Αθήνα

ΟΠΑΠ: Εκρηκτική αύξηση στα τυχερά παιχνίδια και ισχυρή κερδοφορία στο α’ τρίμηνο

ΟΠΑΠ

Σημαντική βελτίωση μεγεθών παρουσίασε ο ΟΠΑΠ το πρώτο τρίμηνο της χρονιάς, καθώς τα καθαρά έσοδα προ εισφορών εκτοξεύτηκαν στα 457,2 εκατ. ευρώ, καταγράφοντας αύξηση κατά 162,5% σε ετήσια βάση.

Το εξεταζόμενο διάστημα, τα προ φόρων τόκων και αποσβέσεων κέρδη (EBITDA) του ΟΠΑΠ διαμορφώθηκαν στα 168,8 εκατ. ευρώ και τα καθαρά κέρδη σε 88,3 εκατ., από 8,7 εκατ. ευρώ το πρώτο τρίμηνο 2021, 10 φορές υψηλότερα σε ετήσια βάση. Στην τακτική γενική συνέλευση των μετόχων θα προταθεί μέρισμα 1,40 ευρώ ανά μετοχή.

Σχολιάζοντας τα αποτελέσματα ο διευθύνων σύμβουλος του ΟΠΑΠ κ. Jan Karas ανέφερε ότι”η εκρηκτική άνοδος των αποτελεσμάτων είναι  το αποτέλεσμα της ισχυρής απόδοσης των retail δραστηριοτήτων, παρόλο που λειτουργούσαν με περιορισμούς λόγω της πανδημίας, ενώ ισχυρή είναι η συνεισφορά και της online δραστηριότητας”.  Υπενθυμίζεται, ότι τα καταστήματα παρέμειναν κλειστά για όλο το α’ τρίμηνο 2021.

Η εταιρεία εκτιμά ότι η άρση των περιορισμών πρόσβασης από την 1η Μαΐου και της υποχρεωτικής χρήσης μάσκας την 1 η Ιουνίου, αναμένεται να βοηθήσει την επισκεψιμότητα στα καταστήματα.

Εξωγενείς παράγοντες

Όπως διευκρίνισε ο κ. Karas: “Η αύξηση των οικονομικών μεγεθών ήρθε ως αποτέλεσμα πολλαπλών επιχειρησιακών πρωτοβουλιών, που εστίασαν στην παροχή ελκυστικών εμπειριών διασκέδασης και οδήγησαν σε υψηλά επίπεδα προσέλκυσης και διατήρησης πελατών. Οι γεωπολιτικές εντάσεις και οι πληθωριστικές πιέσεις επηρεάζουν την κατανάλωση, αντισταθμίζοντας εν μέρει το θετικό αντίκτυπο από την άρση διάφορων μέτρων για την αντιμετώπιση του Covid-19. Ωστόσο, τα αποτελέσματα μας επαναβεβαιώνουν την ελκυστικότητα των retail και online προτάσεων μας, τη δύναμη του διαφοροποιημένου προϊοντικού χαρτοφυλακίου μας, την ανθεκτικότητα του επιχειρηματικού μοντέλου μας και την ισχυρή οικονομική θέση μας. Πρωτοβουλίες όπως η ανακαίνιση των δύο μεγαλύτερων παιδιατρικών νοσοκομείων της Ελλάδας, ένα έργο που ολοκληρώθηκε πρόσφατα και παραδόθηκε στο Δημόσιο, αναδεικνύουν τη δέσμευση μας στην κοινωνική συνεισφορά». Ο κ. Karas κατέληξε: “Θα συνεχίσουμε να δημιουργούμε αξία στους μετόχους”.

Επιχειρήσεις Τελευταίες ειδήσεις