Τετάρτη, 1 Μαΐ
20oC Αθήνα

Παγκρήτια Τράπεζα: «Πράσινο φως» για την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου – Ο στρατηγικός επενδυτής

Παγκρήτια Τράπεζα: «Πράσινο φως» για την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου – Ο στρατηγικός επενδυτής

Την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της Παγκρήτιας Τράπεζας, ύψους 98,7 εκατ. ευρώ, ενέκρινε η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, ανοίγοντας το δρόμο για την υλοποίηση του στρατηγικού της σχεδιασμού, που μεταξύ άλλων προβλέπει ευρεία συμμετοχή του Μιχάλη Σάλλα, πρόεδρου της Lyktos Group.

Όπως είχε δηλώσει στην τελευταία γενική συνέλευση των μετόχων ο πρόεδρος της Παγκρήτιας Τράπεζας, κ. Δημήτρης Δημόπουλος, στόχος της αύξησης μετοχικού κεφαλαίου αποτελεί ο μετασχηματισμός της τράπεζας σε κορυφαία μη συστημική τράπεζα.  

Παράλληλα, με την αύξηση, προχωρούν και οι διαδικασίες απορρόφησης των εργασιών της HSBC στην Ελλάδα καθώς και της φιλικής συνένωσης με τη Συνεταιριστική Τράπεζα Χανίων, ενώ σύμφωνα με το πλάνο θα ακολουθήσει και η μετονομασία της τράπεζας σε Candia Bank. 

Όσον αφορά την απόφαση της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς για την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου Παγκρήτιας Τράπεζας, ολόκληρη η ανακοίνωση αναφέρει τα εξής:

«Το Διοικητικό Συμβούλιο της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, κατά τη συνεδρίασή του ενέκρινε το περιεχόμενο του ενημερωτικού δελτίου της εταιρείας “ΠΑΓΚΡΗΤΙΑ ΤΡΑΠΕΖΑ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ” για τη δημόσια προσφορά έως 78.966.680 νέων κοινών, ονομαστικών, με δικαίωμα ψήφου μετοχών, με καταβολή μετρητών και δικαίωμα προτίμησης υπέρ των παλαιών μετόχων.  Η Επ. Κεφαλαιαγοράς σημειώνει ότι δεν προβλέπεται η εισαγωγή των μετοχών της Τράπεζας στη Ρυθμιζόμενη Αγορά του Χρηματιστηρίου Αθηνών».

Να σημειωθεί, ότι μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου, η Παγκρήτια πρέπει να υποβάλει προς την Τράπεζα της Ελλάδος, επικαιροποιημένο capital και business plan, κατόπιν αιτήματος της δεύτερης  Η διαδικασία της αύξησης μετοχικού κεφαλαίου προβλέπεται ότι θα έχει ολοκληρωθεί έως το τέλος Σεπτεμβρίου. 

Επιχειρήσεις Τελευταίες ειδήσεις